Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam321
Toplam Ziyaret768418
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
MASKELİ BALO
08/04/2020
Merhaba,
Corona günlerimiz devam ediyor. Her gün yeni vaka ve maalesef can kaybı sayıları güncelleniyor. Evde Kal çağrısına uyanlarımız çoğunlukta olsa da, sorumsuzca kendini dışarıya atanlar olduğunu da görüyor, duyuyor ve okuyoruz.
Önce maske takma kriteri getirildi. Şimdi de maske satışı yasaklandı. Müracaat eden her bireyin haftada 5 maskeden oluşan bir paket hakkı olduğu ve bu paketin PTT ile evlere ulaştırılacağı açıklandı. Elbette ki devletin bu uygulaması, Avrupa ve ABD üzerinden bakıldığında çok önemli. Bazı devletler bir birlerinin maskesine kitine el koymuş modern korsanlık yapmaktadır. Basın üzerinden edinilen bilgilere göre tanı, kontrol ve tedavi ücretleri çok yüksek bedeller içeren bu ülkelerde çoğunlukla genç nüfus kurtarılmaya çalışılıyor. Yaşlılar üstü kapalı feda edilmiş durumda. Ülkemizde ise tanı, kontrol ve tedavi bedava. Şimdi maske de bedava.
Tüm bu olumsuz gelişmeler esnasında sağlık bakanının çalışmaları her kesimden övgü almış, bize özgü olmayan biçimde muhalif isimler bile bu konuda bakanın ve sağlık çalışanlarının hakkını teslim etmişti. Etmişti diyorum, çünkü o uyum içinde hep birlikte el ele bu belayı yeneceğimize inanmaya başladığımız anda gerçek yüzler ortaya çıkmaya başladı. Öncelikle her zor anımızda, içinde bulunduğumuz durumu daha kötü gösterme gayretine giren, hatırlatmak gerekirse; deprem felaketinde resmi rakamların açıkladığı kayıpları çok daha yüksek göstermeye çalışan, insanları bu hüzün atmosferinde devlete karşı kışkırtmaya çalışan, yalanı sermaye edinmiş bir takım soysuzlar sahne aldı. Efendim, neymiş? Aslında vaka ve can kaybı çok fazlaymış, devlet saklıyormuş, falan devlet filan ülke şu kadar fon ayırmış, sağlığa yatırım yapmış, biz IBAN üzerinden yine halka fatura çıkaran bir devletin milletiymişiz, hükümet istifaymış. Bu söz konusu şeref yoksunu insancıkların, maalesef içimizde de yancıları var. Mesela Suriye'de askerlerimiz hain bir saldırıda şehit olduklarında, bu şerefinin eksik kısmına tükürdüğümün canlıları yine devreye girmişti. Hayır! devlet saklıyor, çok daha fazla şehidimiz var. İnsanların bilgi edinme hakkına… falan filan diye yazmaya koyuldular. İşte bunların yancısı dediklerimden biri de Mut Belediyesi'nde çalışan biri. Askerlikten belediyeye geçen türden. Bunun hala asker içinde görüştüğü arkadaşları varmış, onlar Suriye'deymiş, onlar söylemiş sayı 200 şehit civarındaymış. Bu arkadaşa o zaman da dedim. ”Senin bu askeriyede hala çalışan arkadaşın harbiden oturma organından farksızmış. Bu yüzden söyledikleri “söz” niteliğinde değil, necaset hükmündedir. Eğer o şeref yoksunu canlının dedikleri doğru çıkmazsa onun yerine utanacak mısın? Bilgiç bilgiç başını salladı “devlet hep saklıyor” dedi. Ve o mevzuda devletin verdiği bilginin dışında başka bir gelişme haber olarak hiçbir mecrada geçmedi. Bu belediyedeki yancı da dahil olmak üzere hiç utanma, sıkılma, mahcup olma belirtisi göstermeden normal faaliyetlerine devam ettiler. Şimdi aynı koro, aynı yalanı bu virüs konusunda yaymaya çalışıyor. Yanında sos olarak Ülkemizi kötüleme, hükümeti istifaya davet etme, birbirine düşmüş Avrupa'yı muhteşem bir yer gibi gösterip, o Avrupa devletlerinin bu işe bilmem ne kadar yatırdığını anlatan aptalca yalanları sunuyorlar. Hadi bunlar aptal, geri zekalı ve kullanışlı ahmaklar; peki bu ülkede vekil seviyesine gelmiş, üstelik ana muhalefet sıralarına yerleşmiş birisi, maskenin PTT ile bedava dağıtılmasını, ”eczanelerden verilsin” şeklinde salakça bir fikre dayanarak nasıl eleştirebilir sizce? Çok basit. Bu vekil o sosyal medya zevzeklerinden etkilenecek kadar beyinsiz olduğu için.
İşte vekilinin bu zeka seviyesinde olduğu, ülke düşmanlığının in, Avrupa hayranlığının in, hükümete çatmanın in, birlik ve beraberlik çağrısına uymanın aut olduğu bir klik ile karşı karşıyayız. Çok şükür ki sayıları ülkemizin sağ duyulu vatandaşlarına oranladığımızda, hijyenik “ihmal edilebilirlik” veya ayrıntı bile olamayacak önemsiz bir yüzdede takılmış durumda. Ve bunların tamamı dünyayı twitter, facebook gibi sanal mecralardan ibaret zanneden, buna bağlı olarak ta kendini insan zanneden primatlardır. Devletimiz bunları o arkasına saklandıkları sahte isimleriyle birlikte alıp SEVMEYE başladı. Daha çok sevilecek primat var.
Afiyet Olsun...


2031 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı