Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam83
Toplam Ziyaret768180
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
EKSİK ZİYADE
17/05/2017
Merhaba;
Büyükşehir Belediyesinden aradığını söyleyen bir şahıs, tabela ve reklam vergilerimden dolayı Büyükşehir belediyesine borcum olduğunu ödemezsem icra yolu ile tahsil edeceklerini söyledi. Sayın yetkili dedim; benim tabelam yok ki, 6 yıl önce söktüm. Sadece dükkan camında ismim ve telefonum yazılı. Ben onu bilmem dedi. Burda var görünüyor, bu yüzden borç tahakkuk ediyor. 
Biraz konuşunca anladım ki 10 yıl önce benim ve benim gibilerin tabelaları ölçülmüş, buna göre kayıt yapılmış, o kayıta göre her yıl vergi tahakkuk etmiş. Siz nasıl bir kurumsunuz ki olmayan bir şeye vergi çıkarıyorsunuz dedim. Olmadığını beyan edecek, dilekçe verip bize haber vereceksiniz dedi.
Anladım ki yeni bir iş yeri açıldığında tabelam var diye beyan etmezse dilekçe vermezse bunların ruhu bile duymuyor. Bunların rahatı bozulmasın diye biz vatandaş olarak her konuda bunlara haber vermeliyiz. Bu durumdan dolayı dilekçe vermek üzere bana verilen adrese gittim. Dilekçe verdim. Borcumun bir kısmını ödedim. 3 gün sonra sabahleyin 2 kişilik bir zabıta ekibi tabelamın olmadığına dair tutanak tutup fotoğraf çektiler. Yalnız işlemimi takip etmemi söylediler. Nedeni ise işlemin nihai kararını Büyükşehir’in verecek olması dediler. Bakınız mevzuya. 
Eğer Büyükşehir’e işiniz düşerse, işinizi sonuna kadar takip etmelisiniz. Yoksa iş bir yerde kalır, takılır, kaybolur vs vs. Böyle denince tabela dilekçesini vermeye gittiğim yerdeki faaliyet gözümün önüne geldi. Bir oda üç masa üç bilgisayar. Sosyal medya hesapları açılmış ,içinde bolca “başkan” kelimesi geçen manasız cümlelerle sohbet ediliyor. 
Niçin burada olduğumu anlattığımda ikisi sosyal faaliyetlerine devam ederken, bir tanesi işimi yapmaya ve sorularıma cevap vermeye çalıştı. Sağ olsun. Ama net olarak anladım ki; Büyükşehir belediyesi olmayan tabelalara vergi tahakkuk ettirdiği gibi olmayan işlere de olmayan canlıları tayin ediyor.
Geçtiğimiz Pazar anneler günü olarak bir takım faaliyetlere zemin oldu. Şahsen bu tür günlerin nazarımda hiçbir ehemmiyeti yoktur. Anneler günü babalar günü Kadınlar günü sevgililer günü vesaire uzayıp giden liste her şey için bir gün oluşturabilineceği hissini verir bana. 
Konu bu değil zaten. MHP ilçe teşkilatı ve Belediyenin farklı etkinliklerde yer alması ve bir arada olmaması. Taraflardan biri sahte sevginin parkında, diğeri de Sosyal Yardımlaşmanın etkinliğinde olmak üzere ayrı ve gayrıydılar. Bu eğer iş dağılımı yapılmış ve planlı bir düzenleme ise çok iyi. Ama teşkilatla belediyenin arasında bir soğukluk varsa iyi değil. 
Bununla ilgili olarak kulağıma gelen bir söylentiyi paylaşayım ya da ben az söyleyeyim, siz çok anlayın. Bu toplantılarda Sosyal yardımlaşmanın etkinliğinde yer alan grubun kendi partisinden uzaklaşıp, sosyal yardımlaşmanın yakın olduğu partinin içinde gelecek yerel seçime hazırlanmaya başlayacağı iddiası var ki bu iddiayı güçlendiren şey yaklaşılan partinin bir türlü içinden bir aday çıkaramaması. 
Tabii ki bunlar resmi açıklamalar değil. Duyduğum zaman oldukça ilginç gelmişti. Paylaşmak istedim. Kişisel anlamda teşkilat ve belediye arasına ayrılık girdiğinde fikrim bunun teşkilata yaramayacağıdır. Teşkilatın başında daha önceden bulunmuş bir arkadaş var ki, başkalarını bilmem yalnızca bana vermiş olduğu 2014 tarihli bir, sadece bir sözü bile yerine getiremedi. Kısacası teşkilatın içinde bulunan her kademeden yönetici sürekli olarak etrafa sözler verir. Teşkilatın etki alanı olsa bile yetki alanı olmadığı için verdiği sözleri gerçekleştirmek için bir başka birime muhtaçtır.
  Sonuçta partili olup olmadığı geçmişteki ters italik refleksinden dolayı belirsiz olan birini de ciddiye alıp sözünü tutmadığı için eleştirmek insafsızlık olur. O, o kadardır. Bitti. Bu örnekte olduğu gibi teşkilatın nafile hamleleri teşkilatı yaraladığı gibi, birlikte çalışmayıp köstek olduğu kişiyi de bir anda “adam” bulamayanların adamı haline getirebilir. Devam edeceğiz.
Afiyet Olsun


2607 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı