Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam299
Toplam Ziyaret768396
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
MİSAFİR SURİYELİ
13/07/2016
Merhaba;
Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Allah tekrarına eriştirsin. Bayram haftası ya da daha çok söylenen şekliyle 9 günlük tatil parantezinde klasik yollara düşenler oldu. Ve trafik çoğaldı, sıkıştı. Kazalar oldu. Ölü ve yaralılar haber oldu. Memleket battı. Batıyoruz, aç ve sefiliz edebiyatına rağmen yollarda o kadar çok araç, tatil beldelerinde o kadar çok insan vardı ki. İnsan batarken böyleyse bir de batmasak bu araçlar nereye sığacak, diye düşünmek zorunda kalıyordu. Yolların, köprülerin ve hava alanlarının ne kadar gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıkmasına rağmen, bunlara karşı çıkmayı halkçılık sanan beyinsizler hala mevcut. İşin acıklı kısmı ise bu beyinsizlerin halkta hala %20 civarında karşılığı olması. Bu kifayetsizliğin 20'lerden aşağıya düşmesi zaten çok tehlikeli olur. Toplamda yüzde 50'ye yakın bir blok muhalefet halinde karşıda durmalı. Yoksa iktidarın yüzde 60'lara yaklaşması güç zehirlenmesi meydana getirir. 1930'la 1950 arasında tek partiyi demokrasi diye yutturan kesimin bu durumdan ne kadar çok zehirlendikleri 1960'ta ortaya çıkmıştı. Gerçi onların zehirlenmesi seçim kazanmaktan ya da toplumdaki karşılıklarının artmasından değildi. Zorla ellerinde tuttukları iktidardan kaynaklanıyordu. O zaman zehirlenenlerin çocukları genetik olarak aynı reflekse sahip. Ordu göreve diye viyaklayan geri zekalılar kimlerin çocuğu zannediyorsunuz?
Şimdi ortada yeni ve ciddi bir polemiğimiz var. Suriyeliler. İlçemiz dahil ülkemizin hemen her yerinde bulunur hale gelen Suriyeli sayısının 3 milyon civarında olduğu söyleniyor. Toplum olarak, yazdırılmış tarihin de etkisiyle Arapları sevmeyiz. Ben de sevmem. Tarihsel etkinin yanında Arapların geçmişte Osmanlıya ihanet edip İngiliz'e uşaklık ve yataklık ettiği gerçeği de Arap ırkını sevgimin çerçevesinden uzakta tutar. Ama onlar Suriyeli değildi diyebilirsiniz. Güneydoğu sınırımızdan itibaren, güneye doğru oluşan ülkelere haritada bir bakın. Hepsinin birbirleriyle ve diğer ülkelerle sınırları cetvelle çizilmiş gibi durur. Doğrudur cetvelle çizilmiştir. Sykes-Picot denilen anlaşma sonrası burada sınırlar İngiliz ve Fransız iki diplomat tarafından çizilmiştir. Bunlar da kabul etmiştir. Bu sınırların çiziminden sonraki tek değişiklik Hatay ilinin anavatana katılması ile olmuştur. Neticede bunlar bizim gibi toprağına sınırına bayrağına düşkün bir millet değildir. Arap milletinin milliyetçilik kavramı bile yoktur. Olsa o kadar Arap devletinin arasına bir Yahudi devleti kurulup öncelikle Filistin olmak üzere hepsinin hakkından gelemezdi. Bu Arap ırkında; bizde olan şövenizmin zerresi yok. Vatan millet kavramları zaten hak getire. Hiçbir Arap ülkesi kendi sınırlarını kendi kaderini belirleyebilecek durumda hiç olmadılar. Sürekli bölgede çıkar savaşı yapan güçlerin kuklası olmayı tercih ettiler. Bu kesinlikle şu an olan bir şey değil. Tarih ne zaman başladıysa ve arap ne zaman oluştuysa, ta o zamandan beri Arap düzen tutmamıştır. Ve bu yüzden bütün dinler bu düzensiz topluluğa indirilmiş ve Üzerinden milyarlarca yıl geçmesine rağmen bu ırk adam olmayı bırakın insan bile olamamıştır. Yani neresinden bakarsanız bakın Suriyeli bizim kardeşimiz değildir. Din kardeşi diye bir terimi de kim uydurduysa alsın cebine koysun. Yok öyle bir kardeşlik. 
Şimdi Suriye'de yaşayan Türkmenler var diye konuya renk katmak isteyenler de olacaktır. Türkmen bizim kardeşimiz diye konu sulanacak biraz. Sonra işte Türkistan meselesi açılacak, Çin'in onlara işkence yaptığından vesaireden bahsedilecek. Konu konuşanların aynı fikirde olması durumunda Moğolların aslında Türk olduğu var varasına gelecek. Ana fikri Türk olan bir binbir gece masalı uzadıkça uzayacak. Bakınız Turan diye bir sevdası olanlar: Macarlarda Türk. Uluslararası ismi Hungaria. Bu isimdeki HUN kelimesi size kimi hatırlattı? Attila mı? Evet. Size göre Attila Türklerin tarihinde şanlı bir isim ve Macaristan'da çok sayıda Attila isimli insan var. Ama Atila Hristiyandı. Macarlarda öyle. Noolacak şimdi? Irk mı Din mi? İkisi de değil. Öz kardeşin değilse, hiç kimse ırkından ya da dininden dolayı kardeşin olamaz. Bunu bahane edip hiç kimse ülkeye gelen Suriyelileri din kardeşi, içindeki Türkmenleri de ırk kardeşi diye yutturmaya kalkmasın. Ben Türk vatandaşıyım. Benim sahip olduğum haklara birisi kitle olarak sahip olacaksa bu devletin “ben yaptım oldubitti” kararıyla olmaz. Devlet bunu halkına soracak. Soracak ve halkının bunu istemediğini görecek. Yok sormaz da vatandaşlık vermeye başlarsa Devlet milletle karşı karşıya gelir; ki bu duruma anarşi diyoruz. Anarşinin kirli kanallarla beslenmesi terörü ve ardından iç savaşı getirir ki, düşmanlarımızın arayıp bulamadığı ve yüzyıllardır bir türlü beceremedikleri şeyi kendi içimizde oluşturmuş oluruz. Kişisel fikrim odur ki; misafir tadını kaçırmadan ülkesine dönsün. Ülkesinde savaş varsa bu benim sorunum değil. Çünkü onlar benim kardeşim ya da karındaşım değil. Onlar Arap. Yani onlar Allahın defalarca Peygamber Nebi, Din ve Kitap gönderdiği halde düzelmemiş bir kavim. Çünkü onlar Sodom ve Gomore'nin devamı, çünkü onlar Lut kavminin devamı, çünkü onlar ihanetin diğer adı, çünkü onlar Kabe'yi putla dolduran, Çünkü onlar peygamberi taşlayan, çünkü onlar her dini kendi çıkarına uyduran, çünkü onlar Saddam'ı, Esed'i başlarına adam diye geçiren bir sefil sürüsüdür. Benim ülkemde işleri yok. Kardeşlik diye çığlık atanlar bunları da alsınlar başka kardeşlerinin ülkesine gitsinler. Dünya da Müslüman ülke mi yok. Kısacası misafirlik bitmek üzere.
Afiyet Olsun


2181 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı