Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi27
Bugün Toplam234
Toplam Ziyaret768331
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
TAŞ
18/10/2017
Merhaba,
Bir ağaç gibi tek ve hür..
Türkiye'ni temiz tut, yeşili koru
Mesele ağaç değil, sen hala anlamadın mı?
Çeşitlemelerden de anlaşılacağı üzere bir ağaç mevzusuna değinmek istiyorum. Şahin tepesi tabir edilen mevkii de ve Çatalharman yolu diye bildiğimiz seyirlikte ya da daha çok bilinen adıyla Çiçekçi Koyağında bazı ağaçlar kurumuş bulunuyor. Bilgi güvendiğim bir kaynaktan geldi. Buna göre orada bulunan ağaçların % 60'ı kurumuş ya da kurumaya yüz tutmuş şekilde ve bilinmeyen bir hastalığın pençesindeymiş. Söz konusu yerlerin yeşil ve ağaçlı olduğunda daha güzel göründüğünden kimsenin şüphesi yoktur. Buna göre bu konu kimin yada hangi kurumun sorumluluk alanındaysa çok geç olmadan müdahale edilmesini rica ediyorum.
Ağaç fidan dikilmesi ile başlayan bir serüvenin büyümüş halidir. Fidan için çukur kazılır. Bazen da bir taş için bütün bir cadde kazılır. Geçtiğimiz günlerde Hükümet caddesi bu nedenle delik deşik edildi. Hatta bu kazı çalışmalarına bir müze görevlisi de maydanoz oldu. Ülke genelinde ve ilçemizde kafasına göre bir yeri bir sokağı bir binayı veya bir taşı olmadı bir çanağı sit alanı, tarihi kalıntı, tabiat varlığı, dünya mirası gibi unvanlarla kullanılamaz hale getiren bir kurum var. Adını burada anmaya bile gerek yok. Tahminlerime göre sanat ve tarih konuları ile yakın ve uzak hiçbir ilgileri yok. Cumhuriyet meydanı için yapıp sonra da inşa ettikleri ucube proje ortada. Dinozorların, şey pardon adamların proje ve kararları bu çağa ait değil. Halen tekerleğin icadına denk gelen bir anın içinde yaşıyorlar. Cumhuriyet meydanındaki projenin yol kısmının yapısına bakarsanız buradan tekerlekli taşıtların geçme ihtimalinin ihmal edildiğini görürsünüz. Dediğim gibi adamlar tekerleği henüz görmüşler ve “şeytan icadı” olup olmadığını tartışmaya bile başlamamışlar. Bu türün akademisyen örneği olan Muazzez İlmiye Çığ ise Sümerler'e kadar gelebilmiş başarılı bir koşucudur ve türüne asırlarca fark atmıştır.
Fakat caddedeki kazıya maydanoz olan görevli tam da dediğim türdendir. Cadde kazılardan dolayı delik deşik olmuş, esnafın işi sekteye uğramış, ne için ve ne bulmak için yapıldığı bile belli olmayan bir kazının devam etmesini isteyen bir şuursuzluk içinde görevini yaptığını sanan bir gafil var. İsterse bu caddeyi 6 ay trafiğe kapatırmış, yok açılan çukurlar kapatılamazmış, yok bir şey çıkmasa bile komisyon karar vermeden çukur kapatılıp kazıya son verilip cadde trafiğe açılamazmış. Bulunduğu yerden dolayı hazımsızlık çeken ve hatta kabızlık sorunu yaşayan tipik orta ölçekli memur kompleksi bu.
Tesadüfen; bir cenaze için ilçemizde olan Vali Bey duruma müdahale edip, bu bürokrasi kafalı yetersizin ahmak öngörülerini boşa çıkartıp caddeyi tekrar trafiğe ve ticarete açmıştır. Kendisine teşekkür ediyor; hayatı müze ve kendi çalıştığı kurumdan ibaret sanan küçük kalibreli yetkisize de güle güle diyoruz. Gördüğümüz gibi bir taş yerin altında olsa da, birine atılsa da ya da birisi onu kuyuya atsa da sorun olabiliyor. Taşlara dikkat etmek lazım.
Afiyet olsun


2275 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı