Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam322
Toplam Ziyaret768419
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
TANGO VE CASH
11/07/2018
Merhaba,
Ülkemiz adına dün tarihsel bir gelişme yaşandı. Artık gerçek demokrasinin işlerlik kazanmasını ve yürümesini sağlayacak bir sistemimiz var. Tüm hedefleri kendi siyasi ikballeri olan, milleti devleti değil de koltuğunu düşünen politikacıların adam sayıldığı günler geride kaldı. Meclisi kilitlemek, çalışamaz hale getirmek, soru önergeleri ve soruşturma teklifleriyle muhalefet ettim izlenimi vermek dışında faaliyetleri olmayan sözde siyasi partilerin de son düzlüğü gördüğünü söyleyebilirim. Çapsız planlarını sadece muhalefetteki yerini sağlama almak için yapanların, düşmanla işbirliği yapanların ve dahi ülkesini uluslararası her platformda şikayet eden adamcıkların siyaseten sonu gelmiştir.
Başkanın açıkladığı yeni kabineye meclisten sadece 4 isim bakan olarak girdi. Burada dikkati çeken birkaç ayrıntıya kısaca değinmek istiyorum. Bu değineceğim konu yerel bazda bazı safdilleri de yakından ilgilendiriyor. Mesela bazı aymazlar her şeye rağmen Zafer Çağlayan isminin bakanlar arasında olacağını söylüyor, hatta buna kesin gözüyle bakıyorlardı. Adı her anıldığında akla hemen çok pahalı saatler ve rüşvet ve yolsuzluklar geldiği halde bu adamın bakan yapılacağını iddia edenler Turatın tekrar belediye başkanı olacağı hayalini kuran beyinsizlerle kafa kafaya yarışır. Konu açılmışken devam edeyim. Yıllar önce Zafer Çağlayan ilçemize gelmişti. Podyuma çıkmadan bir saat önce özel sunucusu ciyak ciyak bağırıp güya ortamı hazırlıyordu. Ben bu soytarıdan hallice faaliyeti eleştirmiştim. O zamanlar radyoda haftada bir saatlik bir program vardı. Bu program bu eleştiriden sonra Turatın radyo sahibine yaptığı baskı ile yayından kaldırıldı. Turat o minik beyni gereği sevgili bakanına yaranma çabasındaydı. Çok görmedim. Ve bu kifayetsiz, beceriksiz ve vizyonsuz şahıs ikinci dönem seçim çalışmaları başladığında utanmadan gelip beni ziyaret etti. Bende utanmadan ona gerekeni söyledim. İktidar partisinin belediye başkanı olarak, bırakın icraatı; kendisini tekrar seçtirmeyi bile beceremeyen bir çapsız tekrar başkan olacağını zannediyor. Ve bu zannetmeye dahil olmuş 150-200 kişilikte bir kitlesi var. Bu kitlenin de AK partiyi acilen terk etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu konunun devamı genele de yansıdı. Geçtiğimiz yürütme döneminde Bakan etiketiyle karşımıza çıkan biri vardı. Lütfi Elvan. Hiç bir vizyonu, hiçbir siyasi karizması, politik yeteneği ve hatipliği yoktu. Kerameti kendinden menkul, hatta kazara bakan olmuş, müntesip diyebileceğimiz bir canlıydı. Konuşurken denk geldiyseniz eğer, gerçek bir konuşamayan olduğunu fark etmeniz 2 dakika sürüyordu. Geçtiğimiz seçim sürecinde yine bir takım şahıslar bu lüzumsuzu şişirmeye çalıştılar. Yaptığı hiçbir şey olmayan birinden ne yapmasını bekliyorlarsa artık. Bu dönemde çay içse onun görüntüsünü videosunu paylaşan bol miktarda taraftarı vardı.  Bu şahıs bakanlığının son günlerinde ilçemize geldi. Bir vatandaşın hastane ile ilgili uzman talebini bildirmesine, hangi branşlarda uzman istiyorsunuz diye soru ile cevap verdi. Vatandaş bocaladı ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan branş isimlerini söyleyemedi. Bunun üzerine Lütfi ne yaptı dersiniz? Müzakere yarışmasında rakibini sıkıştırmış bir Lise talebesi hıncı ile vatandaşa verdi veriştirdi. Vatandaşın ne ezbere konuştuğu kaldı ne de boş boş konuştuğu. Aslan Liseli müzakereci Lütfi kazanmıştı. Şimdiiii Lütfi efendi eğer sen bakan isen geldiğin yerin eksiğini sorununu bilerek geleceksin. Bilmiyorsan vatandaşı terslemeyeceksin. Konuya hakim olacaksın. Vatandaş eksik biliyorsa sen tamamlayacaksın. Değilse bakan olamazsın. Olamadın da zaten. Boş boş konuştun, peşindeki dalkavuklarla geldin gittin, gezdin, yürüdün. Ama hiçbir icraatın olmadı, zaten yapılacak olan ve yapılan icraatları “ben yaptım” şeklinde göstermeye çalışmanı da kimse yemedi. Gerçek ihtiyaç olan ve vatandaşın talep ettiği uzman hekim meselesini de çözemedin. Daha düne kadar bakandın, bir yıl daha bakan olsan bile yine çözemezdin. O yüzden senin bakan olmaman çok iyi oldu. Senin bakan olmanı bekleyen hatta buna gerçekten inanan aymazlar da Zafer ve Turat taraftarlarının kaybedenler klübünde yerini aldı. Şimdi artık o gereksiz biçimde danışmanlık kadrosu verdiğin “keş” de geldiği yere döner. Milletvekillerinin danışmanı olmaz. Bu konuyu takip edeceğim. Haberiniz olsun.
Afiyet Olsun.


2410 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı