Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam86
Toplam Ziyaret768183
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
HAYIR SAVAŞI
21/02/2018
Merhaba,
Ordumuz sınır ötesinde bir operasyon sürdürüyor. Etrafta kerameti kendinden menkul bile olmayan zihinleri ipotek alınmış, mantık hasreti çeken konuşmalar duyuluyor. Vay efendim nerden çıkmış bu savaş? Savaşa hayır!!! Siviller ölüyor ,Esed ile masaya oturun, şuraya kadar gidin, salonda oturun misafir odasına girmeyin, daha ileri gitmeyin vesaire vesaire.
Bir kere ordumuz savaşta değil. Operasyon yapıyor. Sizin sivil dedikleriniz ise madem sivil ve orada savaş var; terk etsinler orayı efendim. Yani muhabbet uzasa bile sebebi oluşturan şeyin zeka seviyesi şu an bulunduğu embesillik sınırını geçemez. Ve her zaman olduğu gibi bunu seslendirenler siyasi zombi partisinin mensupları. Asker olmaktan vazgeçip teröristlerin ve HDP'nin yancılığını yapmaya soyunmuş durumdalar. Bu zombinin seçilmişlerinden bir tanesi terörist bir örgüt için ”önüne rapor gelmediği için terörist diyemeyen” çok akıllı bir ergendir. TERÖRİSTTİR/DEĞİLDİR ifadeleri siyah ve beyaz kadar net olduğu için bunlar telaffuz edemez. Bunlar gri konuşurlar, en çok kullandıkları kelimeler: ama, fakat, lakin, yalnız gibi az önce söylediği şeyin tersini söylemeden önce arada kullanılan kelimelerdir. Bir ara İzmir Marşı vardı hatırlarsınız. Bir Kafkas ezgisine hamasi sözler yazılarak oluşturulmuş kıytırık ve çalıntı bir kakafoni. Zırt pırt çalıp söyleyip kafamızı sevdiler. Hani ezan sesinden ve ”şehitler ölmez vatan bölünmez “sloganından iğrenen zombi partililer vardı ya; aynen bende onlar gibi bu İzmir marşından iğrendim. Melodisi ya da sözü edildiği anda kusma hissiyle doluyorum. Neymiş İzmir'in dağlarında oturmuş kalmış, şehit olanları deftere yazmışmış. Sahi nerde o defter, yoksa e-devlet sitesindeki şehit tespit sisteminin temel taşı mı oldu? Şimdi şehit kelimesi geçen slogandan iğrenen insansı yaratığın bu marş denilen kakofoniyi avazı çıktığı kadar bağırarak söylemesi embesil olduğunun itirafıdır. Ve bu itiraf; devamında sessiz kalsa bile onun zombi partili olduğunu haykırarak söyler
Yukardaki konuya dönersek; savaşa hayır diyen Esed severlere şöyle sorunca apışıp kalıyorlar: Velev ki savaş var, peki biz, yani ordumuz kiminle savaşıyor da “HAYIR” diyorsun?
Ayrıca niye savaşıyor ki “HAYIR” diyorsun? Klasik boş boş bakan embesil kimliğine geri dönüyor hemen. Bir iki dakika sonra bütün komşularla problemliyiz kıvamında “ülkesini seven” vatandaş pozuna dönüş yapıyor. Sorular çalışmadığım yerden çıktı diyen, kendini akıllı zanneden, tatlı su kurnazı ortaokul öğrencisine benzer halleri çok acıklı aslında. Efendim neymiş? Asker ya bunlar; bunların komutanı bunlara “yurtta sulh cihanda sulh” demiş. Bu yüzden savaşmamalıymışız. Evet haklısın şekercim, komutan sağ olsaydı sırf bu yüzden sınırda burnumuzun dibinde teröristler AB ve ABD yardımıyla devlet kurup sınırlarımızı tehdit etselerdi hiçbir şey yapmadan izler, hatta Esed'e telefon edip bu durumu hallet yoksa çizmelerimi giyer oraya gelirim derdi. Malumunuz bir internet yalanı var ortamlarda dolaşan. Yıl 1919 26 Haziran. Suudiler Hz. Muhammedîn mezarını yıkıp yerini değiştirmek isterler. Atatürk bunu duyup Kral a telgraf çeker “Kurtuluş savaşını bırakıp oraya gelirim, akıllı olun “diye. Altına da M. Kemal Atatürk yazar. Kurtuluş savaşı he mi? Mustafa Kemalin daha ordusu bile yok, Samsuna çıkalı bir aydan biraz fazla olmuş hepsi bu. Bir de telgraftaki imza: Kemal Atatürk. Bu telgrafın devlet arşivinde olduğunu da iddia eder bu yalana sahip çıkanlar. Tabii tarih Suudilerin çok korkup hemen yıkımı durdurduklarını yazmamıştır. O ara unutulmuş olabilir. Bu yalan aslında bir safsatanın özetidir. Başından sonuna kadar yalan ve kurgu mevzularla oluşturulmuş bir tarih; ve bu tarihten ideoloji oluşturmaya çalışan zavallı bir zombinin günümüzde canlı taklidi yaptığı bir komedidir aslında her şey. Bir takım ilkelerden bahseden ve bu ilkeleri simgeleyen okları kendine simge edinen zombinin peşinden gidenlerin bir gün, bir anlığına da olsa kendilerine sorması gereken soru şudur: Bu 6 ilkenin içinde niçin DEMOKRASİ yok? Sahi aranızda bilen var mı?
Afiyet olsun.


1942 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı