Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam110
Toplam Ziyaret768207
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
Merhaba;
06/04/2016
Uzun bir aradan sonra yeniden burada yazabilmenin mutluluğu içindeyim. İlk yazmaya başladığım zaman köşenin adını açıklamıştım. Bilmeyenler ve gazetelerini yeni açanlar için tekrarlayalım. Bildiğiniz üzere “karga b…nu yemeden” ya da daha kibar olursak; “karga kahvaltısını etmeden” şeklindeki deyişler çok erken saatte faal olanlar için zamanı tanımlamakta kullanılır. Esprili bir deyiştir. Ama ben ehl-i keyf bir karga olduğum için öğle yemeği ile başlıyor faaliyet. Mevzu bundan ibaret. Köşede çatal bıçakla yemeğe hazırlanan karga ben oluyorum. Allah beterinden esirgesin.
Bu köşede daha öncede olduğu gibi her konuda yazacağım inşallah. Bunun belirli bir kategori sınırı olmadığı için böcek, çiçek, festival, belediye, yol, siyaset, sanat, müzik, spor ve aklınıza gelebilecek her konuya karga kararınca maydanoz taşımayı ümit ediyorum
Bu ilk yazı olduğu için eski kifayetsiz muhterislerin meclis toplantılarından, birilerini ihya eden imar kararlarından, beni gazeteden ve yazmaktan ve hatta radyodaki bir saatlik programımdan, sırf kendilerini eleştiririm korkusuyla uzaklaştırıp, sonrada yılışarak benden oy isteyen, sözde adam özde lümpenlerden ve değerlendirme ustalarından söz etmeyeceğim.
Havuz problemlerinin aslında Ziraat fakülteleri için zorunlu ders olması gerektiğine, horozun ölmesine rağmen gözünün çöplükte kaldığına benzer bir teorinin mezbahaya uyarlanıp uyarlanamayacağına, kendi mesleğimle ilgili bazı konulara, zamanın yargılayıp mahkûm ettiği kendini akıllı zanneden aymazlara, yaptığını kimsenin bilmediğini görmediğini düşünen uyanıklara, bir şey sorduğumda “senin bilmediğin şeyler var” diyen mevki sahiplerine, bir türlü bitmeyen meydan düzenlemesine, varlığının ne işe yaradığını kendine bile açıklayamayan Anıtlar Yüksek Kurulu, Tabiat varlıklarını Koruma, Muazzez İlmiye Çığ gibi artık yarı canlı yarı fosil oluşumlara ve onların kerameti bile olmayan fikirlerine, bunu alıp Türkan Saylan perspektifine taşıyıp 1930'lu yıllara özlemle bakıp iç çeken Cumhuriyetçi görünümlü faşistlere, lüzumsuz ve boş konuşarak insanların dini duygularını hem istismar edip hem ses kirliliği yaratanlara, haftada bir gün olan 3 dakikalık vazifesini elindeki yazar kasa fişi büyüklüğündeki kâğıttan okuyan imamların ezber sorununa, iğrenç bir ses ve yorumsuzlukla okunan ezanlara, bunları duymayanlara, duyanlara duymayanlara bu satırlarda gün be gün yer vereceğim.
Bu gün itibariyle kendimi hatırlatmak, yeniden merhaba demek ve geçmişte hangi konularla bu satırlarda yazdığımı bilen bilmeyen her okurumuza şimdiden haber vermek amacıyla yazılmış bir yazıdır bu. Bu satırların yazarı Allahın izniyle önümüzdeki haftadan itibaren kendisi de dahil olmak üzere her şeyi eleştiren ve nasıl diyorlar hah “muhalif” yazılarına başlayacaktır. Görüşmek üzere
Afiyet olsun.


2129 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı