Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam121
Toplam Ziyaret768218
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
RÜZGAR
28/11/2018
Merhaba;
Yerel seçim söylemleri her geçen gün biraz daha yoğunlaşıyor. İlçemizde herkesin malumu olan aday adayı isimlerin klasik faaliyetleri başladı. Esnafları dolaşmak, köyleri dolaşmak, kahvelerde, iş yerlerinde bahçelerde evlerde vatandaşla kısa sohbetler yapmak, aday adaylık sürecinin bilindik görüntüleri.
Toplamda benim bildiğim aday adayı sayısı 18. Bunlardan 12 tanesi AK partiden diğerleri 3 MHP ve 3CHP şeklinde. Seçimin olmazsa olmazı olan sevgili Ahmet Kara henüz Saadet partisinden adaylığını açıklamadı. Belki de fatih Erbakan'ın yeni partisinden bir girişim yapacaktır. Bilemeyiz. Ayrıca söz seçimden açılıp takvim belli olduğunda gri renkli bir araba da siyaset meydanındaki yerini alacaktır. Tahmin ettiğiniz üzere yine Amerika gatil diyerek hafızalarımızı tazeleyip bizlere asıl düşmanımızı hatırlatacaktır.
Sokaktaki rüzgarın fısıldadığı birkaç isim üzerinden yazımızı şekillendirelim. Belirgin biçimde ismi telaffuz edilmeye başlanan bir aday adayı diğerlerine göre sanki biraz daha önde gibi. Bu gibi, gibi durumunu destekleyen argümanlar ise bitpazarına nur yağdırmak üzere bir araya gelenlerin isyanla karışık iddialarında gizli. Mesela adını söylemekten korkan bir solucan tarafından kullanılan bir Facebook sayfası, sinirleri alınmış yazısında bir aday adayının bölge vekilleri tarafından desteklendiği veya öne çıkarıldığı şeklinde bir tezvirattan bahsediyor. Bunun doğru olmadığını, vekillerin her aday adayına eşit mesafede olması gerektiğini, bunun bir siyasi etik gereği olduğunu yazıyor. Buradan anlaşılan şudur: Kaybetmesi ve neden kaybetmiş olduğu hiç gündem yapılmayan sabık bir siyasinin yeniden parlatılması çabası, sokaktaki rüzgar tarafından hırpalanmıştır. Sokaktaki eğilimin ve ilçenin nabzının tutulması neticesinde rezerv olarak bile sıralamaya alınmayacağını hissedenler, bunu vekile şuna buna bağlayarak zevahiri kurtarma peşine düşmüştür. Yerel seçimin elbette ki genel merkezin desteğiyle gelen adaylıkla başlayacak zor bir süreci vardır. Adaylık kesinleştikten sonra partiler kendilerine verilen seçim yardımlarını eğer isterlerse adaylarına partaj ederek destek verebilirler. Şimdi önemli olan yardımı alacak konuma gelinceye kadar geçen süreçteki masrafları karşılayabilmek. Buradan çok fazla hırpalanmadan çıkabilirseniz, zaten aday olduğunuz için bütün ihtiyaçlarınız sonsuz vadelerle, ve açık hesaplarla size sunulacaktır. Belki de istenmeyecektir. Veya yerine bir iyilik talep edilecektir. Sonuçta adaylığın kesinleşmesi ile sandıkların açılması arasında geçen sürenin hesabı “eğer” seçilirseniz çok kolaydır. Seçilemezseniz bittiğiniz andır. Hele de memursanız ve tekrar memuriyete geri dönecekseniz “seçileceğim” zannederek yaptığınız masraflar belki de on yıllarca gelirinize temlik koyacaktır. Özellikle arabalara alınan mazot/benzin, reklamcıya radyocuya ve hatta bas bas bağırarak gezen arabaya verilen; verilirken de bol keseden savrularak verilen vaatlerin toplamı çok büyük bir borç rakamına dönüşür. Şimdi bitpazarına nur yağdırmaya çalışanların ortak gayesi bu süreci fazla borçlanmadan geçirmek. Bu süre geçtiğinde başka bir planları var mı bilmiyorum; ama geçen dönem ona oy vermeyenler yine vermeyeceği gibi, ona açık hesap destek verenler bu kez peşin çalışmak isteyeceklerdir. Sanırım bu fazla ileri derecede bir öngörü oldu. O seviye hiç olmayacak bence.
Sonuç olarak 10 yıl önce belediyeyi bir memura teslim eden AK parti 5 yıl önce “iktidar” desteği ile ”bakan” desteği ile “Ankara” desteği ile bile tekrar seçilmeyi başaramayan birine “senin başarısızlığını ödüllendiriyorum” demeyecektir. Derse, bu; yeni bir başarısızlığın başlama düdüğü olacaktır. Vekil desteğinden şikayetçi olanların, ”tam” destekle seçim kazanamayan birinin tekrar aday yapılacağına dair umutlarının olması bana göre romantizmdir. Gerçek sokaktaki rüzgarın fısıldadığı isimde saklıdır. Bazen uğultu, bazen esinti şeklinde ses veren rüzgar; kanatlarındaki yolcuyu olması gereken yere kadar taşıyacaktır. Görüşmek üzere…
Afiyet olsun.


1892 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı