Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam91
Toplam Ziyaret768188
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
JURASSİC PARK’IN BEKÇİSİ
06/01/2021
Merhaba,
Dinozor tabir edilen tarih öncesi canlıların neslinin tükendiğine dair dünya üzerinde genel bir kabul vardır. Bununla bağlantılı olarak herhangi bir konuda çağın gerisinde davranış gösterenlere, bu durumun fikri zeminde dilendirilmesine neden olan kafaya da aynı zamanları çağrıştıran disiplin içinde fosil ya da fosil beyinli denilebiliyor. Yani kısacası, dinozorlar ölmedi. Onlar hala SAĞLAR, hem de fikir olarak, zihniyet olarak SAĞLAR. 
Yukardaki girizgaha uyan bir kafa yapısıyla, video konferans sistemi ile bir tv programına katılıyor bir eski politikacı. Kafasının ne kadar eski, zihninin ne kadar kirli olduğunu gösteren cümleler kuruyor. Kafasının içindekileri kusarken; karar mekanizmasının çalışması esnasında karar vericileri kılık kıyafetinden dolayı zeminsiz bir fikir ile suçlamaya çalışıyor. Daha doğrusu aklınca; ufuksuz ve karanlık düşüncesiyle insanların karar verirken kılık kıyafetinden dolayı kararlarının doğru olmayacağını iddia ediyor. Bu zavallı bile olmayan hezeyana cevap vermeye kalksanız; iş-insanlar çıplak olarak karar verseler kesin doğru kararlar verirler- gibi bir sonuca doğru savrulursunuz. Bu kafa kararların dışındaki gündelik hayata bile müdahale etmeye hevesli bir mekanizmadır. Yani bu kafaya göre insan; özellikle de kadın, ne kadar az giyinirse, yani giyindiğinde ne kadar az yerini kapatan kıyafet seçerse, yani dekoltesi, degajesi, yırtmacı ne kadar derin, eteği ne kadar kısa, kıyafeti ne kadar dar, küçük, az ise o kadar medenidir, bilgilidir, kültürlüdür, moderndir. Bu durumda klasik mukabele gündeme girer her seferinde. Hayvanlar hiç giyinmedikleri için en medeni, en modern onlar oluyor bu durumda. İşte bu kafanın güya kanaat önderleri olan bir takım insanlar bir süre önce,-inadına mini etek, inadına dekolte- gibi bir sloganı malum kitlenin ortasına salmışlardı. Bu popülasyonun kafa ile ya da kafanın içindeki ile değil, kılık kıyafetle ilgilenip değerlendirmeyi ona göre yapması cehalet bile değildir. Bu dejenerasyonun başarılı olduğu azınlık üzerindeki “muasır medeniyet” tanımının yanlış anlaşılmasıdır. Elbette ki bunda bilerek yanlış anlatan kişiliksiz, satılmış, hain yazar, şair, politikacı isimlerin etkisi büyüktür. Bu etki dünyanın her yerinde ortak bir tanımı olan; ”İnanç ve vicdan hürriyetinin devletin korumasında olduğu” anlamına gelen bir sosyolojik terimi bile “din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak” biçiminde ucube bir tanımla taze zihinlere zerketmiştir. Bunun zamanla direk “dinsizlik” anlamıyla ortalıkta dolaşmasının sebebi de bu kafadır.
Bu kafa pısmış, sinmiş, uyumuş, kendini dondurmuş falan olabilir. Ama asla ölmez. Kuytu, karanlık ve pis kokulu zihin dehlizlerinde pislik ve karanlıktan beslenerek hayatta kalmaya çalışır. Zaman zaman uygun an'ın geldiği yanılgısıyla karanlık dehlizlerinden çıkıp zehirli dilleriyle çoktan tarih olmuş mevzuları karıştırıp yalamaya bayılırlar. Bir kaç gün geçtikten sonra bu çirkin zihniyetin sahiplerini “zehirli dillerini” yıkarken görürsünüz. Klasik giriş cümleleri ise “sözlerim bağlamından koparıldı” kıvamındadır. Sonra unutulur gider. Al sözlerini o koparılan yere tekrar bağla ve karanlığına geri dön denildiğinde tekrar ortadan kaybolur.
Hepimiz bu dinozor tehdidine hazırlıklı olmalıyız. Onlar tamamen yok olmadı, başta da dediğim gibi bazıları hala sağlar, hem de fikri sağlar.
Afiyet Olsun…


1482 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı