Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam561
Toplam Ziyaret784148
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
SON ŞAMPİYON
22/07/2020
Merhaba;
10 yıl aradan sonra Ligimizde hiç şampiyon olmamış bir takım ipi göğüsledi. Umarım bu sürekli hale gelir ve İstanbul'un sözde büyük takımları bundan sonra şampiyonluk göremezler. Şampiyonluk yavaş yavaş İç Anadolu'ya Akdeniz'e Egeye Doğuya ve Güneydoğuya gider. Bu üç şımarık haramzade de şampiyonluğa hep uzaktan bakarlar inşallah.
            Bu şampiyonluk mevzusuna her kesimden kendi kafasına ya da kültür katmanına ya da kültür rengine göre yorum yapanlar oldu. Geçen yıl Abdürrahim Albayrak tarafından oynanan tiyatronun ana repliği “bizi şampiyon yapmayacaklar, şampiyon belli” şeklindeki ağlak cümleydi. Gerçi Abdürrahim Albayrak ifade olarak ve de rol olarak ağlamaktan sorumlu başkan yardımcısı olduğu için kimse yadırgamadı. Ve geçen yıl onlarca maçta yapılan ve tamamı GS lehine olan hakem hataları ile ağlak adamın yönetici, imparatorun'da TD olduğu futbolcular şampiyonluğa ulaştırıldılar. Bu sezon için ve CL için hazırlanan sözde imparator, gerçekte hiçbir şey olan adam, şampiyon kadrosunu güçlendirdi aklınca. Ve kendisinin de itiraf ettiği gibi;yani “CL'nde maçlar masa başında kazanılmıyor” diye ifade ettiği gibi, güçlendirilmiş şampiyon kadro CL'nde iki beraberlik alarak sonuncu oldu. Bu aslında Türkiye liginde nasıl şampiyon olduğunu da herkese izah eden bir mekanikti
             Bu MHK organizasyonu olan şampiyonluğu öve öve bitiremeyen,FT'i koyacak yer bulamayan, ama hakem hatalarından hiç bahsetmeyen bir takım zevat; ki kendileri bir takım kanallarda “yorumcu” sıfatı ile zırvalama görevindelerdir, işte bu zevat, Başakşehir takımını şampiyonluğunu değersizleştirmek üzere işe koyulmuş durumda. Hiç hazzetmediğim Erman Toroğlu, bu tipler için çok güzel bir cümle kurmuş pazartesi yazısında. ”Allah hepimizi mart kedilerinden korusun” demiş. Biliyorsunuz mart kedisi hem sever hem bağırır.
             Bir diğer ilginç durum elbette ki otu boku RTE ve Ak Partiye sataşarak açıklamaya çalışan ahalinin beyanatları. Bunların kimi günde 100 kişinin ziyaret ettiği internet sitelerinde yazan, ama gazeteci denilen haysiyetsizler, kimi devrinin geçtiğini kabullenemeyip, gündemde kalmak için hükümete laf etme yoluna giren, iki kaset çıkarmış, pavyon gülleri, kimi partisinden dışlanınca twitter şeyi olmaya çalışan politika eskileri, kimi kuburdan hallice gazetelerde spor yazısı çiziktiren, yarım devre İstanbul görmüş eski topçular, kimi kadına şiddet filan durumlarında duyarın en alasını kasıp kendisinden biri tecavüz dahi etse susan, pişkin, kişiliksiz, toplumdaki yeri beyni kadar olan sefiller ve bunların takipçileridir.
                 İşte bu embesil ve karaktersiz güruha göre ilk başlarda “Berat; yani damat, Trabzonspor'u şampiyon yapacaktı” İddiaları bu yöndeydi. Fos çıktı ama utanmak için ya da minicik bir özür için insan olmak lazım ki bunlar değil zaten. İkinci pozisyonda GS yine geriden gelip şampiyon olacaktı. Zaten GS yönetimi hükümete yakındı, yine yolunu açıp, diğer takımların yolunu keseceklerdi. Olmadı. Yine utanmadılar. Başakşehir'in şampiyon oluşunu ve Ankaragücü'nün düşmesini Ak Partiye mal ettiler.Bu grup Ali Koç FB başkanı olduğunda RTE'nin sonu geldi diye viyaklayan bilinçsiz, uzaktan kumandalı ve karaktersiz bir gruptur. FB şampiyon olsaydı bunlar Ali Koç RTE'nı yendi deyip erken seçim isteyebilirlerdi. Neyse şimdi Başakşehir'in şampiyonluğunu değersizleştirme peşinde hepsi. İşin ilginç yanı bunu en yoğun yaşayanlar ise geçen yıl insanların gözü önünde futbolu ve adaleti katledip, kendilerine hakemler tarafından şampiyonluk bağışlanan GS taraftarı. FB ve BJK taraftarı biraz daha makul ve tepkileri kendi takımlarına, oyunculara, yönetime ve teknik ekibe yönelmiş durumda.GS taraftarı ise son iki yıldaki iki şampiyonluğu çatır çatır futbol oynayarak ve/veya FT'in futbol dehası ile kazandıklarına körü körüne öyle inanmış durumda ki ,eğer GS şampiyon olamıyorsa GS dışındaki herkes suçludur şeklinde yanlış bir mantığa sahip. Sonuçta seyircisiz de olsa bir sezon daha bitti. Başakşehir'in başarılarını devam ettirmesini, ona bu yolda diğer şampiyon olmamış takımlarında katılmasını diliyorum. Afiyet Olsun. 


1552 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı