Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam91
Toplam Ziyaret768188
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ŞEN ADAY, SON ADAY
05/12/2018
Merhaba;
Enflasyon sadece para piyasalarında olmuyormuş sevgili okurlar. Mesela aday adaylığı mevzusunda da enflasyon alıp başını gidebiliyormuş. Nitekim AK parti bünyesinde ne çok aday adayı olduğunu ibretle izliyoruz. Daha geçenlerde temayül yoklamasında adı geçti diye ;aday adayı mı? Değil mi? Çelişkisine düştüğümüz bir siyasi aktör vardı biliyorsunuz. İşte bu aktör aday adaylığına izin çıktığını alayı vala ile duyurmalara doyamadı. Bayram sevinci yaşadığını herkeslere ve her yerlerden duyurdu. Hayırlı olsun. Bizler AK parti seçmeni olaraktan ilçe teşkilatında ve hatta parti binasında görevli herkesin aday adayı olmasını arzu ederiz elbette. Dava adamı olmak davaya her safhada katılmak, her işe gönüllü olmak, gönülle olmuyorsa aday olmak da olmuyorsa aday adayı olmak her partilinin görevidir. Hararetle alkışlıyorum. Hatta alkışlamaya başladım bile..
O kadar güçlü ve coşkulu alkışlamışım ki, Ankara dolaylarından da bir haber geldi. Alkıştan payını almak isteyen bir dava adamı daha aday adayı olduğunu duyurdu. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir pespayelikle geçmişte kazara “bakan” yapıldığı için hala, bazı yağdanlıklar tarafından “bakanım, sayın bakanım” ve benzeri vıcık vıcık yağ damlayan kelimelerle pohpohlanan biri var Ankara'da. Şimdi ekonomiden sorumlu olduğu hakkında iddialar var. Önceden de “kalkınma” mevzusuyla ilgili olarak bakan yapılmıştı kendisi. İşte bu kalkınma üstadının bir yakını da Mutumuzun kutsal davasına kayıtsız kalamayarak aday adaylığını açıklamış hepimizin göğsünü kabartarak yeni bir gurur vesilesi olmuştur. Kendisi zaten branşı olmamasına rağmen, söz konusu bakanlıkta önce danışman, sonra da daire başkanı olarak büyük başarılara imza atmış muhteşem bir bürokrattır. İngilizce eğitimi aldığı için Kalkınma ve ekonomi konularına “Fransız” kalması asla başarılarına gölge düşürmemiştir. Ermenek'e deniz getirdiği yetmezmiş gibi o denize feribot bile getiren “Ekonomiden sorumlu” genel başkan yardımcısı ise bu gölge düşmeyen başarıların asıl kahramanıdır. Öyle kahramandır ki kan kusar “kızılcık şerbeti içtim” der. Nitekim ülkemizin ekonomik saldırıya uğradığı, dolar ve Euro'nun korkunç artışlar gösterip piyasaların kilitlendiği dönemden bugüne kadar ağzını açıp tek kelime etmemiştir. Ekonomimiz yerlerde sürünürken, paramız pul olmaya doğru hızla gidip dolar ve Euro karşısında erirken duruşunu hiç bozmamış; her “ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı” nın yapması gerektiği gibi olup bitenleri hiçbir tepki vermeden ve hiçbir öneri ya da yorum getirmeden gözünü kırpmadan kararlılıkla, metanetle ve cesaretle izlemiştir. Bu dış güçlerin saldırısını dikkate bile almamış müdahale etme gereği bile görmemiştir. Bu yüzden dış güçler yaptıkları ekonomik operasyondan vazgeçmişlerdir. Ekonomik krize bakış açısı olarak, normal vatandaştan hiçbir farkı olmadığı için de “halka ne kadar yakın” olduğu bir kere daha tescillenmiştir.
İşte bu halk adamının yakını aday adayı olmayacak ta ben mi olacağım sevgili okurlar? Hatta biz ne anlarız ki, değil mi sevgili okur? İşte hayat böyle geçip gidiyor sevgili aday adayları. Yakın tarihte o “bakan” demeye devam etmeye bayıldığınız kişi gelip size ne diyecek biliyor musunuz? “Arkadaşlar ilçede çok fazla aday adayı oluştuğundan ve bu adaylar arasında düşük yoğunluklu husumetler olduğundan/oluşacağından içinizden her hangi birinin aday yapılması durumunda bazı olumsuzluklar yaşanacaktır. Mesela A kişisi aday gösterilirse B kişisi veya geri kalan birkaç aday adayı veya geri kalan tüm aday adayları A kişisinden dolayı partisine oy vermeyerek seçimde eksilmeye yol açacaktır. ”Bunun üzerine sizler şöyle diyeceksiniz: “Olur mu sayın bakanım, kim aday olursa onu canla başla destekleyeceğiz” Tabii buna kendiniz bile inanmadığınız için, malum kişi sözlerine şöyle devam edecektir: ”Bu nedenle içinizden birini değil, hepinizin gerçekten üzerinde anlaştığı ve canla başla çalışacağı birini aday yapacağız” Sizler de kabul edeceksiniz tabii. Sonra malum kişi malum yakınını yani zaten bir dairenin başkanı olan muallimi aday yapacak. Sonuç mu? AK parti belediye seçimini kaybedecek..
Afiyet olsun


4735 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı