Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam125
Toplam Ziyaret768222
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
DENSİZ
02/12/2020
Merhaba;
Ülkemizde bir tank fabrikası varmış meğer. Hatta tank palet fabrikasıymış. Hiç haberimiz yoktu bu durumdan. Tank TSK envanterinde bulunan ve son 20 yıldır Alman malı olan Leopard serisi ile güncellenen bir savaş taşıtı sanıyorduk. Meğer kendi tankımız, kendi tankımızı üreten fabrikamız varmış. Tabii ki bunun artık bir şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Yani şöyle biraz açayım konuyu. Artık tankların kullanıldığı savaşlar yok. Daha doğrusu yeni nesil savaşlarda tankın hiçbir fonksiyonu yok. Tank denilen ağır hantal fakat yıkıcı ve tahrip gücü yüksek makinayı başka bir şeye dönüştürdü dünya ülkeleri. Mesela ZPT denilen; gerektiğinde karayolunda lastikle, gerektiğinde arazide palet üzerinde ve gereğinde suda yol alabilen modifikasyonlar 30 yıldır var. Ve tabi bu modifikasyonların artık savaş taşıtı olarak değil, personel taşıması yapan taşıtlar olduğu da biliniyor.
Bütün bunların yanında İHA ve SİHA kısaltmalarıyla anılan, sessiz, keskin görüşlü ve keskin nişancı, tahrip gücü yüksek İnsansız Hava araçları da savaşların, özellikle de kara savaşlarının seyrini değiştirdi. Dron dediğimiz, yerden kumanda edilen, kamera takılması ile keşif ve gözlem amaçlı kullanılan basit ve hafif araçlar vardı. Bunları İsrail'den satın alıyorduk. Çok değil 13 yıl öncesine kadar; şimdi marketlerde bile satılan bu oyuncağı YAPAMIYOR ve İSRAİL'den alıyorduk. İsrail de tıpkı ABD gibi bu sattığı şeylerin kontrolünü tamamen bize vermiyordu. Tıpkı ABD'nin bize sattığı uçakları istediği an işlevsiz hale getirebileceği gibi Dronları da İsrail kontrol ediyor, keşif uçuşu yapan dron'un kaydettiği görüntüleri önce İsrail görüyor, keyfi yeterse bizim görmemize de izin veriyordu. Hal böyleyken; terörle mücadelede KARARLI bir ordunuz bile olsa keşif bilgileri çok geç geldiği için operasyonlar sonuçsuz kalıyordu. Kaldı ki KARARLI bir ordu yoktu. PKK ile danışıklı dövüş/düşük yoğunluklu savaş biçiminde çatışmalar sürüyor. Vatan evlatları ölüyor, sözde haber bültenlerine göre de teröristlere de kayıplar verdiriliyordu.
Ve günümüzde artık PKK bitme noktasına gelmişse bunun nedeni yerli silah ve mühimmat üretir olmamızdır. Dron'u geliştirerek bir savaş makinasına dönüştüren vatansever işadamlarımız bu mecrada, terörle mücadeleye yeni bir boyut katıp GERÇEK mücadelenin nasıl yapılacağını bizlere göstermiştir. Bu durum elbette PKK finansörlerini, içerden ve dışardan hainlik yapıp, ülkesini her fırsatta BATI'ya şikayet eden kifayetsiz muhterisleri ve bunların dümen suyunda yaşayan, henüz günümüzü idrak edememiş,1930 da yaşayan saman sever sürüyü rahatsız etmiştir. Çünkü bu saydığım şekilsiz topluluğa göre Ordu darbe yapar, bildiri yayınlar veya hiç olmazsa GENELKURMAYIN ışıklarını sabaha kadar açık bırakırdı. Ordu ne işe yarardı ki başka? PKK her gün bir yerlerde vatan evlatlarına kast ederken, görevini yapmayan/yapamayan, golf oynayan, ama her fırsatta terörle mücadele etmek yerine siyasete müdahale eden ordu tam bu sürünün istediği gibiydi. Her gün şehit haberleri gelirken TSK'ne toz kondurmayan, ama Sincan'da tankları görünce alkışlayan şerefsizler böyle sefil bir ordu özlemindeydiler.
Geçti o günler çok şükür. Ordumuz artık, içerde dışarda, havada karada attığını vuruyor. Libya'da Suriye'de Irak'ta, sınırlarımızda veya uzaklarda istediğimizi yapıyoruz. İşte bu 21. Yüzyıla uyumlu orduyu ve donanımını hazmedemeyen sürünün sözcüleri iyice zıvanadan çıktılar. Katar ve BMC ortaklığındaki konsorsiyuma kiraya verilen sözde “tank fabrikası” için feryat etmeye başladılar. Kiralamayı satış diye gösterip vatanı satıyorlar diye akıldan yoksun hezeyanlara girdiler. Mesele aslında “vatan” filan değil. KOÇ var ya KOÇ, işte o holdinge ait bir şirkette bu ihaleye girmişti. Dışarda kalınca emrindeki siyasilere talimatı verdi hemen. O siyasilerde kendi astlarına talimat verince, ortaya Mersin milletvekili olmasından utanç duyduğum Ali Mahir'in mantık hasreti çeken sözleri geldi. TSK'na satılmış diyecek kadar gözü dönmüştü. Bu gözü dönmüşlüğün partisi, HDPKK ile ittifak ederken “tıpkı katıldığı şehit cenazesindeki densizliği” gibi yılışık ve kişiliksiz bir sırıtmaya dönüşmesi de aslında kime çalıştığının fotoğrafıdır. Kiralık vekil işi yapan bir partinin bir vekilinin başka bir kuruma, ”satılmış” demesi/diyebilmesi her kurumu kendi partisi gibi bilmesindendir. Allah ıslah etsin.
Afiyet Olsun...


1577 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı