Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam90
Toplam Ziyaret768187
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
KOKU
23/08/2017
Merhaba;
Belediyemizin yönetilemediği 2009 yılı ile 2014 yılları arasında belediyeye alınan ve kendisine bir görev uydurulan gereksizlikle eş anlamlı birkaç kişi var. Bu kişilerden birisi önümüzdeki dönem için belediye başkanı aday adayı olmayı planlıyormuş.Bu planından yakın çevresine söz etmiş olmalı ki, yakın çevresinden birileri gelip bunu bana ciddi ciddi söylediler. Bu hiçbir şey yapmadan ve hiçbir işe yaramadan geçen 8 yıl sonunda iki yıl daha bekleyip hiçbir şey yapmayarak başkan olmayı istemesi çok normal. Sorsan 2009 yılındaki seçimin stratejisinin mimarı, seçim zaferinin beyni, vazgeçilemez siyasetçi, ombudsman ve aklınıza ne gelirse bu kişinin milyonlarca özelliğinden biri olarak isminin yanına yazılır. En iyi yaptığı şeyi; yani hiçbir şey yapmamayı, bir şey yapıyormuş gibi gösterme yüzsüzlüğünde nirvana seviyesindedir. Bu nedenle aday olma gibi bir beklentisi yoktur ve olamayacağını kendiside biliyor. Amacı; aday adayı olup sonra başka bir kuruma gidip daha yüksek bir maaşla hiçbir şey yapmama faaliyetini sürdürmek. Bunu da parti sayesinde yapmayı planlıyor. Parti, genel merkez ve il yönetimi nazarında çok önemli ve değerli bir insan olduğuna dair desteksiz iddiaları da var.
Belediyemizde bir takım hareketlenmeler olmuş geçtiğimiz günlerde. Başkan yardımcılarından birisi bu görevinden alınmış. Sebebi ise görev yerine geç gelmesiymiş. Başkan ve diğer yardımcı yanlarında bu dönem işe alınan lüzumsuzla birlikte kendi siyasi ikballeri için gezerken , işine son verilen yardımcı makamda başkanı temsilen bulunmaya geciktiği için bu sonuç oluşmuş. Şimdi bu konu biraz ince. Başkan yardımcısı olma durumu meclis oylaması ile mi oldu, yoksa ben yaptım oldu şeklinde mi oldu bunu bilmiyorum. Ama işe son verilme büyük ihtimalle başkanın insiyatifi ile oldu. Zaten başkan yardımcılarının görevi başkanın seçim çalışmaları başladığında onun yokluğunu hissettirmemek değil mi? Başkanın tekrar seçilmesi için gereken katkıyı sağla, sonra vakit kalırsa kendin için de çalışır tekrar seçilirsin. Belki tekrar başkan yardımcısı bile olursun. Ama ben “meclis üyeliği değil başkanlık hedefliyorum” diyecek olursan bittin. Sen kimsin de başkan olmaya yelteniyorsun? Senin görevin benim dediklerimi yapmak. Hadi git bana su getir. Mevzu resmen bu hale gelmiş durumda. Başkan yardımcısı diye bir şey süreklilik içersin istersen böyle arızalar çıkması muhtemeldir. Eski usül devam etmeliydi veya yardımcı seçilmiş değil atanmış olmalıydı dersem abartmış olmam inşallah.
Yukarıdaki paragrafın başında bir lüzumsuzdan bahsettim. Size biraz ipucu vereyim kim olduğunu şak diye anlarsınız. Öncelikle önceki dönemde Turat tarafından beyaz masaya konuşlandırılmış bir lüzumsuz olarak belediyeye adım atmıştı. Lüzumsuzluğu kendini bir şey sanmasını desteklediği ve oldukça da çenesi düşük olduğu için burada fazla tutunamamış ve uzaklaştırılmıştı. Turatın doğruluk payı içeren tek hamlesi de budur zaten. Aradan geçen zaman zarfında Mustafa Sarıgül'ün çığırtkanlığından tutun, yaylalarda çadır açmaya, bazı düğünlerde tongavıtçılık yapıp, restoranlar zincirinde tuz atıcı olmaya kadar bir çok faaliyette bulundu. Derken ağzı laf yaptığı için olsa gerek, yaklaşık üç aydır lüzumsuz kadrosunda bulunuyor. Başkanın seçim çalışması için gittiği yerlerde ön konuşma veya katalizör görevi yapıyor olabilir. En son Zafer Çağlayan'ın sunucusu denilen çığırtkanı eleştirdiğim için Turat gazetede yazmamı ve Radyo da konuşmamı yasaklamıştı. Korkak bir siyasi yeteneksizin üstlerine yaranma çabasının acıklı bir tezahürüydü bu. Daha sonra da yüzsüzce ve utanmadan gelip benden oy istemişti. En iyisi ben bu lüzumsuz çığırtkanı eleştirmeyeyim. Zaten işi bitince başkanı onu daha önemli bir göreve; yani yurt savunması için askere yollayacaktır. Askerliğini bile yapmamış bir lüzumsuzu çok fazla yermeye de gerek yok.
Afiyet Olsun


2656 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı