Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam334
Toplam Ziyaret768431
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
FOTOSENTEZ SANAYİSİ
05/07/2017
Merhaba;
Dün itibariyle,elektrik kesinti sezonu açıldı. Bahaneler hep aynı. Hatlar artık taşımıyor. Trafo zayıf kalıyor, köy hatlarında kopmalar oluyor, ekip yok. Oldu canım bizde de bu düzensiz elektriğe verecek para yok ne yapacağız. Ekip yoksa oluşturun, parça yoksa bulun.
Trafo eskiyse küçükse değiştirin. Sayacı okumaya, ihbarname yollamaya icabında elektriği kesmeye ekip varsa her şeye olmalı. Çünkü bu iş artık özel sektörde. Özel sektör demişken; yine geçtiğimiz günlerde bir kesinti hakkında bilgi almak için 186'yı aradım. Karşıma çıkan bayan elektriğin ne zaman geleceğini hemen söyledi. Bu benim hayretler içinde kalmama neden olurken hemen peşinden bir başka şokla kendime geldim. Telefondaki hanım bana ”isminize kayıtlı elektrik aboneliği var mı dedi” Var, noolacak dedim? Sayaç, abone veya TC kimlik no söyler misiniz dedi. Niçin dedim? Bilgilerinizin güncellenmesi için diye bilgece cevapladı. Dedim ki; ”ben nasıl size işim düşünce sizi arıyorsam, bu iş için de siz beni arayacaksınız. ”Hazır aramışken aradan çıkartalım derseniz ben çok pis konuşurum, kalbin kırılır dedim. Kapattık. Mevzuya bakın; kurum tesisat, alt yapı, dağıtım, abonelik işlemleri vesaire bin tane konuda yerlerde sürünüp hizmeti doğru dürüst veremezken, bunları güncellemeyi hiç düşünmüyor, benim abonelik bilgilerimi güncelleyecekmiş te bilmem ne.
Bu konuda defalarca yazdım, yazıyorum ve duruma bakılırsa bundan sonra da yazacağım gibi geliyor. Elektrik te sorun yok. Elektrik VAR. Sorun elektriğin kullanıcıya taşınması esnasında oluşuyor. Elektriği taşıyan hatlar ile yüksek gerilimi şehir veya sanayi seviyesine düzenleyen trafolar ve ara bağlantılar belli ki çok eski. Değiştirilmeyip pansuman tedbirlerle devam ediliyor. Elektriğini kestiği aboneden açma/kapama ücreti tahsil eden kurum, gücü yetiyor ve kendine güveniyorsa; önceden bildirmediği her kesinti için de faturalardan belli bir yüzde indirime gider mi acaba? Mesela her kesinti için binde 5, diğer deyişle %0.5 indirime gitse o fatura döneminde 50 TL'lik bir faturadan 25 kuruş eksik alacak.
Kendine güveniyorsan, ben hizmeti plansız olmayan kesintilere hiç yer vermeden düzgünce sağlayacağım dersen bunu yap. Ama yapamazsın. Çünkü ne kendine güveniyorsun ne de alt yapına ne üst yapına. En iyi becerdiğin şey plansız kesintilerden sonra “bölgenizde bir kesinti görünmüyor” diyebilen telefon hizmeti.
Netice de burası Mut ve bu sorun yıllardır var. Bunun sorumlusu olan atanmış ve seçilmiş bütün yöneticilerin bu sorunda belli oranlarda suçu var. Kendileri klimalı odalarında ve jeneratörlü binalarında oturup başka şeylerle ilgileniyorlar. Mesela bir tanesini aktarayım.
Bendeniz hasbelkader TSO meclis üyesiyim. Meclis toplantılarından birine Belediye Başkanı ve Kaymakam Beyler de dahil oldular. Konu OSB.Tahmin ettiğiniz gibi organize sanayi bölgesi kurulumu, yer tespiti yapılmış harita ve parselasyon neticesinde kim ne kadar yeri ne kadara alacak ne kadarı Büyük Şehir in ne kadarı Valiliğin olacak gibi mevzular görüşülüyor. Mütevelli heyeti orada, başkan orada, TSO başkanı orada. Hiç kimse, yemin ediyorum hiç kimse, hatta bu mütevelli heyeti başkan ve yardımcıları seçimini oldu bittiye ve emrivakiye getiren çok bilmişler bile ELEKTRİK konusunu açmadılar. Düşünün ilçenin yöneticileri ve göya sanayiyi yönetecek olanların yaşadıkları  memleketin en önemli enerji sorunundan haberleri yok. Bu komedi daha çok sürer. Biz de  izleriz. Enerjisiz sanayi icadı yapanlara güneşin ve sıcağın bol olduğu günlerde güneşin alternatif bir kaynak olduğunu hatırlatır, bol fotosentez dilerim
Afiyet olsun


2301 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı