Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam104
Toplam Ziyaret768201
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ÇÜRÜK
08/11/2017
Merhaba;
Askerlik görevi her ERKEK ve TÜRK olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kutsalı ve milli görevidir.Yaşım gereği askerliğin 20 ay olduğu zamanları hatırlarım. Benim gittiğim zaman 18 ay askerlik vardı. Sonra 15 ay,derken 12 ay olarak düşürüldü. Askerlik yaptığım zaman her yılın Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında asker alımı olurdu.Yani 4 dönem asker sevkıyatı yapılırdı ve içinde bulunulan yılın son rakamı ile hangi dönemde gidildiyse o dönemi tanımlayan rakam ile devre ya da tertip dediğimiz durum ifade edilirdi. Mesela 1996 yılının kasım ayında askere alınmış bir vatan evladı 6/4 tertip asker olurdu. Bu süreç içinde aynı yılın Şubatında, Mayısında ve Ağustosunda askere alınanlar da sırasıyla 6/1, 6/2 ve 6/3 tertip olurdu. Askerlik görevim esnasında gözlemlediğim en mühim konu ise ordumuzun yetersiz eğitim sistemiydi. Öncelikle acemi birliklerinde yaklaşık üç ay boyunca yanaşık düzen eğitiminden başka bir şey verilmez. Esas duruş, hizaya bak, ensede kaybol, tek kol aralığı hizaya gel, çömel, otur, rahat otur her cepheye dört tekrar gibi anlamsızlığı faydasızlığı ile kapışacak manasız yorgunluktan başka bir şey olmayan tuhaflıklar her gün sabah akşam tekrarlanırdı. Bu süreç sonunda asker usta birliği denen kıtaya katıldığında biter mi? Hayır .Aynı zırvalar burada işin içine tüfekli hareketler serisi katılarak yapılır. BM ve NATO üyesi ülkelerdeki azami zorunlu askerliğin süresi 6 aydır. Bu örgütlere üye ülkeler bu kuralı kabul etmek zorundadır. Biz niye 12 ay yapıyoruz derseniz; askerliğe girişte, teslim olduğunuz birliğin hemen içinde size birkaç kağıt imzalatırlar. Bu imzaladığınız şeyin içinde 6 aydan sonra yapacağınız askerliği gönüllü yapacağınızı taahhüt ettiğiniz yazar. Zaten şaşkın ve ürkeksinizdir ne imzaladığınızı bilmezsiniz. Ya da durun bir okuyayım deme şansı; ve/veya okudunuz, ben bunu imzalamam deme şansı yoktur.
Şimdi bütün bunları niye yazdım? Etrafta askerlik yapmamak için çeşitli metotlar geliştirmeye çalışan sözde ADAM, özde ÇÜRÜK bazı yaratıklar var da ondan.ÇÜRÜĞE ayrılmak için seçtiği yolu da birazdan anlatacağım yaratık; eğer sorsan şerefine, haysiyetine, davasına çok düşkün, vatan, millet Sakarya coşkusunun vatan kısmına aşık millet kısmı olarak maşuk, Sakarya'da ya şehit ya şiir, ama kendisinden ÇÜRÜK diye bahsedilmesini umursamadan bu suretle vatani görevden yırtmaya çalışan bir şey..şey işte nasıl desem? İnsanımsı bir şey. İşte bu canlı askere alınmamak için kilo alarak elverişsiz yani ÇÜRÜK olmayı hedefliyor. Kafa, vicdan, yürek, zihniyet ve vatan sevgisi kavramları çoktan çürümüş olan bu ruhsuz cesedin askere alınmaması zaten çok doğru olur. Açık öğretim de olsa oku. Olmaz okuyamaz çünkü kafanın sınırları obezitenin askerliğe mani olacağı yanılgısına kadar gidiyor. Yurt dışına git ya da gidiş geliş yap, sonra bedelli askerlik bari yap.Yok olmaz para gider, ben o parayı yerim obez olurum. Peki.E yabancı bandıralı bir gemide 36 ay çalışmış gibi bir belge alsan.Yok olmaz onu sordum para istediler. Ben para vermeden, hem de bu devletin parasını yiyerek obez olacam bu devlet için askere gitmeyecem. E sana pembe kimlik alalım. Olur mu abi ben aslan gibi ERKEĞİM bize yakışmaz.
İstediğin sonuç ÇÜRÜK olmak gibi; hakikaten çürük değilse her ONURLU insanın olmak istemediği bir şeyse nasıl elde ettiğinin bir önemi yok zaten. Sen hedefine ÇÜRÜK olmayı koyduysan zaten çürüksündür. Seninle ilgili her şey çoktan çürümüştür. Bu yolda sana destek veren ya da yardım eden kim varsa hepsi çürüktür, hatta leştir. Bu çürüğe payanda olanların da bu çürüğün de bundan böyle “vatan” kelimesini ağızlarına alıp kirletmemeleri gerekiyor. Yurt dışı çalışma seçeneğini kullanan ve bedelli askerlik yapan,  vatan sevgisinden mahrum bir sarkoz var uzakta. Bunu üzerine alınmasın. Ona mazisi meçhul bir insanla iki üretim yapmanın zürriyet anlamına gelmediğini anlatacağım kısa zamanda.Minik beyni evrim teorisi ile DNA arasında ilişki kurmaya yetmeyeceği için çırpınarak delirecek.
Afiyet Olsun


2287 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı