Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam113
Toplam Ziyaret768210
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ORGANİZE YAĞ BÖLGESİ
05/02/2020
Merhaba;
İlçemiz genelinde hepimizi ilgilendiren bir eksiklik süreğen hale gelmesi yetmez gibi kronik olma yolunda hızla ilerliyor.
Neredeyse 70000 nüfusa sahip ilçemizde bir devlet hastanesi var. Bina harbiden gösterişli büyük, kallavi. Hatta çok görkemli. Karanlıkta bile buradayım diyen bir duruşu var.
Ama hepsi bu. Çünkü içi ihtiyaçlar söz konusu olduğunda boş, bomboş duruyor. İlçemizdeki hastaların ihtiyacına cevap verebilecek sayıda uzman ve yeterli sayıda farklı branşlarda uzmanlaşmış doktor eksiği olduğu söyleniyor. Buna paralel olarak hasta hemşerilerimizin Karaman, Silifke ve gerekirse Mersin hastanelerine gidip tedavilerine orada devam etmeleri zorunlu hale geliyor.
Bazı yetkili ağızların açıklamalarına göre; ilçemizde doktor eksiği yokmuş.Buraya tayinle gelen uzman doktorlar; döner sermaye geliri yetersiz olduğu için ya istifa ediyor ya da tayin istiyorlarmış. Doktor da haklı. O kadar sene okumuş, üstüne ihtisas yapmış, mecburi hizmeti de yapmış ve göreve başlamışken iyi kazanmak istiyor. Yani bu kadar yıl bu çabayı çalışmayı, okuyup didinmeyi kimse bir gün insanların dertlerine çare olmak için her yerde çalışırım romantizmine dahil bir İDEALİZM'e getirip bağlayamaz. Kimseden bunu beklemeye kimsenin hakkı yok.
Peki bu sorun nasıl aşılacak? Elbette ki devlet eliyle aşılacak. Devlet ve hükümet işbirliği ile aşılacak. Devlet hükümet işbirliğinin olumlu çalışmalar yapabilmesi yereldeki parti teşkilatlarının, daha da doğrusu yereldeki iktidar partisi teşkilatlarının dikkatli tespitler yapıp bu konuda ısrarcı talepler oluşturması ile elde edilir. Bizim ilçemizdeki muhalefet parti teşkilatı konuyu kendi vekilleri üzerinden meclise taşımış ve çok ta iyi yapmıştır. Muhalefet vekili mecliste ilçemizin hastanesindeki durumdan doktor eksiğinden söz etmiş, yetkili yerlere mesajı iletmiştir. Kendisine ve bu vekili bu konuda teşvik eden ilçe yönetimine teşekkür ediyorum.
Diğer taraftan yıllar sonra MUT'tan vekil çıktı kıvamında bir zevzeklik dışında icraatı olmayan, kendisini eleştiren seçmene; ”ÖZÜR DİLESİN” diye üstenci bir dille konuşan, oy istemeye gelince abamız bacımız olan, işimiz düşünce yedi kat yabancı gibi ne çalan telefona, ne çalan kapıya çıkmayan bir “geçici” egoya katlanmak zorunda kalıyoruz. Ne yaptığını ne yapmaya çalıştığını bilen yok. Herhangi bir projesi, çalışması konuşması, çıkışı, ilçemize ait bir talebi söylemi vs vs yok. Faydası yok. Seçmenin yumuşak karnı olan yerel bazdaki milliyetçiliği kullanıp meclise kapağı atınca vekil oldum, demek ki ben oldum yanlışına saplanan, meclis lokantasında buradan gelen ziyaretçilere ısmarladığı yemeğin parasının lafını eden, tekrar seçilmeyi bırakın, tekrar aday bile gösterilmeyeceğini dahi idrak edememiş bir numune ile üç yıl daha devam etmek zorundayız.
Hadi O'nu bir kenara koyalım. Ermeneği her açıdan geliştirebilmek adına elinden geleni ve yetkisi dahilindeki bütün imkanları seferber eden bir numune daha var, Onu ne yapacağız. Ermenek hastanesinde bizimki gibi bir sorun yokken, uzman eksiği fazla maaş ile çözülürken, Mut mahrumiyet bölgesi olarak kalmışsa bunun suçu yine yerel teşkilatın tercihinde gizlidir. Adam geçmişte bir takım bakanlıklar yapmış. Tamam. Ama şimdi düz, dümdüz bir vekil. Bu adam ve teşkilatın tercihi birleştiğinde ortaya hizmet çıkmıyorsa bunun nedeni teşkilatın bu vekile sorun için baskı yapmak yerine yalamayı, yağlamayı, utanmadan sıkılmadan bu adama “bakanım” diye pohpohlama makamında güzellemeler yapmayı tercih etmesidir. Düşünün; bakanım bakanım dediğiniz adam Mut'un sağlık sorunu için tek parmağını dahi kıpırdatmazken, ilçe teşkilatı bu adamı yere göğe koyamadığı gibi; OSB için trafo anlaşmasını yaptı diye-bu OSB konusundaki son 5 yıldaki tek gelişmedir- yine vıcık vıcık yağ damlayan paylaşımlar dolaşıma sokuldu. Tuz var mı teşkilatçı beyler? Kuru mu tuzlar? Maşallah Tuz var, yağ var. Şeker ve Un eksik olsun, uzak olsun. Bu üç beyaz mı her ne ise onlardan biri ikisi eksik olsun. Sağlık çok önemli. Siz sakın unutmayın. SAĞLIK olmazsa SANAYİ olmaz. ORGANİZE hiç olmaz. Temel kural şudur: İyi bir şey yapacaksan YAĞ'dan uzak duracaksın.. 
Afiyet Olsun


1704 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı