Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam117
Toplam Ziyaret768214
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
KONGRE
15/06/2016
Merhaba;
Ramazanın üçte birini geride bıraktık. Sıcaklarda tanıdık ve bildik bir şekilde artmaya başladı. Bu sıcak günlerin içinde günlerce önceden bir tarihten söz edilmişti. Tahmininiz üzere bu tarih 19 Haziran'dı. MHP'yi ele geçirme sevdasına düşen bir güruh bu tarihte kongre olacağı iddiasını her platformda yüksek sesle dillendiriyordu. Buna karşılık MHP'nin Genel Başkanı “kongre yok” demişti. Meral ve diğerleri ise “kongre zorunludur, zaruridir, hukukidir” gibi, kimseye faydası olmayan ve manasız yorgunluk veren lafların peşindeydiler. Önümüzdeki Pazar gün 19 Haziran. Yani ya olacak ya olacak dedikleri kongrenin olamadığı gün olarak tarihe geçecek. Meral cenahında hafif bir yumuşama olmuş; 19 Haziran'da tüzük,10 Temmuz'da seçimli kongre olabilir buyurmuş. Sanki sözlerinin bir hükmü varmış gibi.
İlk başlarda kongre sürecini iyi yönetemeyen bir Bahçeli vardı. Kaybedecekti. Ama bazı gelişmeler lehine oldu. Şimdi kongre ne zaman yapılırsa yapılsın eğer Bahçeli sağ ise kazanır. Öncelikle Meral ve diğerleri şeklinde bölünmüş bir cenah var karşısında. Kimsenin yol haritası yok. Programı yok. Farklı bir söylemi yok. “Eğer terörü 6 ayda bitiremezsem çeker giderim” şeklinde bir söylemin sahibinin bu ülkeyi yönetmek için genel seçimi kazanması gerektiğini bilmiyor olmasından daha komik bir şey var mı? PKK'nın partisinden bazı hainlerle birlikte resepsiyona katılan bir MHP'li fotoğrafı dolaştı sosyal medyada. Bu şahıs başka fotoğraflarda illa ki “yiğit” tamlaması yapılarak sunuldu seçmenlere. Yiğide bak ki bu ülkenin bölünmesini isteyenlerle resepsiyon yapıyor. Sonra gece yarıları çoğu kimsenin izlemediği programlarda açık oturumlara konuk olan, siyasete aday ama nepolitik ne de popülist olabilen biri var. Bunların hepsi ayrı telden çalarken de, bir araya gelseler de bu sonucu belli kongreyi kazanma ihtimalleri yok. Devlet Bahçeli başkanlık sistemi konusunda destek vermediğini açıklayarak sürekli AKP destekçisi gibi görünmesine yol açan imajı yıktı. Böylece sırtındaki kamburu atmış oldu ve tabanın tekrar teveccühünü kazandı. Geleneksel olarak saygı kültürü ile yoğrulan bir camianın tabandan yukarıya doğru yayılan bir akımla, başbuğa karşı çıkanlara sempati göstermeyeceği kesin. Zaten diğerlerinin elinde şunu yapmak, bundan vazgeçmek, şu politikayı desteklemek, falan kurumdan desteğini çekmek gibi argümanlar yok. Sadece konuşarak etkileyebilecekleri bir kitleye sahipler. Ve bu kitlenin gücü; bırakın Türkiye'de iktidar olmaya, MHP'de kurultay kazanamaya bile yetmez
Sırf bu gelişmelerden dolayı bu kongreyi talep edenlerin-kongreye karşı çıktıkların-bile görebiliriz. Bizim dediğimiz biçimde olsun, yok Genel başkan istifa etsin gibi ergen istekleri olanların yakın zamanda kongreden kaçmak için değişik metotlar bulacağını göreceğiz. Sonuçları açısından hem MHP'ye hem de ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Bu arada belediyemiz Cuma pazarının olduğu yere AVM yapacakmış. Belediyenin müteahhitliğe soyunması ilginç bir olay. Yaklaşık bir yıl kadar önce bizim dükkanların olduğu mevkide bir restorasyon planlaması yapıldı. Burada yani kale dibinde 10 tane dükkan var her biri 11 metrekare aynı tip ve aynı cepheye sahip 10 dükkan. Buranın ön görünüm ve çatısının 10 dükkanda da aynı olacak şekilde tadilat yapılmasıyla ilgili dükkan sahipleri okey verdi. Masrafın yarısını belediye yarısını dükkan sahipleri karşılayacaktı. Dükkan başı 1000 lira evet sadece 1000 lira düşüyordu. Belediye de 10.000 verecekti ve yapılacaktı. Bu zamana kadar yapılmadı. Açıklama da yapılmadı. Şimdi bu 10000 lira bütçeli küçük işi yapmayan bir belediyenin AVM yapacak olması/bakınız yapması demiyorum; yapacak olması sadece dilemmadır. Velev ki yaptı, ne olacak? Satacak mı, kiralayacak mı, bazı birimleri oraya mı taşıyacak? Cuma pazarı ne olacak? Bu arada bu projenin maliyeti hesaplanırken belediyenin hangi gelirlerini arttıracağı ve bu geliri buraya aktaracağı da hesaplandı mı? Ben bilmiyorum. Bildiğim Temmuz ayında gelecek olan müfettişin herhangi bir sorgulama için değil, rutin kontrol için geleceği. Müfettişin AVM hakkındaki fikri sadece özel merakım.
Afiyet Olsun


2410 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı