Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam90
Toplam Ziyaret768187
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
MERHABA
13/04/2016
Merhaba,
Ülkemiz müzmin muhalefet Deniz beyin başını yiyen kaset komplosundan sonra bir ikincisine doğru gidiyor. Bugüne kadar kol kırılır yen içinde kalır mantığı ve saygı kültürü ile içindeki yarayı kendisi saran bir camia artık siyasete değil politik kaygılara yönelmiş durumda.
Siyasi partiler sivil örgütlerdir. Tüzüklerinin yanı sıra yazılı olmayan kuralları da vardır. Bu kurallar o örgütün var olma nedenidir aslında. Geleneğidir. Bazıları buna parti disiplini dese de gizli bir diktanın temelidir parti içinde. Yani genel başkan sultası da diyebiliriz biraz yumuşatırsak. Bu her siyasi oluşum için böyledir. Muhafazakâr, liberal, milliyetçi veya cumhuriyetçi. Sağ ve sol kavramları artık tüm dünya da olduğu gibi bizim ülkemizde de eski yalanlar arasında yerini almıştır. Sadece siyasi ucube görüntüsündeki bir kukla tiyatrosunda “eşbaşkan” zırvası vardır. Biraz kuantumdan zarar gelmez; kitabını okurken aklımda kalmış; bu eş olma durumu sadece elektronlar için vardır. Ve bu eşliği yaşatan uyum değil zıtlıktır. Zaten dedim ya kukla tiyatrosu diye. İpler kimin elinde belli değil. Kullanışlı bir kaşar gibi her gün değişik güçlerin güdümüne giren bir kumpanya.
         Konu epeyce dağıldı. Aslında milliyetçilik kavramıyla siyaset eden bir oluşumun kendi geleneklerine nasıl karşı çıktığı üzerine bir değerlendirme olacaktı. Deniz bey ile eş zamanlı olarak, kasetlerle sarsılan bu parti genel başkanının dik duruşu sayesinde o dönem bir kurultay yaşamadı. Oysa şimdi mahkeme kararı ile kayyuma devredilen oluşum yeni bir genel başkan seçmek için olağanüstü kurultaya gidecek. Bu yolu zorlayanların partili değil, birilerinin oyuncağı olduğu apaçıkken; şuraya yazıyorum: Kurultay günü eğer genel başkan ölmemiş olursa yeniden seçilecektir. Çünkü ülkücü camiaların içinde ülküsüne sahip çıkanların sayısı, başkalarının dediğini yapanlardan fazladır. Bizim küçücük ilçemizde bile şimdi bu parti içinde olup; önceki 20 yıl boyunca bir başkasını destekleyen isimler vardır. Kendi kıvrak manevraları ve kaypaklıklarıyla balığı anımsatan hafızaları örtüşmektedir. Ama dediğim gibi bunların sayısı azdır. İyi ki de azdır. Yoksa tıpkı CHP gibi MHP de dizayn edilip her gün başka bir çirkinliğin içinde yer alacak, sabah söyleyip akşam kıvıracak bir siyasi yetersize teslim edilecekti.
İşte şimdi tam da bu anlatmaya çalıştığım şeylerin olması için mücadele eden ama kendisini MHP için mücadele ediyor şeklinde göstermeye çalışan insanlar var. Bunlar kongreyi kazanınca iktidar olacağız diyecek kadar akıldan yoksun söylemlerin sahipleridir. Akıl sahibi kimseler kendi camiasına, başkalarının istediği şeyleri reva görmez. Çakma bir demir lady ikonu oluşmuş durumda. Demir leydi gelecek kongreyi kazanınca direk başbakan olacak. Peki sonra? Sonrası yok. Tısss. Öyle ki bu havaya Meral Akşener Hanım da girmiş. “Ya başbakan olacağım ya babaanne” demiş. Kongreyi kazanınca başbakan olunmadığını birileri Meral hanıma anlatmalı. Bu duruma gülmemden daha doğal bir şey olamaz cümlesini, “buna KARGAlar bile güler” cümlesiyle desteklememe gerek var mı? Derseniz, evet var derim. Kurultay zaferinin mevcut hükümeti erken seçim yapmaya zorlayacağını ve bu erken seçimde de MHP'nin tek başına iktidara geleceğini zannedenlerin ihtiyacı olan şey hemen karşılarında duran CHP'nin durumuna kısaca bir göz atmak. Yoksa MHP kurultayını kazanırsa -ki mümkün değil- başbakan olacağını, olamazsa babaanne olacağını, yani torununu kendisinin doğuracağını sanan bir genel başkanlarının olması ihtimali belirecek. Yani ikinci bir kemal vakası, Öncekini Gandhi diye pompalamışlardı, bu da asenaymış. Ergenekon destanına göre; dağı eritip çıkmamız için bize yol gösteren dişi kurt. İşte böyle bölgesel ikonlar ve tarihsel mitlerden bir obje oluşturmaya başladıysanız, yolunuz kemali dizayn edenlerle kesişmiş demektir. Ülkemiz adına mecliste seviyeli muhalefet yapmayı bilen, geçmişte hükümet ortaklığı da yapmış milli bir partinin CHP'nin içine düştüğü duruma düşüp düşmeyeceğine sağduyulu MHP delegeleri karar verecektir. Bu yüzden içim rahat, Bundan sonraki dönemde kendisine hiçbir iş düşmeyeceği için Meral hanım önce babaanne, sonra da anneanne olabilir. Kızı yok mu? Olur, o da olur, dedim ya bol zamanı olacak.
Afiyet Olsun


1976 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı