Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam96
Toplam Ziyaret768193
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
RAMAZAN
08/06/2016
Merhaba;
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının herkese sağlık huzur ve bereket getirmesini temenni ederim. Bu temenni aklı başında her insan evladının diğerleri için dileyeceği bir şeydir. Yalnız bu ülkede İnsanlara göbeğini kaşıyan ayı, bidon kafa, cahil ve akla gelebilecek her türden hakaret kelimelerini kullanabilen necaset tohumu necasetlerin doğalarına uygun olarak Sözcü adında bir kenefte buluşup her gün necaset kavramına yeni ve daha aşağılık ilaveler yapan çiziktirmeleri bu temennileri asla dile getirmezler. Mesela bunların bir Emin adında her yerden kovulan birçok bilmişi var. Aynen şunu yazmıştır. Ben Türkiye'nin düşmanı olsam Ramazan da saldırırım. Bu adi ve şerefsiz bir önermedir. Adi bir yol göstermedir. Bu yol gösterme sonucunda bugün yine bombalı bir saldırı olmuştur Taksimde. Bu çokbilmiş kınasını çoktan yakmış, diğer necasetler Uğur, Yılmaz ve Bekir gibi karakteri artık alçak değil, çukur halini almış olanlarda alkışlamıştır. Yarın ilk iş olarak ta bu saldırıya çok üzülmüş gibi hükümeti suçlayan yazılar yazacaktır bu necaset dörtlüsü. Bunların çokbilmiş güya paradan 6 sıfır atılırsa “Taksimde eşek gibi anıracaktı”. Eşeğe kurban ol diyerek konuyu burada kesiyorum.
İçinde olduğumuz ay sebebi ile TOBB her şubesine hacmi oranında Ramazan yardımı yollar. Bu yardım söz konusu şube ve Yönetimi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır. Bendeniz de hasbelkader Mut Ticaret Odası meclis üyesiyim. Bu ramazan yardımı her yıl olduğu gibi gelen yardımın miktarının paket bazında hesaplanarak çoğaltılması ile her biri 10 kilo civarında erzakla dolu toplam 700 paket oluşturuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu konu yönetimin inisiyatifinde bir konu olduğu için hepsini bir tek yere de verebilme yetkisi varMIŞ. Yetkiye bakar mısınız? Evet, zaten ben de bir şey demedim. Bana verilen sayıyı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığım kanaatindeyim. Bu noktada sevgili Hamza Doğan'a teşekkür etmek istiyorum. Kısıtlı sayıda verilen paketler bittikten sonra, kendisinden yardım istedim. Geri çevirmedi ve sayesinde daha fazla kişiye ulaştık. Allah razı olsun. Ümit ediyorum ki yardımlar gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşmıştır. Burada eleştiri getireceğim bir nokta var. Baştan da belirttiğim gibi bu yardımlar; yönetim tarafından parçalara ayrılıyor çünkü böylece çok daha fazla kişiye ulaşıyor. Bu hedef aynı zamanda her bir kişiye daha fazla paket verilerek de gerçekleşebilir. Size bir örnek vereyim. Meclis Başkanımız Şahin Sezer Bey 80 paket dağıtmaya, ben ve diğer meclis üyesi arkadaşlarım ise 22 paket dağıtmaya değer bulunmuş. Bu fark hiyerarşi gözetilerek yapılıyor ise Bütün paketlerin Oda çalışanlarına yani Sayın Mustafa Devam ve Erdal Keskin e verilmesi gerekir. Netice de onlar hepimizden daha eski. Odanın emektarı olan bu arkadaşlara da 22 şer paket uygun görülmüş. Veee odamızın diğer çalışanına hiçbir şey verilmemiş. Bu düzenlemeyi tasarlayan ve bu dağılımı onaylayanların eşitlik duygusunu önemsemedikleri bellidir. Belirgin bir kategorizasyon uygulaması da vardır. Yalnız oda çalışanlarından ikisine paket verilip üçüncüsüne verilmemesi tamamen vicdan meselesidir. Bu mesele bu partajı yapanlar kadar, diğer çalışanı gözetmeyen iki eski oda çalışanındır. Elbette meclis üyelerini bilgilendirecek olan açıklama yönetim tarafından yapılacaktır.
Son olarak geçen haftaki yazımdan sonra iki şahıs işyerimi kendi terbiyeleri çerçevesinde ziyaret etti. Yazıyı okumadıkları ve kulaktan dolma malumatla geldikleri belliydi. Hakkımda suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Yazdığım yazıda isim belirmemiş olmama rağmen bu ikisinin işkillenmesi sadece kendilerini ihbar etmektir. Suç duyurusunda bulunmalarını hasretle bekliyorum. Çünkü suçumu merak ediyorum. Buradan bilgilendirmek adına yaptığım çağrılar da henüz karşılık bulmadı. Sadece yazıda geçen belediye meclis üyesi ile görüşmemiz oldu. Kendisi söz konusu mevzuda beni bilgilendirdi. Bu yüzden adını zikretmekte sakınca görmüyorum. Hakkımda suç duyurusunda bulunacağını söyleyenlerin; bu konuda Sevgili Özgür Demirdağ ile de görüşmelerini tavsiye ederim. Sonuçta bu konuyla ilgili olarak önümüzdeki haftalarda yapılamayacak olan kongre ve nedenleri ile ilgili düşüncelerimi aktaracağım yazıda da bazı ayrıntılar vereceğim. Görüşmek üzere sağlıcakla kalın.
Afiyet Olsun


2276 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı