Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam315
Toplam Ziyaret768412
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
MUHARREM (LEGEND) GERİ DÖNDÜ
03/06/2020
Merhaba,
              Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Gerçi geçtiğimiz hafta herkesin kendine ve bulunduğu meskene emanet edildiği değişik bir bayram yaşadık. Geçmiş olsun demek daha mı doğru olur bilmem.
          Yaklaşık iki yıl önce bu zamanlar 24 haziran seçimlerine 3 hafta kalmıştı. Meydanlarda kalabalığı görüp coşan, coştukça kalabalığı da coşturan, delilik ile çılgınlık arasındaki çizgide gidip gelen siyasetçiler vardı.
          Her gün birkaç şehirde mitingler düzenleyen kimi ortak kimi tek başına seçime girecek olan hatipler toplanan kalabalığı kendi tarafına çekmek için dillerinden geleni yapıyorlardı.
        İşte o günlerde pasta-cila yapılıp meydanlara sürülen “gel bakalım Muharrem İnce” şovlarını aralıksız sürdürüyordu. Podyumda bisiklete bile binmişti. Elinde bel küreği ile birkaç metre toprak belledikten sonra testiden su içmişti. İstanbul Ankara, İzmir, Mersin mitinglerini arka arkaya yapmış. Toplanan kalabalığın panoramik resimlerini yayınlayan yandaşları “İstanbul vurdu” Ankara yıktı, İzmir öldürdü, Mersin gömdü gibi hayal güçleri ve zekaları ile müsemma vurgular yaptılar. Yine bir Pazar akşamının ertesi güne geçmeye hazırlanılan saatlerinde kabullenilecek yenilgi öncesi estiler gürlediler. Kesin kazanacaklardı. Muharrem başkasına benzemezdi. Sarayı yıkıp köprüyü kapatacak, yolları ve tünelleri bozacak, baraj inşaatlarını bitirecek, o zamanlar yapımı devam eden 3. havalimanı tamamlanmayacak. Bütün yatırımlar durdurulacaktı. Böyle geri zekalı vaatleri çılgınca alkışlayan, çok bilinçli bir kitle olduğu için seçimi kazanacaklarını sanmaları kimseye tuhaf gelmiyordu. Hatta kendilerine bile. Kuantum, Endüstri 4.0, Uzay madenciliği…. bu kelimeler her Muharrem mitinginde sık sık söyleniyor, Muharrem arada bir mc*c falan deyiverse alandaki insanlar ve twitter'da Muharreme seçimi çoktan kazandırmış olan canlılar sanki Einstein, ya da Hawking görmüş gibi mutlu oluyorlardı.
            Ben şahsen Kuantum kısmı ile ilgiliydim. Toplamda 45 gün süren seçim propagandası boyunca meydanlarda olsun, tv ekranlarında olsun yüzlerce kez “kuantum” kelimesini telaffuz etti Muharrem. Dikkatle izledim, acaba kuantum hakkında başka bir şey söyleyecek mi? diye. Tahmin ettiğim gibi söylemedi, söyleyemezdi. Çünkü Muharrem kuantumu bilmiyordu. Şu an bile iddia ediyorum; kuantumun abecesi sayılan basit bir komitatör, veya “hızlanan cisimlerin boyu uzar” türünden basit problemleri bile anlayamaz. Bakın çözemez demiyorum, soruda ne sorulduğunu bile anlayamaz. Muharrem fen bilgisi öğretmenidir. Fizik bilgisi bu branşa yetecek kadar vardır. Bu da kendisinin Kuantum bilme ihtimalini, Hawking'in eşit kollu terazi problemini çözememe ihtimaline eşitler. Kısaca özet yaparsak; Muharrem ağzı laf yapan kurnaz bir taşra politikacısı; kitlesi de geri zekalı olduğu için, O'nu lider sanmaları, alim sanmaları ve seçim zaferi umut etmeleri normaldi. Netice de değişmedi zaten.
           Fetih kutlamaları olduğu gün Muharrem bir Tv programına konuk olacaktır. Kendisine CB konuşma yapacağı zaman normal yayın akışı kesilip, CB'nin konuşması yayınlanacak diye önceden söylenir. Kabul eder. Siyasetçi olsa; ki değil, ya bunu sorun etmez ya da baştan o programa tavrını koyar. Sevgili kurnazımız ne yapmış peki? Bu bağlantıya tepki gösterip, bir de “ben RTE'dan korkmuyorum” efekti eklemiş. Buraya kadar normal. Kokuyu alan kurnaz, bu durumdan kendi şovunu üretmeyi başarmış ve gündem olmuş yeniden. Peki ya diğerleri? Yani iki yıl önce 24 haziran gecesi Muharrem”adam kazandı” deyip ortalıktan kaybolunca; Muharrem İnce'yi kaçırdılar diye viyaklayan geri zekalı kitle ne yaptı dersiniz? Ne yapacak, “kaçırıldı” zevzekliğinden sonra “şizofren” dediği geri zekalı kitle tarafından yere göğe konulamadı. İşte sadece bu nedenle bile önümüzdeki 2023 seçimlerini de sonrakileri de bu kitlenin temsilcisi kazanamaz. 2023'te Ekrem, Mansur, Muharrem, Meral lafları edile dursun, hatta, hangisi olsun? sorusu cevaplanmış teşkilatlar isim üzerinde anlaşmış olsun; tam o sırada Kemal Bey yine Ekmeleddin'i getirip “tıpış tıpış” sandığa gidip oy vereceksiniz derse, bunlar yine Ekmeleddin'e oyunu verir. Ertesi gün de çıkar başka partililere koyun, çomar, cahil diye çemkirip onları BİAT etmekle itham etmekten utanmazlar. Çok şükür ki böylesiniz. Ya gerçekten kendinizi sandığınız ya da ne bileyim hayal ettiğiniz gibi akıllı, zeki bilinçli filan olsaydınız ne yapardı bu millet acaba? Allah bozmasın böyle devam…
Afiyet Olsun…


2292 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı