Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam151
Toplam Ziyaret783172
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Meriç Tunca
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -54-
08/12/2023
Ethem amca (deli Ethem) son yıllarında bmc kamyonunu bize sattı. Bmc ye damper koydurduk, birde üçgen damper üstü ilk elek. Kum ocağımızda o bmc ile eleğimize kum döküyoruz. 
Bir as 900 doç kamyonumuz, bir fatih kamyonumuz, birde yeni aldığımız eski model burunsuz volvo kamyonumuz var. Mut içine ve mut dışına bu kamyonlarla kum taşıyoruz. Yeni alınan volvonun şanzımanı dört aktarmalı 24 vites. Bir seferde 65 70 ton kum götürüyor. Fatih kamyon taş çatlasa 30 ton, doç kamyon 25 26 ton atıyor.
Ethem amcam heyecanlarıyla yaşayan güzel bir adam. Normal bir olayı bile heyecanıyla anlatır ve hava atmayı sever. Volvo kamyon tek seferde hem çok yük atıyor, hem çok seri, hem keyifli kullanması. Yayla gibi kamyon. Heves etti o sıralar ve volvoyu onun kullanmasına izin verdi babam. Babamla yaşıt ve çocukluk arkadaşı ve dahi meslektaşlar. Ethem amcamla ve volvoyla ilk sefere bende gidecem baba dedim kum ocağında. Cumartesi günü. O günlerde Silifke'deki adana çimentoya çok kum götürüyoruz. Babam olur git dedi. Ama muzipliğine gidiyor olduğunu hissediyorum, üzme ve kırma Ethem amcanı dedi. Üzmedik hiç. Hep çok sevdik Ethem amcamızı. O da bizi çok sevdi hep. Üzmem dedim babama. Ama bir iki damarına basasım var bugün dedim. Gözleriyle üzme dedi gene babam, karerinde yapacağım muzipliği onayladığını da tebessümüyle belli etti. Bu arada volvoya kum yükleniyor. Abim mutta dükkanda. Dükkandan abimden telsiz anonsu geçti. Volvoya kum yükleyin tam dolu. Filan yere yıkılacak. Tamaaamm. Ethem amcam hemen ayaklandı. Ben yıkıverip geleyim dedi. Ooop nereye böyle ethem amca, şu volvoyu birde ben kullanayım gayri dedim. Babama baktı olmaz desin diye. Ama babam sen Meriç'in yanına bin ve ona biraz ustalık, şoförlük öğret ethem amcası dedi. Kumun yüklendiği yerde arabanın duruş istikameti hafif iniş mehilli. Arabayı direk üçüncü aktarmaya alıp 13. Vites ile, 65 ton yükle hareket ettirdim. Biraz zorlansa da ön iniş mehilden dolayı sorunsuz yürüdük. Ethem amcam başladı söylenmeye. Sen böyle kullanacaksan işimiz var. Sen bu hızla Akdağ yokuşuna 65 tonula 20. Vites vuracaksın. Virajın birinde uçmazsak kesinlikle dağı aşamadan yolda kalacaz dedi. Yol çok çetin akdağı geçene kadar..
Dert etme dedim yüzüne bakmadan. Kamyon İngiliz atı gibi, yayla gibi kamyon. Sen deli Ethem sen bende ismimden dolayı deliyim. Unutuyorsun herhal adımın Meriç ırmağından geldiğini.
Çocuk benim ayarlarımıla oynama dedi gülerek. Bu arada rampalara ve çetin virajlara vurdum arabayı. İki üç viraj gidince rahatladı. Güzel kullanıyorsun kerata dedi. Güldüm yüzüne bakarak. Kumu yıkıp dönerken sanayinin orayı geçtim tek yol o zaman düzlük. Karşıdan bir murat 124 geliyor. Maksus ortaladım yolu, hatta gelmekte olan muratın şeridine taşırdım arabayı. 23. Vitesten 24 e aldım, hızım yüzonu geçiyor, ibre yüz onu geçiverirekten titriyor. Hiç bakmıyorum Ethem acama. Kekliği düzovada avlarlar diye mırıldanıyorum. Ulen başlatma kekliğine de düz ovanada!! Dedi. Dediği gibi direksiyon yapışıp arabayı şeridimize çekti. Hiç bakmadım yüzüne. Kekliği düz ovada.... ayarımı attırma benim! Derken muratla geçiştik. Döndüm bu muydu korkun dedim gülerek. O taksi bu kamyonun altından geçer giderdi dedim gülerek. 
İndir beni sağda, sen ne bok yersen ye dedi. Olmaz goca dedim. Anca beraber ganca beraber. Ben seni çok seviyorum, sen beni çok seviyorsun, bugün ölürsek de beraber dedim yüzüne gülerek. Yumuşadı. 
Siz durun hele oğlum dedi beni sevip okşayarak. Sıranızı bekleyin dedi. Seni seviyorum Ethem amca dedim. Bende hepinizi çok seviyorum oğlum dedi. Ama sana bişey söyleyeyim senin bmc bile bunun altından vızada geçer geder dedim. Varınca deneyelim dedim. Ulen ben bmc de olacam ve buna bi toslayacam 50 ye ayırırım bunu dedi gülerek. 
Araba kullanırken şaka olmaz oğlum dedi. Murat 124 hariç sınıfı geçtin. 10 üzerinden dokuzu hak ettin. Varınca baban aynıyla söyleyecem dedi. Kum ocağın vardık. Arabayı yüklemeye yanaştırdım.
Arabadan atlayıp yukardan bize bakan babama bağırdı. Tunca bana bi rakı koy. Ben buğun sefere gitmeyecem. Oğlun tüm ayarlarımıla oynadı dedi gülerek. Onlar rakılarını içerken Silifke'ye iki sefer attım o gün.


324 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67- - 23/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66- - 19/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65- - 16/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64- - 12/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63- - 09/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62 - 05/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61- - 02/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60- - 29/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59- - 26/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59-
 Devamı