Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam322
Toplam Ziyaret768419
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
HİJYENLİ ŞARKILAR
23/12/2020
Merhaba;
En uzun geceyi de idrak ettik ya artık bu geceler iflah olmaz. Kısalır yavaş yavaş. Saat 5 gibi kararan hava 8 gibi filan ağarıyor. Eski yaz/kış uygulaması saatten elini eteğini çekince böyle oldu. Gerçi evde olmak zorunda kaldığımız salgın nedeniyle; aman sabahlar olmasın” kıvamında geceler yaşanması da artık eski bir anı. Ya da her şey gibi o da bir yalan oldu gitti. Bu tür eski ve soyut şeyleri kısa iki cümlede anlatan bir şarkı sözü dizesi vardı:
Aşk eski bir yalan,
Adem'le Havva'dan kalan….
Devamını bilmiyorum, Google'a yazıp bakmak lazım. Ama geceye gecenin karanlığı gecenin uzunluğu, gibi ayrıntıların özne olduğu başka bir şarkı geldi aklıma. O şarkının sözlerinde de karanlıktan kaçış olduğu kadar teslimiyetçilik ve tevekkül de var.
Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı,
Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş,
Aman karanlığı görmesin gözüm,
Perdeleri ger yavaş yavaş..
İşte hancı; ben her zaman böyleyim,
Öteyi ne sen sor ne ben söyleyeyim,
Kaldır artık boş kadehi neyleyim,
Şu bizim hesabı gör yavaş yavaş..
             Yani Han denilince eskiden yenilip içilen ve sonra yatılan yerler akla gelirmiş. Artık birer kült haline gelmiş Tarkan filmlerinde azgın haydut çeteleri hana girip hancıya bağırırlar mesela; ”Hancı!! Bize şarap ve kadın getir” Bu klasik cümle birazdan orada havanın karışacağının işaretidir. 
Pazar sabahları çocukluğumuzda kovboy filmleri olurdu. Daha da beteri kovboy filmini izlemek için öncesindeki Pazar Konseri isimli kanser etkisi yapan programın bitmesini beklerdik. Şimdi Pazar sabahları Tarkan, Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Karaoğlan o kanal senin bu kanal benim fink atıyorlar. Yazıda belirgin bir ana fikir, yorum, itiraz, eleştiri yok değil mi? Evet bu bir Corona etkisi de olabilir, olmayabilir de. Yalnız Ümit Besen'li Bor On reklamı hiç doğru zamanlama yapmadı. Geç artık Bor On'a geç bir an önce derken direkt Corona'yı çağrıştırıyor. 
Önümüzdeki hafta sağ olursam 2020'nin son yazısını yazacağım. Bu yazıda da söyleyeyim benim Ümit Besen şarkısına uyarlamam. Geç artık 2020 geç bir an önce şeklinde olacak. Bu arada ben de 1 Ocak itibariyle 53. Yaşımı idrak edeceğim Allah kısmet ederse. Her hangi bir kutlama yapılmayacak, göndere bayrak çekilmeyecek, gece de fener alayı düzenlenmeyecektir. Ayrıca o gün hiçbir kanalda hiç kimsenin sorularını yanıtlıyor olmayacağım. Üç günlük dışarı çıkma yasağımın ilk gününü evde geçiriyor olacağım. 
Şimdilik bize söylendiği üzere Maske mesafe hijyen kurallarına uyalım. HES kodunun “Hayat eve sığar” şeklinde bir açılımı olduğunu unutmayalım..
Afiyet Olsun…


1494 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı