Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam113
Toplam Ziyaret768210
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
RAKIGATE VEYA SALAKLIK SENFONİSİ
07/10/2020
Merhaba,
Toplumumuzun içinde kendini bir takım trajik ayraçlarla ifade etmeye çalışan tuhaf oluşumlar var. Bunlar başka insanları da yine kendi traji-komik çizgileriyle ki; genelde buna “kırmızı çizgimiz” demeyi de ihmal etmezler, çizer ve kategorileştirmeye çalışırlar. Bu bıngıldak marifetinden öteye bir hükmü olmayan çizgiler ve o çizginin içi ile dışı hakkında biraz bilgilenelim istedim. Yazının sonunda tıpkı, çoğunu hatırlamadığınız tuhaf bir rüyanın hatırladığınız kısımlarının ne kadar saçma olduğunu çok fazla düşünmediğiniz gibi yazıyı da kısa zamanda unutmanızı rica ediyorum. Buyrun..
-Rakı içiyor, demek ki Atatürkçü,
-Rakı içiyor demek ki solcu,
-Rakı içiyor demek ki CHP'li,
-Rakı içiyor demek ki Ak Partili değil,
-Rakı içiyor demek ki laik,
-Rakı içiyor demek ki….ön şartının önüne istediğinizi yazabilirsiniz. Rakı içmekle hiçbir şey olunmaz, zorlarsan en fazla sarhoş olursun. Herhangi bir şey olmanın, bir ideolojiye ya da fikre ait olmanın rakı ile alakası yoktur. Bu alakayı kuran çok sayıda geri zekalı olsa da bu onların sandığı şeyin gerçek olduğunu göstermez. Bu tür akıldan yoksun faraziyelerin sadece malum partide olduğunu sanırdım. Meğer aynı komedinin figüranlarından Ak Parti'de de varmış. Kısaca anlatmaya çalışayım.
                Ak Parti seçmeni olduğu bile tartışılır, eski Zaman gazetesinin Mut distribütörü gibi çalışan bir ispiyon uzmanı, kendini FBI'ın başkanı zanneden sertifikalı bir security ve fonksiyonel olduğu için her işe koşulan bir sözde dava kişisi bir araya geliyorlar…daha doğrusu bir araya gelmeden bir ortaklık kuruyorlar..
                Yukardaki “kırmızı çizgi” zevzekliğini kendilerine başlangıç noktası seçip faaliyete başlıyorlar. Önce distribütör; yani kuyruğu kurtarmak için en yakınlarını bile ihbar eden, vicdani yönden gelişime kapalı uzman; bir sosyal medya arkadaşının sayfasından bir fotoğraf araklıyor. Bu fotoğrafta; bu geri zekalı komedi dans üçlüsünün sefil fikrine göre, ”rakı içmemesi gereken, ama rakı bardağı olan masada oturan biri var” Titizlikle yaptıkları aylar süren bu istihbarat çalışması sonucunda RAKIGATE skandalına neden olacak fotoğraf bulunmuştur artık… fonda tehlike müziği varmış gibi okuyun lütfen. Devam edelim… uzman çaldığı fotoğrafı FBI başkanına verir. Bu uzmanın statik özelliğidir zaten. Uzman önceki belediye seçimlerinde de vasıfsız bir isme gaz üstüne gaz vererek aday adayı olmasını sağlamıştı. Minik ve mantık hasreti çeken planı ”bu vasıfsızı başkan seçtirip, perde arkasından tiyatroyu yönetmek ”biçimindeydi. Çok akıllıdır kendisi. Neyse konumuza dönelim. Uzman FBI başkanına belgeyi teslim ederek operasyondaki görünmez adam, perde arkasındaki beyin, üst akıl filan gibi pozlara geri döner. FBI başkanı da gelecekte bir gün eyalet valisi olmayı düşleyen birisi olarak bu operasyonda göz önünde olmanın doğru olmadığını düşünür. Düşünebiliyor olmasına ben de sizler gibi çok şaşırdım. Böylece bu çalıntı fotoğrafı sosyal medyaya servis etme işini sözde “dava” kişisine verirler. Fotoğraf sosyal medyada görünür görünmez; kimin sayfasından çalındığı, kimin çaldığı, kime verdiği, O'nun kim aracılığı ile servis ettiği o kadar çabuk anlaşılır ve ifşa olur ki “Komedi Dans Üçlüsü” projektör tutulmuş tavşan gibi donup kalır. Daha sonra kıvırma kabiliyetinin yüksek olduğunu bildiğimiz üçlü'nün üst aklı onca küfüre rağmen hiçbir şey yokmuş gibi yapar, FBI başkanı projektör değil, sahne spotlarıydı, ben çok önemli olduğum için bütün ışıklar benim üstümdeydi diyerek, kendisine yöneltilen bir suçlama olmadığı halde “ben değilim, öyle bir şey yapmadım” diyerek yüksek IQ seviyesiyle herkesi hayretler içinde bırakır. Üçüncü şahıs ya da sözde “dava” kişisi ise kullanıldığını fark edip o paylaşımı siler. O paylaşımdan hemen sonra yaptığı paylaşım ise FBI başkanı ile birlikte çekilmiş fotoğrafıdır. Hani ben etmedim, vermedim, yapmadım diyen FBI başkanı vardı ya işte o.
Mevzu kısaca bundan ibaret. Mantık hasreti çeken bu tür sosyal gruplara bakıp, acaba bunlar komik mi yoksa salak mı diye düşünmeden edemiyorum. Daha önce yazdığım gibi; sosyal Medya Yasası yürürlüğe girdi. Rakı bardağı ekseninde ideolojik dışkı bırakanlar akıllı olsun.
Afiyet Olsun…


1580 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı