Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam103
Toplam Ziyaret768200
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ELEKTRİK AMPÜLÜ
09/02/2022
Merhaba;
Elektrik faturalarının çok fazla gelmesi, diğer zamların aksine önceden bildirilerek gelmesine rağmen çok yıpratıcı bir etki yaptı. Her ne kadar %125 zamlı olacak denildiyse de bu faturalar bu karda kışta, soğukta ve yoklukta insanımızın canını acıtmış, öfkesini çoğaltmıştır. Bu öfke muhatabına ulaşırsa o muhatap elektrik çarpmıştan beter olur. Bu yüzden, yani bu Deli Dumrul tarzı zamların, bu deli saçması paritelerin düzene konulması devletin görevidir. Bölgemizde elektrik dağıtım şirketi olarak çalışan Enerji SA bu pervasız bu hadsiz uygulamayı hayata geçirebilecek cesareti ve yetkiyi nereden buluyorsa bu açıklanmalı. Bir diğer husus ise kullanıma konulan bariyer. Neymiş 150kwH 'ı aşarsam birim fiyat iki katına çıkacakmış. Çıktı da nitekim. Bir kaç rakam ile konuyu izah etmeye çalışayım. Elektrik birim fiyatı 2.27 TL olarak sayaç çalışmaya başlıyor. Ve rutin sayaç okuma zamanı geldiğinde 149 kwH kullanımınız varsa 2.27 TL den hesaplanıp, üstüne vergisi oyu, çöpü vs eklenip fatura oluşturuluyor. Fakat kullanımınız 150,01 kwH olursa, yani 150 barajını geçerse fiyat ikiye katlanıyor. Dikkat buyurun;150 barajından sonraki kullanım değil, tüm kullanımın fiyatı ikiye katlanıyor. Bunun adı fırsatçılıktır. Düşünün evinize, kendinize ihtiyaç veya satın almak istediğiniz her hangi bir şeyin fiyatı, diyelim ki 20 TL. Size de 3 tane lazım. Sonra da lazım olur diyerek 5 tane almak istediğinizde, ”olmaz, 3'ten fazla alırsan tanesi 40 TL diyebilirler mi? Veya çok açsınız, paranız da az. Ucuz olduğunu düşünerek, tanesi 8-9 TL olan sıkmalardan 4 tane yiyorsunuz.32-36 lira arası bir ödeme yapacağınızı düşünürken,3 taneden fazla yediniz, hesap 68 TL diyorlar. Bu düzenlemeyi yapan kan emicilerin elbette ki birçok iştirakleri olduğu gibi, bankaları da vardır. Bu vampirler, bankalarında vadeli hesap açanlara verdikleri faizi acaba, belli bir miktardan sonra, mesela 300 Bin TL ve üzeri hesaplara normal piyasa faizinin, bırakın 2 katını 0,01 puan üstüne çıkarırlar mı? Elbette hayır. Deli alır vermez mi dersiniz, Deli Dumrul stili mi dersiniz bilmem. Bu işte devletin çok büyük ihmali, hatası, umursamazlığı söz konusudur. Devletin görevi vatandaşını hiçbir zaman ezdirmemek ve korumaktır. Ezmek isteyen bizatihi devlet olsa bile, devlet milletini korumalıdır. Kendinden bile korumalıdır. Bu millet bu faturaları öder. Sonra, mesela bir buçuk yıl sonra önünüze bir fatura koyar ki o faturayı ödeyemezsiniz, çünkü o fatura yazılmaya başlandı. Tarih kısmı boş, bir de çıktı alınacak hepsi o.
Ülkemizin dağında taşında, suyunda, rüzgarında elektrik var. Her yerde elektrik üretiyoruz. Yani eski zamanlardaki hantal devlet yapısının ve gevezeliği siyaset zanneden basiretsizlerin sırayla başa geçtiği zamanların acizliği yok artık. Bulgaristan'dan elektrik almıyoruz. Her ne kadar fosil beyinleri ve prehistorik zihniyetleri ile her şeye karşı çıkan kronik dinozorlarımız olsa da elektrik üretimi alanında iyi durumdayız. Bu haldeyken, yani yerli malı elektrik sahibiyken, hangi maliyet, hangi üretim gideri arttı da elektriğe bu zammı yaptınız? Dağ suyunu mu kıstı? Baraj içindeki suyu vermedi mi? Rüzgar esmem, güneş açmam mı dedi? Hangi maliyet buna sebep oldu?
Burada suya yazı yazdığımın farkındayım. Suya da yazsam bunu görmek, okumak ve gereğini yapmak devletin görevidir. Devletin görevi bence, ülkemizin elektriğinin dağıtımını bu kan emicilerden alıp yine eskisi gibi kendisinin dağıtmasıdır. Aynı şey su için de geçerlidir. Bu işlerin düzelmesinin yolu özelleşme değildir. Çünkü özelleştirdik diye “elektrik dağıtımını” sattığınız şirket hala devletin alt yapısını kullanıyor. Hiç bir yatırımı yok.
Kısacası; korkunç bir zam geldi ama elektrik hala KESİLİYOR. Bu kesintiler böyle gider bu fiyatlar da düşmez ise Külliyeden başlayarak bu işte payı olan her kesimin ve bu iktidarın elektriği sonsuza dek KESİLİR. Hele de amblemi AMPUL olan bir partinin elektriği kesilirse karanlıktan göz gözü görmez olur.
Afiyet Olsun…


1214 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı