Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam332
Toplam Ziyaret768429
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
YOBAZLIK MESELESİ
17/08/2016
Merhaba,
Bugün itibariyle darbe girişiminin üzerinden tam bir ay geçmiş oldu. Aşağı yukarı normale döndük. Cumartesi gün oynanan süper kupa finali öncesinde bir takım şerefsizlerin alet olduğu küçük çaplı şeyler yaşandı. Tezgâhın kitlelere sirayet edememesi ile de çabucak bertaraf edildi. Kafayı yemiş, yarı meczup birinin direktiflerine hala itibar edenler olduğu gibi; fırsat bu fırsattır kafasını yaşayan çok şerefsiz var. Kimileri Yenikapı mitingine “şov” deyip bunun bir parçası olmayacağını söyler. Başka bir kevaşe ona destek verir. Bunun bir anlamda AKP ve RTE karşıtlığı olduğuna inanan acınası bazı yaratıklar “Sıla”ya destek diye yazılar döşenip bu kevaşeyi Cumhuriyet kadını ilan ederler. Söz konusu vatan, söz konusu demokrasi, söz konusu birlik ve beraberlik. Alooo size diyorum. Konu nereden muhalifliğin acınası seviyesine geldi de bunlar böyle oldu. 
Cumhuriyet kadını olmak çok mu önemli? Ha sahi cumhuriyet kadını olmanın şartları nelerdir? Bir kadının cumhuriyet kadını olup olmadığını nasıl anlarız? Cumhuriyet ilan edildiğinde 20 yaşlarında olan kadınların, cumhuriyet dönemindeki durumu için nasıl bir zeyilname düzenlenmiştir? Çocukken cumhuriyet ilanına tanık olan 4-5 yaşında, bilemedin 10 yaşında olan kızlarımızın durumu nedir? Cumhuriyet bunlara bir şey mi yapmıştır da cumhuriyet kadını olmuşlardır? Ev kadını ve aynı zamanda cumhuriyet kadını olunabilir mi? Belli bir süre sonra cumhuriyet kadını olmaktan vazgeçmek isterlerse prosedür nedir? Sizin icat ettiğinizi sandığınız zevzek terimlerin ömrü ancak bu yazının okunma süresi kadardır. Bu gerzek terimi ciddiye alıp sınıflandırma yapmaya kalkışan olur mu acaba? Efendim sen cumhuriyet kadını ol, ben demokrat kadını olayım, o da liberalizm kadını, şuradaki de kapitalizm kadını olsun. Şu salak salak bakan parkalı da komünizm kadını olsun. Pardon….peki sen devrim kadını ol. Muhabbete bak yaa. Behey geri zekalı lümpen sürüsü. Cumhuriyet Erkeği ya da Cumhuriyet adamı diye bir şey var mı da siz habire cumhuriyet kızı, yok cumhuriyet kadını diye viyaklıyorsunuz. Neymiş cumhuriyet kadını kendisi gibi cumhuriyetçi nesiller doğuracakmış. Olur. Şimdi de hepiniz Meryem Ana oldunuz, tebrikler. Böyle bir salaklığın devamında teslis te gelir. Tahmin ettiğiniz gibi bir üçleme oluşabilir. Baba-oğul-kutsal ruh üçlemesinde olduğu gibi kutsal bir varlık taçlandırılmaya çalışılır. Baba tabii ki Tanrı'dır. Oğul kim dersiniz? Evet haklısınız. Bu beyin fonksiyonları hiç olmamış, bıngıldak marifetiyle canlılığını sürdüren yaratıkların bir ölümlüye kutsiyet ve ölümsüzlük yaftaları yapıştıran saçmalıkları günümüzde de devam etmektedir.
Sonuçta toparlarsak, bu da bir tür yobazlıktır. İnsanların genelinde yobaz denilince tek bir imge oluşur. Din üzerinden yapılan haybeden tasarruflara çok fazla meyleden ve dünyayı dinle yönetmeye kalkan miskin fakat tehlikeli canlılar. Oysa her fikrin yaşanış biçiminde onu kutsallaştıran ve yaşam biçimi bu olmayanları kuşatan bir rahatsız edicilik vardır ki bu da yobazlıktır. Dünya da başka hiçbir meşgale yokmuş gibi sabah akşam dinden bahsedip, ibadet etmeyi bir şey zannedenler ne kadar yobaz ise, diğerleri de o kadar yobazdır. Bu diğerlerinden bir tanesini açayım; Atatürk ilkeleri arasında “DEMOKRASİ” yoktur. Bu yüzden demokrasiden nasibini almamış bir rejimi; aynı zamanda tek partili bir rejimi-ki bu demokrasi olmadığını ispat eden bir durumdur-Cumhuriyet diye yutan, bunu demokrasi zanneden ve M.Kemal'in ölümünden sonra Kemalizm diye bir şey icat edip buna herkesin bağlılık içinde olmasını isteyen herkes de yobazdır. Cumhuriyet kelimesini bazı kelimelere ekleyince önceki kelimenin etkisini artıracak zanneden mantık hasreti çeken yaratıklar vardır. Örnek yukarda anlattığım gibi; kadın-Cumhuriyet kadını. Konuyu bu bağlamda sulandıracak olursak; gazete kelimesi Cumhuriyet Gazetesi yüzünden ve Can Dündar Yüzünden itibarını kaybetmiştir. Can Dündar ki FETÖ'nün emrinde çalışan bir vatan hainidir. Şimdi Cumhuriyet gazetesi okuyanlar, genellikle Kemalist tedrisata uyan kişilerdir. Bu gazeteye devamlılık ve Can Dündar'ın yazılarına fikri takip te ısrar acaba ne anlama gelir diye düşündüğümüzde; Kemalist düşünceyi FETÖ'ye bağlayıveririz. Bu zavallılık tıpkı başta anlattığım gibi Sıla'ya cumhuriyet kadını denilmesine neden olan acıklı ve ezik muhalif olma isteğinin tezahürüdür. Buradan yola çıkarak Can efendiye ne demeyi tercih edersiniz sevgili cumhuriyetçi ve Kemalistler? Çünkü Can'da tıpkı Sıla gibi RTE ve hükümet karşıtı. Dişisine “kadın ”dediğiniz RTE muhalifinin erkeğine bir isim veremediniz mi? Neden? Yoksa Can aynı zamanda FETÖ'cü diye mi. Ölü doğmuş bir ideolojiden tuhaf isim tamlamaları çıkarmaya çalışan tüm gafilleri İstanbul Beyoğlu da, Balık pazarının içindeki Cumhuriyet meyhanesine bekliyorum. 23-25 Eylül tarihleri arasında orada ülkenin dört bir yanından gelen Kemalist arkadaşlarla Cumhuriyet isminin meyhaneye verilmesinin etkileri üzerinde polemik kıvamında sohbetler yapacağız. Kafanız mı karıştı? Kadına Cumhuriyet kadını deyince iyiydi değil mi? Cumhuriyet gazetesi biraz kafanızı karıştırsa da Cumhuriyet Meyhanesi durumu çok karıştırdı belli ki. Neyse kafaları iyileştirme tarihini yukarda açıkladım. 
Görüşmek üzere
Afiyet Olsun


2027 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı