Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam82
Toplam Ziyaret768179
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
HALİFE ŞEYİ
04/12/2019
Merhaba,
Peygamber Hazreti Muhammed ölüm döşeğindeyken, yanında daha sonra halife olacak olan Ebubekir, Ömer ve Osman vardır. Hazreti Ali ise o sırada dışarıda kendisine verilen bir görevle meşguldür. Peygamber bir şeyler yazarak vasiyet bırakmak için yazı malzemesi ister.
             Getirmezler ki bu ilk itaatsizlikleridir. Daha sonra Peygamber güçlükle ve zor duyulan bir sesle bir şeyler söyler. Yazmak isteyip; daha doğrusu yazdırmak isteyip yaptıramadığı şeyleri söz ile bildirmiştir. Buna tarihte “kırtas olayı” denir. Nitekim orada bulunanlar, yani Ebubekir, Osman ve Ömer haricindeki sahabe veya Ashab-ı Kiram denilen kimselerden bir kısmı da söylenenleri işitmiştir. Rivayet odur ki Halife ya da hilafet diye bir vasiyeti yoktur. Yönetici olarak bir isim verdiği ve bu ismin ALİ olduğu rivayet edilir. Neticede Ebubekir en sadık dostu ve ilk müslümanlardan olarak, Ömer keskin bir adalet duygusu ve gücü ile, Osman ise ilmiyle hep onun yanında olmuşlardır. Bu son anında bile değişmemiş son nefesinde yine yanında olmuşlardır. Ali ise ruhen içinde ve gönlündeyken bedenen hep uzaklarda,bir mücadelenin bir savaşın, bir uğraşın içinde olarak onun yanında olmuştur. Belli ki bu hep yanında olanların pasifist hallerinden sıkılan Peygamber, sürekli aktif olan ALİ'nin adını vermiştir. Bilinmez belki ama bu üçü ilk halifeyi oracıkta seçmiş olabilirler. Halife diye bir vasiyet olmaksızın. Zaten bu sıralamayı peygamberin yaptığını iddia etmekte çok saçma bir şey olacağı gibi, kendilerinin yapma ihtimali de saçmadır. Peygamberin ölümünden sonra Ömer ve Ebubekir ellerinde yazılı bir evrak ile halkın karşısına çıkıp bu Peygamberin vasiyetidir dediler. Ve okudular: Ey inananlar ben sizin için hiçbir hayrı eksik bırakmadım…diyor. Bu okudukları yalanla bile kendilerini ele verdiler. Çünkü peygamber bırakın hilafeti, bir ismi bile vasiyet etmemiş oluyordu.
             İki yıl bu görevde kalan Ebubekir iki yılın sonunda öldü.Ölmeden Osman'a yazdırdığı söylenen bir vesika vardır. Bu vesikaya göre Ebubekir, yerine geçmesi için Ömer'i göstermiş ve vasiyet etmiştir. İşte tam bu noktada Ali'nin siyaseten ne kadar ileri görüşlü olduğu ortaya çıkmıştır. Peygamber öldüğünde Ömer, Ebubekir'in halife olması için uğraşırken; Ali O'na Ebubekir için iyi çalış ki O'da seni göstersin demiştir. Ve iki yıl geçmeden dediği çıkmıştır. Ebubekir bu dört halife diye anılanların içinde hasta yatağında ölen tek isimdir. Diğerleri hep suikast ile ölmüşlerdir. Bu halife yaftası yüzünden yeryüzü mevcut savaşların yanında bir de hilafet savaşlarına sahne olmuş. Kitaplar “öldürme” derken bu siyasi ihtirası dini kıyafetlerle sarıp sarmalayanlar bir çok insanın ölümüne neden olmuşlardır. Hatta Ömer ve Osman devrinden sonra halife olan Ali'den sonra hilafet uluslararası bir gerilimin odağı olmuştur. Yıllar boyunca devletler ve de devletlerin başındaki kişiler arasında el değiştirmiştir. Nasıl mı? Savaşarak. Sen halifesin. Ben gelip savaşta seni yenersem halife ben oluyorum. Mevzuya bakın ki insanı merkeze koyup öldürmeyi yasaklayan bir dinin başındaki lider olmak için birbirini öldüren Müslümanlar var görüntüde. Bunun suçu asla İslamiyette değil, hilafeti uydurup İslamiyetin başına bela edenlerdedir. Ve sonra meshepler icad edilip ayrılıkları daha da derinleştirdiler.
          İşte bu derinlikleri, yani aslında bizim zenginliğimiz olan farklılıkları çok kere bizleri birbirimize kırdırmak için ısıtıp masaya koydular. Zaman zaman istedikleri oldu. İncittik birbirimizi. Şimdi aynı sefil oyunu yeniden oynamaya hevesli şeref yoksunları yine iş başında.
Çarpı işareti koymalar bilmem neler. Birer birer deşifre olup cezalandırılacaklarını bildikleri için korkak sıçanlar gibi gecenin ıssız saatlerinde sinsice zehir saçmaya çalışıyorlar. İncinsen de incitme diyen hoşgörü zirvesi adamın çocuklarının kapısına çarpı atan şerefsizler, Z raporu alındığında o kapıya sürünerek gelip “insan olmak” isteyecek. İnsanlık onuru her tür ayrımcılığı, her kötülüğü ve teolojinin işkencesini yenecek. Siz o çarpıyı attıkça biz daha çok BİZ olacağız. Yani leş kargaları şunu iyi bilin; BAŞARAMAYACAKSINIZ.
Afiyet Olsun.


3177 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı