Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam262
Toplam Ziyaret768359
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
FUTBOL SOSU
03/05/2017
Merhaba
Güzel gelişmelerle dolu bir haftayı geride bıraktık. 23 Nisan ve Kandil aynı güne denk geldi. O gün aynı zamanda M.İ.Y'in BAL ligine yükselme maçı vardı. Fenerbahçe ve Galatasaray bilmem kaç yüzüncü kez karşılaştılar. İspanya da El klasiko denilen Real Barcelona derbisi vardı. Açık söylemek gerekirse her üç maçı da televizyondan izledim. Kanal 33 yayını ile Mut İdman Yurdu'nun final niteliğindeki maçını evimde izlemek çok farklı bir deneyim oldu. İlk kez bir MİY maçını canlı yayında izledim. Devamı gelecek inşallah. Yeri gelmişken bu başarıda emeği olan herkese teşekkür eder, BAL liginde takımımıza başarılar dilerim.
Sonra Fenerbahçe ile Galatasaray'ın maçını izlemeye çalıştım. Son yıllarda bu kadar sıkıcı bu kadar yavan bu kadar heyecansız ve bu kadar amaçsız bir G.Saray F.Bahçe maçı izlediğimi hatırlamıyorum. F.Bahçe bekledi, G.Saray bu bekleme esnasında hücum eder gibi göründü. Sonra F.Bahçe iki defa çıktı, birinde golü attı maç bitti. İşte maçın özeti bu kadar. İstatistiğe bir Fener galibiyeti daha yazıldı. Büyüklük konusunda birbirlerine UEFA kupası ve 6-0 üzerinden göndermeler yapan iki eski kulübün maçı futbol adına negatif sonuç adına ise bir taraf açısından pozitif olarak kayda geçti.
Daha sonra El Classico izledim. Baştan sona heyecan ve zarafet. Futbol adına her iki takım oyuncuları her şeylerini verdiler. Son dakikada Barca kazandı. Messi attı. Ben şahsen yıllardır Real Madrid'i tutarım El classico da. Messi'yi değil, Ronaldo'yu daha çok beğenirim. Ama Ronaldo iki pozisyonu kale dibinden auta atarken Messi çok güzel iki gol attı. Şimdilik te olsa Messi mi Ronaldo mu tartışmalarına noktayı koydu.
Adına süper lig dediğimiz bizim ligimizde de Beşiktaş ve Başakşehir'in şampiyonluk yarışı sürüyor. Başakşehir son maçta Beşiktaş'ı perişan ederek farkı 4'e indirdi. Bu arada ilginç bir durum var tabii. Beşiktaş'tan 8, Başakşehir'den 4 puan geride olan Fenerbahçe ikinci olacakmış. İkinci olup Şampiyonlar ligi ön elemesine katılacakmış. Beşiktaş veya Başakşehir'den biri şampiyon diğeri ikinci olur. Fenerbahçe nasıl ikinci olur derseniz ben bilmem. Fenerbahçe'nin ikincilik şansının olduğu yerde G.Sarayın da şansı mutlaka vardır. F.Bahçe lig ikincisinden 4 puan gerideyken bu hesabı yaparsa G.Saray da F.Bahçeden 4 puan geride iken bu hesabı yapar. Bu hesaplar 5 hafta sonra doğru mu çıkar, yanlış mı çıkar, net bir şekilde önümüze gelir. Neticede Beşiktaş kalan 5 maçının 4'ünü kazanırsa kimsenin sonuçlarına bakmadan şampiyon olur. Başakşehir ise bütün maçlarını kazanıp Beşiktaş'ın iki maçta puan kaybetmesi halinde şampiyon olur. Sonuçta bu bir oyun ve kesinlikle her şey 90 dakika içindeki aksiyonların neticesi ile belli oluyor. Bir Beşiktaşlı olarak tabii ki dileğim Beşiktaş'ın şampiyonluğu. Bu gün biraz futbol yazdım. İlerleyen haftalarda Futbolun içeriğini felsefi olarak inceleyen denemeler yazacağım. Bu konuda iddialıyım. Bu denemelerin lig sonuna doğru ve Final Four ortalara geldiğinde basketbola doğru yol alacağını da söyleyebilirim. Sporun hayatınızdan eksik olmaması dileği ile Hoşçakalın
Afiyet Olsun



2212 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı