Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam122
Toplam Ziyaret768219
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ORTAĞIMIN ORTAĞI ORTAĞIM DEĞİLDİR
10/11/2021
Merhaba;
Küçük bir benzetme yapmaya çalışalım birlikte.
Ben mesela biraz birikimi olan ama tek başına bazı girişimlere başlangıç yapamayacak kadar da küçük bütçeli bir esnafım. İsmim Muhsin.
Birkaç metre ilerde ekonomisi benim seviyemde veya biraz daha iyi olan yine başka bir esnaf var. İsmi, varsayalım İsmail olsun.
Diğer caddede yine esnaf olup, bizden çok daha büyük potansiyeline rağmen yıllarca aynı seviyede kalmış yaşlı ve huysuz biri daha var. İsmi ise varsayalım Mahmut olsun.
Şimdi bu üç benzemezden bir büyüklük oluşturmaya çalışalım.
Büyük, yaşlı ve huysuz esnaf, önce İsmail ile görüşüp ortak bir çalışma için karşılıklı anlaşma sağlıyor.
Sonra bana haber gönderiyor ve benimle de görüşüp ortaklığı, kimlerin ortak olacağını ne yapılacağını anlatıyor. Ben de kabul ediyorum. Bu kabul ile hem huysuz esnafın, hem de İsmail'in ortağı oluyorum.
Böylece büyük esnaf Mahmut, biraz büyük esnaf İsmail ve küçük esnaf Muhsin ortak oluyor. Yani Muhsin, yani ben, hem Mahmut ile, hem İsmail ile ortak oluyorum.
Yani Muhsin, yani ben her ikisinin ticari tercihlerini ve reflekslerini kabul etmiş oluyorum.
Bu ortaklığa sonradan bir ”ne olduğunu kendisi de bilmeyen” bir hiç kimsenin esnafı da katılıyor. İsmi ise varsayalım Kerim Hoca olsun.
Bunları niye yazdım dersiniz?
Tahmin ettiğiniz gibi, evet evet, aynen öyle.
“Burası Kürdistan” lafına gıkı çıkmayan çakma Asena'nın grup başkan vekili olan siyasi ucube, bir şehit yakınına küfrettiğinde yine gıkı çıkmayan bir çakma ortaklık izledik bu hafta.
Siyasi ucube ise arkasına NUTUK görüntüsü alıp, bir özür videosu çekmiş. Önce inkar ettiği şeyi kabul etmiş. NUTUK ile de gardrop severlere “yanımda olun” mesajı vermiş. Bu manyel, fikrimce gardropçuların zekasını direkt olarak aşağılamaktır. Yani NUTUK fonda olursa; gardropçular hırsızı, uğursuzu, katili, terbiyesizi, haini sahiplenir diye düşünmüş faydasız numune. Yakında malum desenli süveteri de giyer. Bugün gidip kabir ziyareti de yapar.
Uzun lafın kısası; İP ,CHP ile ortaklık kurarak HDP ile de ortak olmuştur. HDP'ni yani PKK güdümlü bir topluluğu, dolaysıyla PKK'yı ortak olarak kabul etmiştir. CHP'nin bunu yapmasında şaşırılacak bir durum yoktur. Tarihi boyunca bu ülkeye zerre faydası olmamış bir partinin iyi şeyler yapması zaten beklenmiyor. Yalnız; milliyetçiliğin tanımını bir eteklinin peşinden giderek değiştireceği iddiasındaki partinin; milliyetçi olduğunu söyleyen bir partinin ”Biz CHP ile ittifak ettik, HDP ile değil” demesi, ister seçmeninin ağzından olsun, isterse en yetkili ağızdan, yani kim söylerse söylesin düpedüz yalandır.
Siyasi ucubeye sahip çıkmak için yeniden ve tekrar “megri megri” pilavını ısıtmak ise, bu çakma girişimin, ya da adı her ne ise, o tarihten beri DEMOGOJİ için bile olsa, siyaseten hiçbir şey üretemediğinin itirafı sayılmalıdır. Demek HDP ile değil, CHP ile ortaksınız. Biz de yedik.
Afiyet olsun…


1335 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı