Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam331
Toplam Ziyaret768428
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
LİVATA PARTİSİ
03/03/2021
Merhaba,
Sonunda, Mart ayı başında olması beklenen “esnemelerin” bir kısmı gerçek oldu. Artık Cumartesi günleri dışarda olabileceğiz. Yeme içme mekanları %50 doluluk oranıyla hizmet verebilecek. Piyasanın ve esnafın içindeki daralma kısmen rahatlayacak. Herkese, hepimize hayırlı olsun, önlem uyarılarını dikkate alarak bu esnemeyi dikkatli kullanarak Türkiye haritasındaki turuncu pozisyonumuzu sarıya ve sonra maviye çevirmeliyiz.
Risk grubu ya da adı her ne ise ,bu salgının ve tehlikesinin yüksekliğine göre renklerle illerimizin durumu belirlenirken, her ilin ve her bireyin hedefi mavi, hatta açık mavi olmalı. Bu esnemenin, gevşeme olarak anlaşılmaması, dikkatimizin dağılmaması, ilçemiz adına tarımsal üretimin, hasat döneminin ve emeğin paraya dönüşeceği bahar -yaz aylarında çok önemli. Özellikle hasadın yaklaştığı dönemde gevşeme ve dikkatsizlik, yeni kısıtlamalara ve yeni yasaklara neden olarak ticaretimize zarar verebilir. Lütfen uyarılara, önlemlere ve bu dönemin klasiği; Maske-Mesafe-Hijyen triosuna özen gösterelim.
Ülkemiz, dünyanın da başında olan bu bela ile uğraşırken, kendi normallerimiz, klişelerimiz de başka mecralarda kendilerine yol bulmaya devam etmekte. Zaman içinde sosyal medyada trend ya da moda olan pozisyonlardan biri de felsefedir. Tanış olduğunuz veya tanıdığınız, özünde bir kütük, bir kalas, insani anlamda fakir, ruhunda kir taşan, ruhunun kiri sıfatına ve tavrına yansımış bazı canlılar zaman zaman insan taklidi yapmaya başlarlar. Bu yetmezmiş gibi bir de hümanizm zevzekliğinden beslenip Yunus Emre, Mevlana gibi tasavvufa yön vermiş isimleri kullanırlar. Bir çok söz sanki Mevlana'ya aitmiş gibi kullanılır. Sanal bir trans haliyle ekran önünde sahte felsefe seansları yaşanır durur. Bu tarz yaklaşımların paylaşıldığı ortamlarda sıkça rastladığım bir söz var. Şöyle ki; İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Yani kınadığımız veya abartayım, ayıpladığımız, dalga geçtiğimiz daha da abartayım; hakaret etmek için özne yaptığımız şey illa ki ölmeden başımıza gelirmiş. Elbette ki bir aforizma bu. Böyle bir kural var mı yok mu belli değil. Ama bu dünyanın hesabı öbür dünyaya kalmaz diyenlerin zihnine yakın bir durum. Birinde Allah'a havale etmişsin, diğerinde kendin kesmişsin hesabı. Sonuçta Allah'ın da bir hesabı var. Bilmeyiz, bilemeyiz, bilmekten uzağız. İşte bu tarz bir trajedi bugünlerde siyaseten ucube olmuş bir fırkanın içinde yaşanıyor. Bu fırkanın bir mebusu fiili livata düşkünlüğünü öz oğlunun arkadaşı ile de test etmiş. Lakin bu durum görüntülenerek kendisine şantaj yapılınca sayın mebus soluğu savcılıkta almış. Şikayetinde mecburen olup biteni anlattığı için bu durum belgelenmiş. Bunun üzerine fırkanın Eke'si yani livata icrasından değil duyulmasından rahatsız olan Eke'si mebustan istifasını talep etmiş. O da talebi yerine getirmiş.
Bu fırka zamanında bir vakfın içindeki bir şerefsizi bahane ederek tüm vakfı, hatta dönemin bakanını suçlamıştı. Vakıf için “şu an yaşadıkları şeyi” sıfat olarak kullanıp, dönemin bakanını da “bir kereden bir şey olmaz “ dedi diye suçlamışlardı. Şimdi içlerindeki o LİVATACI'yı özne alıp bu fırkaya tümden LİVATACI demekte, Livataya sessiz kalıp duyulunca harekete geçen Eke'ye de direkt ”bir kereden bir şey olmaz” demek herkesin hakkıdır. Ne demişler bu dünyanın hesabı…Kısacası kınadığınızın içinde boğulun.
Afiyet Olsun…


1436 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı