Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam127
Toplam Ziyaret768224
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
LİMON RUHUN GIDASIDIR
29/04/2020
Merhaba;
Haftanın son dört gününü evde geçirmek gerçekten insanın doğal dengesini bozuyor. Çünkü yeme-içme, tv ve uyuma dışında faaliyetler neredeyse yok. Cumartesi Pazar gazete yok. İnternetten gazete okumayı hiç hazzetmeyen birisi olarak gazetesizlik bu tecrit süresince en çok dokunan şey oldu bana.
Bu zorunluluktan hapis günlerinde yine siyasete şaka katmaya çalışan akıl dolu görseller doldurdu sosyal medya alanlarını. Efendim bu kez yakın bir yerden, Erdemli'den geldi zilin sesi. Şu an yargıya aktarılmış olan bu kara film örneği birkaç gün meşgul etti twitter ve Facebook'un çok bilmiş ulemalarını. Öncelikle söz konusu videonun senaryo içeriğine sanatsal kaygıdan uzak bir göz atalım deseniz bile yapaylığa 30 saniye dayanamıyorsunuz? Güya İmamın oğlunu kötülemek için çekilen bir video var. Ve bu video çekilirken bütün olup bitenleri çeken kaydeden bir kamera arkası videosu var. Kameraman ve röportajı veren kişinin başka bir açıdan kayda alındıklarını bildikleri o kadar belli ki, insan bu yapaylığa üzülüyor. Eminim İmamın oğlu da üzülmüştür. Gizlice yapıldığı iddia edilen çekimde yine yapay cümleler ve mimiklerle limon alışverişi üzerinden Ekrem Bey eleştiriliyor. Bu “video çekenleri” videoya çeken kimmiş diye bir soru elbette akıllara dahi gelmeden, çılgın sosyal medya sniperlarının eğitim alanına düşüverdi görüntüler. Herbokolog tabir edilen ve konvansiyonel nükleer başlık tasarımından tutun, Lut gölündeki Bazalt madeninin elektron sayısına kadar her şeyi bilen ishal zihin ve salyalı ağız sahibi her ünlü bir şeyler yazarak konuyu kısa zamanda Türkiye gündeminde üst sıralara taşıdılar. Bu yapaylığı temel alıp oluşturulan yapay gündemin mimarları arasında da her zaman olduğu gibi İsmail Say(ıl)maz, Yılmaz Yozdil, Uğur Dündar, gibi Herbokolog duayenler vardı.Bunlar malum kitlenin;”yine bize operasyon çekiliyor” semptomlu yarasını  güzelce kaşıyıp, kanayan yaraya bir de tuz bastıktan sonra gevrek gevrek gülüyorlardı. İşin enteresan tarafı ise bu kaşıntıya yenilen sığırcıkların hiç biri video ile içerik ile yapaylık ile ilgilenmiyordu. Hepsi bu yapaylık sanki gerçekmiş gibi bunun yapılma nedenini tespit ediyor, bu yapaylık ile güya saldırıya uğrayan, güya masum, güya CB prototipi olan bir yetersizi korumuş oluyorlardı. Mevzu özellikle Sözcü gazetesinin yazar ve yancıları tarafından köpürtülüyordu.
Derken işe başka bir boyut eklendi. Videonun kahramanları,danışıklı dövüşü itiraf etmekle kalmayıp, ”mizah amaçlı” yaptık diyerek te savunmaya geçtiler. Bu savunma moduna dönüşün nedeni videonun servisi, çekimi ve senaryosu içinde yer alan isimlerin bazı noktalarla olan kritik temaslarıydı. Karalama için çekilen ve birini mağdur ettiği iddia edilen video, bir anda bunu iddia edenlerin aslında fail, suçlanan tarafın da aslında mağdur olduğu bir şekle evrilmişti. İlişkiler yumağı çözüldükçe, tutuklamalar başladı ve ilk olarak videodaki M.D tutuklandı. Bunun üzerine;daha bir gün önce M.D'i yerden yere vuran Sözcü gazetesi, M.D'i savunmaya başlayarak, ne kadar ilkesiz, sahte, yüzsüz, dönüş ustası bir gazete müsveddesi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.
Tabii, bu kitlenin güdülen kısmı Sözcü kadar kıvrak manevra kabiliyeti olmadığı için ve dahi o kadar kişiliksiz olmadığı için, hepsinden önemlisi işine gelen bir şeye tutkuyla bağlanıp, bağlandığı/bağlanacağı şeyi sorgulama yeteneğinden yoksun olduğu için inanıp güvendiği şey bir gün sonra boşa çıkınca dumura uğruyor. Bu dumur süreci ise zavallı sürüye yeni bir geviş malzemesi atılana kadar sürüyor. Burada sürü,geviş ve güdülme kelimeleri kullanmamın sebebi bu kitlenin çok sık ve çok kereler “saman” konusunu tartışmaya açmasıdır. Biliyorsunuz ki saman geviş getiren ve bilimsel olarak ta ispatlandığı üzere, bir şeye tepki verme süresi en uzun olan canlıların gıdasıdır. Bu canlılar bedenen gıdaya doyduklarında; ruhlarının gıda ihtiyaçlarını demiryolu bulunan yerlerde uzun ve melül bakışları ile tamamlamaları ile de tanınırlar..
Afiyet Olsun.


1916 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı