Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret768358
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
GAZ UZMANI
26/08/2020
Merhaba,
Ülkemiz, geçen haftanın son günü bir müjde ile çalkalandı. Doğalgaz bulunması ve rezervin miktarı ile ilgili olarak “müjde” henüz açıklanmadan ortamlarda tahminler uçuşmaya başlamıştı. Ciddi bir haber ajansı olan Reuters'a göre rezerv 800 milyar metreküptü. Bu ayrıntı yüzünden; yani Reuters ajansının haberi yüzünden, müjdenin ne olduğu değil, miktarın ne olduğu konuşulur oldu. Sonunda Başkan çıktı ve “320 milyar metreküp” dedi. Bu andan itibaren; hani 800'dü, niye 320 oldu şeklinde başlayan ve herbokolog dediğimiz, her gece başka bir televizyonda, başka bir konuda çok bilenler GAZ konusunda da uzman kesildiler. Bir petrol mühendisi ki; CV'sinde TPAO'nda 26 yıl çalışmış olduğu şeklinde tek bir satır olan mühendis uzman diye ekrana çıkarıldı. Tahmin ettiğiniz üzere Fox,Tele1,HalkTv gibi muhalif olmayı, düşman olmak mertebesine taşıyan kanallar bu petrol mühendisini, yanına Şaban Sevinç, Barış Yarkadaş, Nevşin, Şirin, Özlem olmadı İsmail Saymaz katarak ekrana sürdü. Adamımız acaip GAZ'a gelerek branşıyla ilgili iki üç cümle söyledikten sonra TPAO'nda liyakatli iş bilir, tecrübeli, ne kadar personel varsa emekli edildiğini yerlerine iktidarın kendi adamlarını getirdiğini filan söylemeye başladı. Kimse de “yahu sen de dahil olmak üzere bu kadar çok bilen, tecrübeli falan filan kişiydiniz de, en azından 26 senedir ne yaptınız” diye sormadı bu mühendise. Bakınız mühendis diyorum. Akademik hiçbir ünvanı yok. Üniversite mezunu bir insan. Ve büyük ihtimalle torpille TPAO'ya girdi, yan gelip yattı. Emekli olmak istemedi. Hadi emekli ol, denilince de işine gelmedi. Evet bu tam olarak yukarda sözünü ettiğim kanallar ve gazetecilerin bilime yaklaştıkları seviyenin UZMANLIK tanımıdır. Tıpkı kendileri gibi. Su olup aksalar, üzerlerinde dolaşan hiç kimsenin paçası dahi ıslanmaz. Böyle bir düşmanlık ve şer ortaklığında birleşmiş şuursuzların komedi kıvamındaki kötüleme gayreti ve değersizleştirme çabaları “müjde” nin içeriğinden çok daha önemli ve eğlenceli geldi bana.
Diğer taraftan bu GAZ bulduk mevzusu gerçekten de artık kabak tadı vermeye başladı. Bunun hiçbir alana; dış bocun azalmasına, paranın değerlenmesine, yakıt faturalarının ve fiyatlarının düşmesine dair yansımaları olmadı. Artık olsun. Türkiye gazı bulduysa, çıkarsın ve kullansın. Yok bulunan gazın çıkarılması, taşınması, işlenmesi, nihayetinde kullanılır hale gelene kadar olan maliyeti şu an kullanılan ithal gazın faturasını geçiyorsa da hiç lafı edilmesin. Şimdi 2-3 yılda bir gaz bulduk deyip sonra hiçbir gelişme olmamasından dolayı bu gaz konusu ile dalga geçen muhalif kesime kısmen de olsa hak veriyorum. Sen 18 yıllık iktidarında bundan önce 8 kez gaz bulduk demişsin, gaz fiyatları hiç düşmezken; ve hatta sabit kalmazken, belki de 20 kez zam yapmışsın. Bulup maliyet hesabı yapmadan GAZ bulduk diyorsun. Sonra astarının yüzünden pahalıya geleceği ortaya çıkınca GAZ kesiyorsun. Bu da senin her icraatını eleştirmek ya da kötülemek için pusuya yatmış, gazeteci, sanatçı, şarkıcı, tiyatrocu, soytarı, sinemacı, şaklaban, stand up'çı, çaptan düşmüş gazino artığı, etiler zillisi, terzi yamağı, top starı, gökkuşağı, siyasetçi müsveddesi, arka sıraların aktörü, satılık vekili, kullanışlı lideri, eteklisi eteksizi, yazarı, çizeri alkoliği vesaire ne varsa hepsine cümle kurma şansı veriyor. Bunların ortak özellikleri RTE düşmanlığı olduğu için çok çabuk kaynaşıyorlar ve iletişim çok hızlı oluyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği sürede yükümlülüklerini yerine getirmezse artık Türkiye'de rahat edemeyecek olan Face ve Twitter da bu iletişime var gücüyle destek veriyor. Yeri gelmişken ;Twitter ve Face süre dolduğunda devletimizin isteklerini yerine getirmemiş olursa ve devletimiz erişimi kısıtlayıp hatta kaldırırsa, Twitter'a değil devlete saydıracak ve saldıracak olanlar yukarda yazdıklarım ile onların ayakçısı olan Türkiye düşmanları olacaktır.
Siz siz olun gaza gelmeyin. Aslını iyice öğrenmeden yorum yapmayın. Her konuya bilirkişi olarak dahil olmayın. Çok okuyun, çok dinleyin sonra fikir beyan edin ki; her akşam ekranlarda izlediğimiz laf salatası duayenlerine benzemeyin. Hele hele petrol mühendisiyseniz; size UZMAN diyenlerden uzak durun.
Afiyet Olsun…


1699 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı