Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam276
Toplam Ziyaret768373
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
SEÇİM VAR
30/01/2019
Merhaba,
Sayın Ahmet Kara'nın seçime katılmaması nedeniyle önümüzdeki yerel seçimde ilçemiz bazında üç aday mücadele edecek. Cumhur ittifakının adayı Volkan Şeker, CHP'nin adayı Mehmet Saydam, ve şimdilik İyi Partinin adayı olan Murat Orhan.
Cumhur ittifakı içinde ittifakın AK parti çatısı altında yapılması gerektiği düşüncesinde olanlar, ve ittifakı benimsemekte zorlananlar şimdilik uzak ve soğuk duruyorlar. Öncelikle AK partinin on üç tane aday adayı çıkarmış olması bu beklentiyi aday bazında fraksiyonlara bölerek yükseltmişti. Yani her aday adayı; kesinlikle kendisinin aday yapılacağı söylentisini ağızdan ağza yayıp sonra kendisi de inandı. Bu farklı kesimlere ama aynı parti seçmenine hitap eden aday adaylarının klasik seçim yarışına giriş şekli olarak pek yadırganmadı ve hatta karşılık ta bulmadı. Daha sonra ittifakın yerel seçimde de devam etme ihtimaline burun kıvıran; ”ittifak olursa AK parti altında olur” diyen çokbilmiş bir söylem etrafta dolaşmaya başladı. Çokbilmiş söylemlerin genelde altı boştur. Temelsizdir ve kağıt kuleler gibi esinti ile bile yıkılıverir. Siz kimsiniz ki; ittifak olmaz, olursa da Ak parti altında olur diyorsunuz? Cevap yok tabii. Her biri Ankara'da bir desteği olduğuna inanan, kendini diğer adaylardan önde gören, ama bırakın seçilmeyi; aday yapılması halinde bile hiçbir projesi olmayan, sözde davanın bekçisi, askeri, neferi cengaverlerdi. Hatta klasik yalana sığınmayı hiç biri ihmal etmedi. ”Hangimiz aday olursak olalım, önemli olan davadır, aday olan arkadaşımızı canla başla destekleyeceğiz” Tıpkı kovulması beklenen T. Direktör sorulduğunda Kulüp Başkanının “Hocamızın arkasındayız kendisine güveniyoruz” dedikten birkaç gün sonra T. Direktörün kovulması gibi. Netice itibariyle bugün çeşitli hususları bahane ederek İttifak adayına oy vermeyeceğini beyan eden AK partili seçmenlerin çoğu bu söz konusu aday adaylarına inanıp güvenmiş, sonra da hayal kırıklığı yaşamış kişilerden oluşuyor. Davanın ve ittifakın başındaki adamlar bir karar verip yola çıkmışlar ama hem AK parti içinde hem de MHP içinde belirlenen adaya tepkili kitleler var. Böyle uygun görülmüş böyle devam edilesin demişler. Şimdi ortalık yerde ben oy vermeyeceğim nakaratı dolaştıranlar aslında henüz yeni bir hayal kırıklığı içinde oldukları için bu öfkeli söyleme sarılmışlardır. Zaman içinde her iki tarafın da çabasıyla bu çatlaklar onarılacak ve birleşme hedeflenen noktaya yakın oranda tamamlanacaktır. Bu nedenle bu günlerde ayrılıkçı konular ya da bahane edilen konular tartışılıp kanatılmak yerine sükunete terk edilip etkisinin azalması beklenmeli. Bu kırıklığı yaşayanlar MHP de daha çok değil. Özellikle mevcut başkanımız ve Onun adaylığını bekleyenlerin bir nebze üzgün oldukları gözlemleniyor. Bunun haricinde olumsuz bir duygu yoğunluğu ve buna bağlı şuursuz bir tepki yok.
AK partide bu fay kırıklarının oluşmasının müsebbibi ise Ak partide niye hala var olduğunu anlamadığım bir kifayetsiz. Ulaştırma, Kalkınma falan dersem kim olduğunu anlarsınız. Bir çok yalaka; evet yalaka koro halinde hala bu kifayetsize “bakanım” diye hitap etmeye devam ediyor. Oysa malum kişinin devlette hiçbir görevi yok. Neymiş falanca işten sorumlu genel başkan yardımcısıymış. Laf olsun, torba dolsun. Bu kifayetsiz Ulaştırma mevzusunun bakanlığını yaptı mı? Yaptı. Peki yıllardır Mut-Sertavul arası ve Mut-Silifke arası yol yapımı bitti mi? Yok. Ermeneğe deniz getirmek dışında her imkanı seferber eden, size zerre miskal değer vermeyen bir kifayetsize yalakalık yapmak midenize iyi geliyorsa devam edin. Hatta bir yakınını, eğitim düzeyi yabancı dil öğretmenliği düzeyindeki bir yakınını kendine danışman, sonra da bilmem ne daire başkanı yapmasını da alkışlayın. Yalakalığın sınırı yoktur devam edin. Ama naçizane şunu aklınızda tutun. Bu yetersizde bir cevher olsaydı RTE O nu kabine de görevlendirirdi. Olmadı Devlet yönetiminde yetkisi olacak bir görev verirdi. Daha da olmadı bu seçimde bir yere aday gösterirdi. Bunların hiç birisine liyakati ve yeteneği müsait olmadığı için reis onu partide görevlendirdi. Ama siz gene de onu yalayıp yalakalığa devam edin. Belki siz haklısınızdır. Önümüzdeki haftadan itibaren Adaylarımızı ve gelişmeleri buradan değerlendirmeye çalışacağım. Görüşmek üzere
Afiyet Olsun


2484 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı