Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam88
Toplam Ziyaret768185
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
KENE TEHLİKESİ
10/04/2019
Merhaba;
Ülkemiz için geride kalan bir yerel seçim ve önümüzde seçim olmadan geçecek bir 4,5 yıl var. Sürekli seçim havasında olan bir ülkede bu atmosfer nedeniyle fark edilemeyen ve müdahale edilemeyen pek çok şey yavaş yavaş ortaya çıkacak. Bu ortaya çıkış daha ziyade iktidar partisi Ak Partiyi etkileyecek. Çünkü Ak Parti içinde o kadar faydasız kadar hantal, o kadar zararlı ve nasırlaşmış bir çöreklenme var ki; bunlar bir canlıya tutunup onu emip bitiren keneden farklı değil. Bu kene olma durumu ilçe teşkilatlarından başlayıp, bakanlık düzeyindeki Ak Partililere uğrayıp, en son ve en organize biçimde ise, kazara mecliste bulunma yetkisi verilmiş ama bunun dışında hiçbir hükmü, hiçbir yetkisi, hiçbir katkısı olmayan ve maalesef adına vekil denilen yetersiz güruhun oluşturduğu günah ve çıkar dolu ilişkilerle beslenerek büyüyor.
Eş dost, akraba, tanıdık vesaire ile tanımlayıp ahbap-çavuş ilişkisi diyeceğimiz türden yakınlaşmalarla bu milletin vergilerinden oluşan gelire dadanmış bir kemirgen sürüsü oluşmuş durumda. Bunlar “sözde” partili olup, davanın peşindedirler. Davadan başka bir düşünceleri, davaya hizmetten başka da bir eylemleri yoktur. Söylemleri aynen bu şekilde olup, yüzsüzlük eşikleri çok çok yukarda olduğu için bu yalanları söylerken yüzleri bile kızarmaz. Bunların amaçları asla vatan-millet ekseni yüceliğine ulaşmaz. Kendilerini ve niteliksiz çevrelerini zenginleştirmek, bu devletin ve bu milletin kaynaklarını hak etmeyen sülüklere emdirmek gibi yerlerde sürünen idealleri vardır. İşin en acı yanı ise bu kifayetsiz ve zararlı ihtiras sahibi kimselerin, ilçemize geldikleri andan itibaren çevrelerinin bir yalaka ordusuyla sarılmasıdır. Geçmişte kazara bakan yapılmış, beceremediği içinde kenara atılmış bir vekil var. Defalarca yazdım yine yazıyorum. Bakanlık yaptığı dönem dâhil olmak üzere bu memlekete hiçbir artı değer katamayan bu şâhısa; başta ilçe teşkilatı olmak üzere,”bu şahsa yaltaklanıp bir şey elde edebilirim” düşüncesine sahip zavallılar ilçeye ayak bastığı andan itibaren, hem de “bakanım “ diye hitap ederek yalakalıkta üstat seviyesini zorlamaktadır. Bu şahıs bırakınız memlekete artı değer katmayı, memleketin sorunlarına çözüm bulmayı; bu konulardan haberdar bile değildir. En son ilçemize duhul ettiğinde “uzman doktor istiyoruz” diyen bir hemşerimize “hangi branşlar eksik” diye sorarak konudan bihaber ve başka havalarda olduğunu bir kez daha göstermiş, bununla da yetinmeyip “eksik branşları” telaffuz edemeyen vatandaşı azarlamıştır. Bunlar kendilerinin vekil, bizim ise ASIL olduğumuzdan bihaber canlılardır. Ve maalesef onlara bu cüreti veren de az evvel bahsettiğim yalakalardır. Bunları yazdığım zaman kimden bahsettiğimi bilen bu yalakalardan bazıları “bakana niye öyle yazdın” biçimindeki sırılsıklam, vıcık vıcık yağ içindeki bu cümleyi kurup, hala bu şahıstan “bakan” diye bahsetme yalakalığının hafifliğinde mutlu ve mesut nefes almaktadır.
İşte yukarda bahsetmeye çalıştığım türdeki parazit organizmalar, Ak Partinin sonunu getirecek derecede, hizmetle alakasız işlere dalıp gitmişlerdir. Vekillikte bile henüz senesini doldurmamış bir başka suhte ise hemen danışman ordusu kurup “eşe dosta” maaş geliri sağlama konusunda çıtayı çok yukarılara koymuştur. Bir hukukçu olan bu vekilin danışman olarak kendisine kurduğu ordunun neferlerinden biri ev hanımıdır. Evet, ev hanımı. Burada ev hanımını katiyen küçümsemiyoruz. Vekil seviyesinde bir hukukçunun, hem de hiçbir yetki ve sorumluluk verilmediği halde, dümdüz bir vekil olduğu halde, yani bir şey yapması için kendisine alan ve salahiyet verilmediği halde, bu DANIŞMANA ne danışacağını milletçe merak ediyoruz. Bu danışman kadrosunun bu şahsa verilmesinin, O'na bir gelir sağlamak dışında bir nedeni varsa bir vatandaş olarak bunun herkesçe bilinmesini, ayrıca, eğer maaşını kendisi verseydi de yine böyle birini danışman yapıp yapmayacağını öğrenmek istiyorum. Eğer bilgilendirilirsem buradan yazacağım, ama sanmıyorum.
Afiyet Olsun 


1887 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı