Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam322
Toplam Ziyaret768419
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
SAYISAL SİYASAL
08/08/2018
Merhaba,
24 Haziran'da yapılan seçimlerden önce Muharrem İnce'nin adaylığı hakkında değişik olsa da sonunda aynı sonuca ulaşan yorumlar yapılmıştı. Bunları biraz anımsayalım. Kemal Bey bu seçimi de RTE'nin kazanacağını biliyordu. Bu yüzden kendisi aday olmadı. Gel bakalım Muharrem İnce dedi. Kazanma ihtimaline dair küçücük bir kıvılcım görse Kemal Bey kendisi aday olurdu. Bu konuda farklı bir fikri olan varsa ben henüz rastlamadım ona. Bu görüş doğrultusunda hem başkan adayı hem de vekil adayı olunamayacağı için seçim kaybedildiğinde, Kemal bey Muharrem İnce den kurtulmuş olacaktı. Tabii Muharremin partisinden daha fazla oy alacağını tahmin etmek için de arif olmaya gerek yoktu. Bu o kadar net ve o kadar “geliyorum” diyen bir sonuçtu ki; CHP'li olup, oylarını HDP'ye veren beyinsizler bile tahmin edebiliyorlardı. Hatta bunun bir nedeninin de kendileri gibi başka partiye oy veren CHP'liler olduğunu bilmeseler bile. Aslında CHP seçmeninin suçu yok. Bu partinin önde gelenleri ekranlarda ve diğer yayın organlarında HDP ye açık açık oy istediler. Kendi seçmenlerine “her evden bir oy HDP'ye” diyebilen parti seçkinleri bu çağrının karşılıksız kalmayacağını çok iyi biliyorlardı. Zamanında “tıpış tıpış” gidip oyunuzu Ekmeleddin'e vereceksiniz talimatını hiç itiraz etmeden uygulayan bu kitle yine talimatla oyunu HDP'ye verdi. Sorsan bu beyinsiz güruh çok zekidir. Orantısız zekâları vardır. Cumhuriyetin perde arkasında bekleyip, tehlike geçince ortaya çıkan yılmaz bekçileridir. Laiktirler. Bu memleket onlarındır gibi inançları vardır. Hepsine eyvallah. Eyvallah ta bu biat müsameresinde hep talimatla oy veren, sözde özgür beyinciklerin, başkalarına koyun demesi kadar komik bir ifade olamaz. Resmen, her sandığa gidişlerinde “koyun” oluyorlar. Hatta bu koyun olma durumu terörün uzantılarını meclise taşıyor. Bu dile getirilince de klasik Habur, sınır, çadır megri muhabbeti kapsamında birkaç cümleyle atağa geçiyorlar. Buradan çıkacak tespit çok basit aslında. Habur, sınır megri yanlıştı, tamam. Peki sen…”yanlış olduğunu bildiğin bir şeyi, niye yaptığın yanlışa gerekçe gösteriyorsun?” Taşlardan kale yapıp plastik topla çift kale maç yapan ilkokul çocuklarının seviyesi bu. ”Biz de bunu saymıyoruz” Neyse kendileri bilir. Tren kaza yapınca kıyametleri koparan, hükümeti bakanları istifaya çağıran -ki haklıdırlar- bu beyinsizler, savunmasız bir kadını ve daha on bir aylık yavrusunu öldüren teröristlere tek laf etmezler. Yine haklıdırlar. Çünkü it iti ısırmaz.
İşte bu çelişkilerin partisi haline gelen CHP'de birkaç haftadır Muharrem İnce'nin kongre ile başa getirilmesi için çalışmalar var. Birincisi şu: Muharrem İnce gelince de bir şey olmaz ki gelemeyecek. Beni CB adayı gösterdiniz, Türkiye'nin başına geçirecektiniz, şimdi partinin başına geçmemi bile istemiyorsunuz diyen Muharrem daha hiçbir şeyin farkında değil. Seni yok etmek için CB adayı gösterdiler. Kazanamayacağını herkes biliyordu. En başta da Kemal Bey biliyordu. Veeee şimdi Muharrem İnce gelirse CHP coşacak zanneden aymazlara bir sorum var: Muharrem İnceyi yok etmek için oyunu kuran, onu aday gösteren Kemal Beyin bu; Muharremin yüksek oy alması durumunda parti başkanlığı için harekete geçmesi ihtimaline karşı bir planı var mıdır? Yok mudur? Bence var. Şu ana kadar olan biten her şey mizansen. Kemal beyin kurultay yapılmadan Muharremi yok etme planı sekteye uğrarsa, kurultayda nasıl kazanacağının planı da çoktan netleşmiştir.
Kısacası bu işler Muharrem İnce'nin bildiği denklemlerle çözülmüyor. Hoş gerçi onu bildiği de meçhul ya. Siyaseten Geldiği noktada önce yanındakileri ve kendisini genel başkanlığa getirenleri yok eden Kemal Bey bu konuda artık ustadır. Önder Sav bile Kemal beyin oyunlarına karşılı verememiş, kaybolup gitmiştir. Şimdi Muharrem mevzusunda yine ortaya çıkıp “kurt” siyasetçi pozları verip müzmin yetersizliğini gereksizce ve bilmem kaçıncı kez sergileyebilir. Kıssadan hisse: Muharremden bir şey olmaz.
Afiyet olsun


2029 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı