Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam334
Toplam Ziyaret768431
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
BEKLİYORUZ
23/11/2016
Merhaba,
Ülkemiz çok zor ve hassas zamanlardan geçiyor. Bu zor zamanları birlikte olarak bir arada olarak, bir olarak aşabiliriz. Ülkemiz üzerinde emelleri olan güçlerin, bize oynamak istedikleri oyunların en önemli aracı ise bizi bölmek için kurdukları senaryolardır. Bu senaryolar genellikle insanımızın hassasiyetine dokunan, mahremiyeti ve mukaddesatına yönelik ayrılıkçı kutuplar oluşturmayı hedefler.
Hedefe ulaşmak için farklı renkleri farklı inançları, farklı kökenleri kullanmaktan çekinmeyen bu güçler, zenginliğimiz olan farklılıkları bizi bölmek için araç olarak kullana gelmişlerdir. Toplu hayatında hiçbir zaman sorun olmayan, etnisite ve mezhep farklılıkları zamana yayılan sinsi propaganda ile toplumu ayrışmaya zorlar hale getirilmiştir.
Bu oyunda öne çıkan ve halkı ayrıştırmayı söylemleriyle tetikleyen sanatçı, yazar ve gazetecileri çok sık gördük. Amacına ulaşması için sahibine son derece sadık bir köpek gibi hizmet veren bu tiplerin vatan, millet gibi duyguları yoktur. Amaca ulaşıldığında sahipleri tarafından önlerine atılan kemikleri yalayarak kalan ömürlerini tamamlayan bu sefiller; başarısızlık halinde ise kuyruklarını kıstırıp sahiplerinin yanına kaçarlar. Sahipleri onlara evinin bahçesindeki kulübede bir süreliğine bakar. Daha sonra kullanışlı olmadığına kanaat getirip bunları itlaf ekibine teslim eder. Bu anlattıklarım aklımıza hemen Can isminde bir gazeteci bozuntusu ile soyadı Alabora olan bir sanatçı bozuntusunu getirdi değil mi?
Bu tür bir oyunda rol alarak ve ülkesine ihanet ederek hizmet verdiği ülkede tanınmış bir köpek olmak onların hayat planlamasının sonudur. Hatta kariyer zirvesidir köpek olmak onlar için. Eğer ki kaçabilmişse uzaktan zaman zaman havlamalarını duyabilirsiniz. Bilin ki sahibi ona havla demiştir. Bu tür köpekleri kendisine rol model olarak alan bir eşek arısı da zaman zaman vızıltı yapmaya çalışmaktadır. Kıytırık bir gazete için, kendi sosyal çevresinin ara gazıyla insanları meydanlara direnmeye çağıran bir eşek arısıdır bu. Meydan buradaydı, niye kaçtın da, olmadığın meydanlara insanları çağırıyorsun demek bile israftır. 
Sıradan eşek arıları ve köpeklerin çıkardıkları viyaklama ve vızıltılar kimsenin umurunda olmayabilir. Hatta önemli de değildir. Âmâ bu halkın içinden çıkan, sanatı ile adını duyuran bir insan; attığı her adıma, söylediği her kelimeye dikkat etmelidir. Burada adını anmak istemediğim, sanatı ilgi alanımda olmayan, kişiliği ile ilgilide iyi izlenimlerim olmayan bir hemşerimiz var. Kendisinin kullandığı bir sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş isimli haine destek içeren bir paylaşım görülmüş. Bunun üzerine tabii ki tepkiler oluşunca paylaşımı kaldırmış. Bu yüzden adının verildiği parkın isminin değiştirilmesi ve heykelinin kaldırılması önerileri ile dolu yorumlar vardı bugün sosyal medyada. Aynı fikirdeyim. Sevgi parkı denilen yerin adında yer alan bu isim, bizleri değil de kimleri sevdiğini o paylaşımla geçici de olsa belli etmiştir. Zaten televizyonda ne zaman denk gelse ve izlesem, Mut'tan ve Mutlu olduğundan söz etmez. Bundan kaçınır. Heykelinin kaldırılarak destek verdiklerinin belirleyeceği bir mezraya dikilmesini talep ediyorum. Bu benim şahsi fikrim. Hem Selo da eline saz alınca bazı tasmalı gazeteci bozuntuları tarafından şirinlik abidesi olarak pazarlanmaya çalışılmıştı. Bunun da sazı var. Gittiği yerde sanatını icra eder. Memleketini ise artık neresi olarak söyler onu bilemem.
Fikrimce ki bu fikrin oluşmasında o malum parkın açılışında zırvalayan sunucunun söylediklerinin de payı var; bu insanın yapacağı açıklamalar kimseyi inandıramayacak. Çünkü açılıştan itibaren kime destek verdiği tartışma konusu olmuştu. Ama artık çok net belli oldu. Ha şöyle diyebilir: Yanlışlıkla tıkladım paylaştım, elimden kaydı vs. Paylaşmak tek tıkla yapılmıyor biliyorsunuz. Bir kaç hamlede oluyor. Bu hamleler düzenli biçimde yapılıp paylaşım sağlanmış. Veya velev ki; yanlışlıkla olsun diyelim. O tür paylaşımların olduğu bir mecrada ne işiniz vardı bir anlatın da bilelim. Bu fark edildi. Fark edilmeyen beğenileriniz de var mı acaba. Bu topluma bir açıklama borçlusunuz sayın sanatçı. Ama hepsinden önemlisi inandırıcılık konusunda yardıma ihtiyacınız olacak. Milletçe bekliyoruz.
Afiyet Olsun


1887 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı