Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam320
Toplam Ziyaret768417
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
KAHVALTI VE KOSGEB
11/01/2017
Merhaba,
Bu sabah erken saatlerde editörüm aradı. Sayın Belediye Başkanımız Nebi Yılmaz'ın ilçemizdeki basın mensuplarına kahvaltı vereceğini, benim de davetli olduğumu söyledi. Bir süre sonra gittik. Belediyenin oluşturduğu bir teşekkül olan yel değirmeni diye de anılmaya başlayan Doğancı tepesindeki mekana gittik. Mekan güzel, sıcak, hizmet iyi. Etraf temiz. Ama tepenin Mut tarafına değil de arka tarafa bakan kısmında yağışlardan sonra lokal bir heyelan oluşmuş. Yer biraz kaymış. Zannımca burası için uygun statik hesaplar ihmal edildiği için önlem amacı ile yapılan duvar ıslanan toprağı taşıyamayıp yıkılmış. Buradaki ihmal sonucu maliyette gerçekleşen azalma şimdi katlanarak yeni bir maliyet olarak karşımıza çıkmış durumda. Görsellik var ama sağlamlık konusu şüpheli. Bu yüzden onarım esnasında mühendislik bilgisi ihmal edilmeden düzenleme yapılmalı.
Kahvaltı da başkan karla mücadele konusunda sayılarla destekleyerek bazı bilgiler verdi. Kurum olarak bu işe ne DSİ, ne Karayolları, ne Orman işletme, ne de Enerji Sa karışmadı ve hiç yardımcı olmadı dedi. Hepsini anladım ve her bir kurumun bir imkanı ve yapabilecekleri olmasına rağmen mücadeleye katılmamasına kendimce kızdım. Ama Enerji Sa denilince güldüm. Bu zavallı aciz kurumun kendisine bile faydası yok ki; karla mücadelede belediyeye yardımcı olacak. Enerji Sa'nın görevi kar veya yağmur olduğunda, hafif rüzgar eser veya biraz sıcak olursa elektriğin kesilmesine bizler gibi seyirci kalmaktır. Çok fazla yüklenmemek lazım bu acize. Ha bir de 186'yı aradığınızda meşgul çalması veya oradaki görevlilerin hiçbir şeyden haberinin olmaması gibi gayet zor görevleri olan bir acizdir Enerji Sa. Bu konu açılınca biraz uzatıyorum kusura bakmayın. Tekrar kar ile mücadele söz konusu olursa artık ne yapacağını çok daha iyi bilen bir belediye olduğunu söyledi başkan. Daha sonra içinde ajanda, takvim, küp blok ve Nutuk olan birer paket takdim edildi katılımcılara. Teşekkür ediyorum kendi adıma.
İlçemizde bir oda var. Bu odaya bende üyeyim. Ticaretle en küçük boyutlarda uğraşan küçük bir esnafım ama ticari kodum nedeniyle esnaf odasına değil, Ticaret odasına kayıtlı olmak zorundayım. Bu oda da yapılan en son seçimlerde bir listenin yedek sırasındaydım. Bizim listeden oda meclisine seçilen arkadaş bazı nedenlerle meclis üyeliğinden ayrılınca bu üyeliğe ben geldim. Bakınız demokrasinin güzelliğine; hiç çaba harcamadan ve fikrinizi sormadan sizi meclis üyesi yapıveriyor. Demokrasi güzel şey arkadaş. Kim ne derse desin. Allah inşaallah KOSGEB denen oluşumun da demokrasiyi özümsemesini dünya gözüyle herkese göstersin. Neden derseniz; bu KOSGEB her işi bitirdiği için oda mensuplarını yarısını kendisinin karşıladığı yurt dışı gezilerine götürüyor. Konu basit. Örneğin Norveç'e seyahat edilecek. Kişi başı ücret 5000 lira diyelim. KOSGEB bunun 2500 lirasını karşılıyor. Karşılıyor da bunu nasıl yapıyor? Çok basit bu gezi aslında kişi başı 2500 liraya yapılabilen bir gezi de ondan. 2500 liralık geziye yine 2500 vererek ve KOSGEB'in sıkıcı programına mahkum olarak katılıp yarısını KOSGEB ödedi zannetme özgürlüğü veriliyor katılımcılara. Buraya kadar normal değil mi? Alın size anormal bir durum: KOSGEB beni ticari kodumdan ötürü dışlayarak bu ve benzeri durumlarda, hiçbir şekilde bana destek vermiyor. Ben kredi istemiyorum, hibe de istemiyorum. Beni Kıbrıs'a dahi götür demiyorum. Ben senden bir şey istemiyorum. Beni ticari kaydım oluşurken bu odaya kayıt olmak zorunda bırakan karar mekanizmasının devamında yine bu KOSGEB ve önceki lineerleri var. Beni bu odaya üye olmak zorunda bırak, sonra da ben sana destek veremem senin ticari kodun uygun değil de. E beni bünyene kabul etmeseydin o zaman. Tepkim bu uygulama ekseninde ve sadece KOSGEB'e yöneliktir. Yoksa ne Oda'ya, ne yönetim kuruluna, ne Başkana, ne meclise ne de meclis üyelerine yönelik bir tepkim yoktur. Oda olarak üyenizin hakkını niye savunmuyorsunuz diye sormuyorum bile. Siz benden aidat almak dışında bana hangi hizmeti verdiniz yahu bırakın yurt dışını beni bir yaylaya götürdünüz mü diye bile sormuyorum. Ben bu oda ile ilgili bir kariyer planlaması da yapmıyorum. Başta söylediğim gibi tesadüfen meclis üyesi oldum. Bu yüzden sosyal medya üzerinden KOSGEB'e yönelik yorumlarım kimseyi ilgilendirmez. Kimse üzerine alınmasın. Çok uzatmaya gerek yok, bulunduğu yer istikbalinin şahikası olanlar bilmelidir ki; onlar için istikbal olan, benim için çoktan mazi olmuştur.
Afiyet Olsun


2522 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı