Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam246
Toplam Ziyaret768343
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
LPG'Lİ UÇAK
13/01/2021
Merhaba,
İlçemize Doğal Gaz geliyormuş sevgili okurlar.5yıl önce ilçemiz Sanayi ve Ticaret odasında meclis üyesi olarak bulunuyordum. Organize Sanayi Sitesi yapılacağına dair sunulan projenin kabul edildiği, ilçemizde sanayinin organize biçimde gelişeceği filan konuşulmuştu. Öncelikli olarak ilçemizin sorunu ,kavimler göçünden bu yana elektrik kesilmesidir. Elektriği sürekli kesilen ve daha da kötüsü neye bağlı olarak kesileceği konusunda sınırsız bir bahaneler listesi olan bir ilçenin ANA enerji kaynağı ELEKTRİK olan bir SANAYİ SİTESİNE sahip olabileceğine inanması iyimserliktir. Bu iyimserliğin önümüzdeki yıllarda da siyaseten kullanılacağı çok açıktır. Neden derseniz; İlçede yapılan her şeyin mimarı, kompedanı, baş bileni, para vereni, bütçe ayıranı, lütfedeni, ihsan edeni, bahşedeni, ulufe vereni, tensip edeni bir lüzumsuz var Ankara'da. Memleketimizin her hangi bir köyünde bir patikanın 15 metrelik bölümüne kırmızı toprak veya çakıl veya kum dökülse; malum zevat bu patikada güzel bir fotoğraf çektirip, altına da nükleer santral açılışı yapmışlar da bu projeyi o Ankara'daki lüzumsuz finanse etmiş gibi vıcık vıcık yağ damlayan övgüler yazmayı hiç geciktirmezler. Hatta bu durum o kadar sakil bir hale gelmiştir ki; il başkanı başta olmak üzere ilimiz milletvekilleri benim adım niye geçmedi diyerek, patikanın olduğu ilçe hangisiyse, o ilçe teşkilatına ayar vermektedirler. Nitekim konu hem il başkanı, hem de yöremiz vekilleri tarafından ”teşekkür edilen” olmak biçiminde algılandığından ve dahi bunu yapanlar kendisini siyasetçi, yaptığını da siyaset sandığından, ilçe yönetimi ve yönetim kurulu için en uygun kişiler asfalt yamasını da değiştirilen logar kapağını da söz konusu ” siyaset kabızlarına” teşekkür ederek duyurmayı ihmal etmeyenlerdir.
İşte siyaseten faaliyeti bu ölçüde olan bir ilçeye OSB filan yapılamaz. Yukarda 5 yıl önce demiştim. Beş yıl boyunca sadece OSB'nin elektrik hatlarının yapılması ihale edildi. Elektrik Gezende'den OSB alanına gelecekmiş, çalışmalar devam ediyormuş. Külliyen yalan. Eğer gerçek olsaydı; her direk dikildiğinde, her kablo döşendiğinde; kısaca her metre başında çoktan o malum güruh fotoğraf çektirip yağlı teşekkürlerini sunardı. Zaten ilçesine doğru dürüst elektrik gelmesini bile sağlayamayan, sabah-akşam yağladığı lüzumsuzdan bu ELEKTRİK işi için bir ricada bile bulunmayan, evinin iş yerinin elektriği iki de bir kesilirken OSB'nin elektrik ihalesinin yapılmasını Jüpiter'e roket göndermiş gibi göstermeye çalışan modellerin elektriğe ihtiyaçları olamaz. Siyaset anlayışlarının doymamış yağ oranı oldukça yüksek olan bu ilkelliğe siyaset diyenlerin cehaleti de obez olmuş durumdadır.
Ve, şimdi OSB işi halledilmiş, elektriği gelmiş bağlanmış gibi; ve de çok lazımmış gibi DOĞALGAZ goy goyu başlamıştır. Gezende'den buraya OSB için bile Elektriği 5 yıldır getiremeyen siyaset dehaları Mut'a doğalgaz getirecekmiş. Tel, kablo marifet ile gelecek olan AKIM için sadece iletkene ihtiyacı olan elektriği getiremeyenler; boru içinde ve korunumlu statik düzlemlerle oluşturulacak bir yol ile doğal gaz getireceklermiş. Şu kadarını yazayım; 20 yıldır, Mut-Sertavul ve Mut-Silifke karayolunu bile tamamlayamayan kabızı yağlamaya devam ettiğiniz sürece o bahsini ettiğiniz doğalgaz gelmez, OSB'de açılmaz. İşiniz gücünüz bir kabıza yağ çekmek ve gaz vermek olduğu sürece de siyaseten geleceğiniz yer “Os…… Tayyarenin kabin amirliği” olur.
Afiyet Olsun…


1443 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı