Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam86
Toplam Ziyaret768183
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ELEKTRİK
04/01/2017
Merhaba;
İlçemizde yüzsüzlüğü karakter edinmiş bir kurum var. Güya bu memleketin elektriğini dağıtan düzenleyen bir kurum. Güya diyorum; bunlar burada bu işi aldıklarından beri benim hayatım boyunca gördüğümden çok daha fazla elektrik kesildi. Kendilerine caf caflı ödeme noktaları oluşturan ama hizmet anlamında nokta bile olamayan zavallı bir kurum bu. Elektrik faturanız herhangi bir nedenle bunların verdikleri sürede ödenmezse, hemen ya tebligat yaparlar ya da keserler. Niye kestiklerini ise çok aşikar. Zaten sık sık elektrik kesiliyor. Niye kesiyorsunuz değil mi? Açma kapama parası alacaklar. Hizmeti çok iyi yapıyorlar da bir de açma kapamaya para alıyorlar. Elektrik var ama bunlar elektriği taşıyan ve dağıtan hatlara bakım ve yenileme yapmadıkları için bir türlü bu işi beceremiyorlar.
Bir arkadaşımın faturasını yatırmaya gitmiştim bu ödeme noktalarından birine. Faturayı ödedim. Gişeden ayrı bir yerde oturan bir hanım, faturaları alıp bu kişi şu anda nerde diye sordu bana. Niye sorduğunu sordum doğal olarak. Gelip aboneliğini güncellemesi lazım dedi. Siz önce kendinizi güncelleyin, “burada oturduğunuz yerden filancayı soracağınıza faturada adres var, gidin, ziyaret edin” dedim. Kendini bir şey sanma durumu sekteye uğramış bir şekilde özgüveni kayboldu ve “peki beyefendi” dedi. Bırakın güncellemeyi yeni abonelikte bile hizmeti yetersiz ve kaplumbağa hızında olan bir kurumun personeli de aynı şekilde. Hiç bir şey yapmadan vatandaşın bunların her isteğini yerine getirmesini arzu eden bir tembellik içindeler.
Bir de kesinti olduğu zaman aranan bir numara var. 186. Arıyorsunuz, karşınıza bir gereksiz çıkıyor. Gereksiz; çünkü hiçbir bilgiye ve donanıma sahip değil. İlçemizde elektrik yok, ne zaman gelir, diye soruyoruz. İlçemizde diyoruz ilçemizde. Gereksiz aynı kendisi gibi gereksiz sorulara başlıyor: Adresinizi alabilir miyim? Yahu adresi ne yapacaksın? Mut'ta elektrik yok, diyoruz. Kontrol ediyorum diyor. Bir dakika sonra, “bölgenizde bir kesinti görünmüyor” diye cevaplıyor. Yani aslında elektrik var da biz farkında değiliz, kesildi zannedip arıyoruz. İnsan bu gereksizlik karşısında sinirden gülmek istiyor. Sonra isminizi sorabilir miyim diyor. Ne olacak ismimi verince deyince dünyanın en ucuz açıklaması geliyor: Size hitap edebilmek için. Yahu gereksiz insan; bana hitap edeceksen elektriğimi düzenli olarak bana sağla. Senin bana hitap edebilme şeklin bu diyorum. Ekiplerimiz çalışıyor, bilgi verildiği anda ize dönüş yapacağız diyorlar. Son günlerde belki 15-20 kez aradığım halde bir tek kere bile dönüş yapmadılar. Şimdi bu 186 ne işe yarar, neye hizmet eder, hangi konuda bilgisi vardır ve bilgi verir. Hiç geri döneceğiz sözünü tuttuğu görülmüş müdür? Bunlar negatif yorumlara açık basiretsizliklerdir.
İşin ironik yanı ise daha acıklıdır. İlçemizde çeşitli kaynaklarla çok fazla miktarda elektrik üretilmektedir. Hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjileri elektriğe dönüşüp başka yerlere ulaşmakta iken, bizler bu yetersiz kurumun keyfine ve yetersizliğine mahkum durumdayız. Trafonun yetersizliği, hatların eski olması bilmem ne şeyinin kaldırmaması bizim sorunumuz değil. Bunlar olmadan bu elektriği dağıtabileceğini ve bizim bu kesintilere katlanmak zorunda olduğumuzu düşünerek bu işi aldıysan halt etmişsin sevgili dağıtıcı kurum. Acaba sorumluluk, insani değerler ve kendi Ar-Ge anlayışın içinde bu dönemde kaç evde kaç elektrikli cihazın bozulmasına neden olduğunu hiç araştırdın mı? Ya da senin yüzünden jeneratör satışlarının artmasından dolayı azıcık utandın mı? Zannetmiyorum. Burada seninle bu anlaşmayı yapanlardan hiç biri yaşamıyor. Bu anlaşmayı benim adıma seninle kim yaptıysa onun da bu mağduriyetteki rolü senin kadar. Son olarak söylemeliyim ki; bu işi yapamıyorsan çek git. İsminin sonundaki SA bu memlekette saygın bir holdingi simgeliyor ama sen onun bünyesine de bu çağa da yakışmıyorsun. Akbank'ın da bir SA kurumu olmasından yola çıkarak en çok satılan jeneratör markasının AkSA olması da çok ilginç değil mi? İtiraf edin ve gidin. Kimse olmasa da elektrik bu kadar kesilir zaten. Size gerek yok gereksiz kurum. Anlatmaya çalıştığım gereksizliğin sahibi Enerji SA diye bir kurum. Allah yokluğunu versin inşallah.
Afiyet Olsun


1829 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı