Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam312
Toplam Ziyaret768409
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
SEÇİM VE DEVRİM
13/02/2019
Merhaba,
Sayın Ahmet Kara “dava” denildiği zaman tek örnektir benim için. Yıllarca partisinin her seçiminde, hem yerel hem genel seçimlerde aday oldu. Temsil etti. Bir an bile onun için “falanca partiye geçti” ya da falancayı destekleyecek şeklinde cümleler kurulmadı. Zannımca artık bu davayı bırakmasa da aday olma faaliyetlerini bıraktı. Kendisine sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.
1981 doğumlu olup Kravga'da çiftçilik yapan Devrim Şimşek önümüzdeki yerel seçimler için adaylığını açıklayarak seçime yeni bir renk getirdi. Çok az tanıdığım, bir kardeşimiz olmasına rağmen bir fikir adamı olduğunu biliyorum. Her ne kadar siyaseten farklı düşüncelerde olsakta, düşüncesini “dava” konumuna getirebilmesi takdire şayandır. İlk orta ve lise eğitimini Taşucu'nda tamamlayan Şimşek Mut Meslek Yüksekokulunda bir bölüm okumuş. Şimdi de Açık Öğretim olarak başka bir bölümü bitirmenin peşinde. Kendisine rol model olarak Ovacık ilçesinde Komünist başkan olarak bilinen Maçoğlu'nu seçmiş. Daha önce yaptığımız sohbetlerde kendisinin sosyalist ideolojiye yakın bir fikir yapısı olduğunu öğrenmiştim. Komünist mi değil mi tam olarak bilmiyorum. Ama rol model üzerinden tahminim “komünist” olduğu yönünde. Burada hemen Voltaire'e atfedilen ama Eveleyn Beatrice Hall isimli bir yazara ait olan söz aklımıza gelsin. ”Düşüncelerinize katılmıyorum, ama onları ifade edebilmeniz için canımı bile veririm” Neticede yazar kişi bir kitabında bu sözleri Voltaire'e söyletmiş. Sonra söz sanki gerçek hayatta söylenmiş gibi yayılmıştır. Bu minik ayrıntıdan sonra konumuza dönersek; Devrim Şimşek in girişimi medeni cesaret anlamında bir şövalyelik olmaktan da öte, gerçek bir “dava” hamlesidir. Cesaretini ve “davasını” sahiplenişini tebrik ediyorum. Hele de şu seçim ortamında “dava” özneli cümleler kurup, sonra da pişkince dümen kırarak “dava”nın karşısına geçip, nasıl güzel bir tur attığını anlatan kaygan zemin operatörleri adayım diye ortalıkta dolanırken.
Şimdi cesaret ve dava üzerinden takdir ettim, tebrik ettim diye bunu yanlış anlamaya hazır olan arkadaşlar bilsin ki; ben Cumhur ittifakı yönünde oy kullanacağım. Bu ittifak devam ettiği müddetçe de böyle olacak. Çünkü ideolojik anlamda biraz derinleşirsek Sosyalizm ve komünizm benim nazarımda romantizmdir. Özellikle de tanımlamasında “vatansızlık” ibaresi bulunan komünizm, diğer “eşitlik” masalları bile eklenmeden masal kıvamına erişmiş bir nakisedir. İnsan dehasına ve doğasına hakarettir. Hepiniz aynısınız, hepiniz aynı şartlarda aynı imkanlara sahip olacaksınız diyerek bir eşitlik yalanı uyduran, aslında insanları yoklukta ve yoksullukta eşitlemek isteyen; bu yüzden de Dünyanın hiçbir yerinde benimsenmeyen bir ideolojidir. Seçim kavramı da olmadığı için kısa yoldan Komünizmin “demokrasi” içermediğini de söyleyebiliriz. Şimdi “ama Küba.. tıpta çok ilerlediler…insanlar çok mutlu….”kıvamında itirazlar gelebilir. Küba halkı çok mutlu şeklindeki replikler külliyen yalandır. Şöyle söyleyeyim: Küba kıyısı ile Miami sahili arasında yaklaşık 100 mil vardır.Ayda 30 dolarla ve internetsiz ve mülk edinme hakkı olmayan mutlu insanların ülkesi Küba dan her yıl binlerce kişi kaçıp Miami'ye gitmeye çalışıyor, ama Miami den kimse kaçıp Küba'ya gideyim de mutlu olayım demiyor. Küba da özgürlükte yok. Çünkü özgürlük demokrasiye özgü bir haslettir. Dolaysıyla konumuz komünizm olmamasına rağmen bu ideolojiye bakışım da budur.
Sonuç olarak önümüzdeki yerel seçimi bu cesur hamlesi ile renklendiren Devrim Şimşek’i cesareti ve “dava” yolundaki büyük adımı nedeni ile bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Diğer adaylarımızla ilgili olarak bilgilenme aşamasında yazıya dökecek seviyeye geldiğim zaman yeni değerlendirmeler yapabileceğim. Stabil adaylar haricindeki muhayyer adayın stabil hale gelmesi ile havada kalmayacak yorumlar yapabilme ihtimalim de artar. Yoksa “dava” dediği şeyin aslında “koltuk” olduğunu anlamadan yorum yaparsak muhayyeri stabil sanıp yanılabiliriz. Marka zannederek çakma ürün aldığımızı kullandıktan sonra fark ettiğimiz gibi.. ya da daha eril söyleyeyim “kullanıldığımızı” fark ettiğimiz gibi.. 
Afiyet Olsun.


2088 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı