Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam322
Toplam Ziyaret768419
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ZAFER
07/02/2018
Merhaba,
Ülkemizin en çok kurultay zaferi kazanan partisinde yine kurultay zaferi yaşandı.
Demokrasinin tanımını yeniden yapan partili delegeler imza verdikleri adaya oy vermedi. Aynı şekilde imza vermedikleri adaya da oy verdiler.
Mustafa Kemal in askerleri tamlamasından rahatsız olanlar, rezidans yolsuzluğuna özne olanlar teröriste terörist diyemeyenler, büyükelçiliği esnasında altına edenler PM ne girdi.
Kurultaydaki kaybeden yine aynı kaybedendi. Kendisinin mücadelesine köstek olan şey zannımca vekili olduğu il ile ilgili. Biliyorsunuz Yalova eskiden ilçe idi. Müzmin kaybedenin eskiden bu ilçede kaymakam olduğuna dair söylentiler kasıtlı olarak rakipleri tarafından kurultay delegeleri arasına sızdırılmış olabilir.
Kaybeden kişinin beyanlarına göre; Kemal parti başkanı olmuş, kendisi de partililerin başkanı olmuş. Gönüllerin başkanıymış. Samsunspor  futbol takımı bir kaza geçirmiş iki oyuncusunu kaybetmiş bir oyuncusu yürüyemez hale gelmiş ve oluşan manevi hasar takımın üzerine çökerek futboldan uzaklaştırmıştı. Federasyon Samsun un o yıl oynayacağı bütün maçları rakipleri kazanmış şekilde tescil etti ama Samsunu da kümede tuttu. Hatta “gönüllerin şampiyonu ”ilan etti. Yani aslı varken bir şeyin “gönüllerin“ kısmı ile anılması ya avuntudur, ya teselli. Bu başkalarının söylediği bir şeyse tesellidir. Âmâ muharrem gibi kendi söylerse avuntudur.
Bu durumun bir de diğer açısı var. Neymiş efendim? 8 seçim kaybeden Kemal niye hala koltuğa yapışıp gitmiyormuş. Ayıp değil miymiş? Sanki daha önceki ve daha da önceki genel başkanlarınız tek bir seçim kazandı mı acaba? Defalarca yazdığım gibi bu parti iki seçeneğin olduğu her seçimde kaybetmiştir. Mazisinin çok partili kısmında kazandığı hiçbir seçim yoktur. Zavallı ve eziktir. Bu yüzden Kemale kızmamak lazım. Bu partinin klasiğini ve geleneklerini hiç kazanamayarak devam ettirmekte son derece istikrarlı.
Ayrıca Kemal başkanlıkta kalarak bu partiyi destekleyen azınlığa önemli mesajlar vermiştir. Bu azınlık Kemal haricinde birisi başkan olursa “seçim kazanabiliriz” şeklinde bir ütopyaya sahip olup heyecanlanmıştır. Yıllarca heyecana hasret kalan partililer bunun için Kemale teşekkür etmelidir.
Bu heyecanın deşifre edilince ortaya çıkan gerçek mesajını alan ise diğer partidir Diğer, yani iktidar partisi bir süre daha bu partiden bir şey olmayacağını görüp rahatlamıştır. Nitekim diğer partinin lideri kurultay zaferine imza atan siyasi rakibine!!! kutlama mesajı göndermiştir. Mesaj siyasi terbiye ve devlet üslubu çerçevesinde olsa da tercümesi bir temennidir: Allah seni partinizin başından, bizim de karşımızdan eksik etmesin.
Toplam kaybetme sayısını kurultay zaferleri ile kapatmaya çalışarak siyasi yoluna devam eden Kemal beyin başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıların her yıl tekrarlanması için her altı ayda coşkuyla tekrar yaşanması için tüzük değişikliğinin hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Mümkün olur ve gerçekleşebilirse her yıl içinde her mevsim geçişinde yani yılda dört kez kurultay yapılırsa coşk ve heyecan bir an olsun eksilmez. Hem Muharrem'de umutlanır. Fena mı?
Afiyet Olsun


1873 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı