Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam281
Toplam Ziyaret768378
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
ERMENİ KAŞINTISI
30/09/2020
Merhaba;
             Gündem yine Ermenistan ve Azerbaycan devletlerinin adının sıkça geçtiği bir sıcak savaş iklimine dönüşmüş durumda. Glasnost ve Perestroika bağlamında eski SSCB cumhuriyetlerinden olup, bağımsızlığa adım atan iki devlet.
Azerbaycan bizlerin kardeşi karındaşı olan bir devlet ve halkı da öyle. Ermenistan ise kıytırık, sefil ve kullanışlı bir piyon olmak dışında bir fonksiyonu olmayan ve olamayacak ta olan bir ülkecik. Daha eril bir ifade ile söylemek gerekirse dünya coğrafyasında eğer bir ülkeye mezra denilecekse o ülke Ermenistan'dır.
Ermeni kelimesini ilk duyduğumda ilkokul sıralarındaydım. O zamanlar tek kanal olan televizyonlarda ya da radyodaki haber bültenlerinde duyardım. Kısaca şöyle bir haber geçerdi ekrandaki haber sunucusu: Ottawa Büyükelçimiz ………uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti veya Avrupa da özellikle de Fransa'da saldırıya uğrayıp hayatını kaybederdi Türk ataşeler, konsoloslar ve Büyükelçiler. Devamında gelen cümle hep aynı olurdu. Saldırıyı Ermeni terör örgütü ASALA üstlendi. Bu Asala ve bu Ermeniler bizden ne istiyor diye anlamaya çalışır, ama anlayamazdım. Çok sonra öğrendim ki; Ermeniler bizi, daha doğrusu Osmanlıyı Ermeni Soykırımı yapmakla suçluyor ve kendilerince bunun intikamını alıyorlarmış. Ermeni toplumunun bu konudaki fikrini elbette bilmiyorum. Her toplumda olduğu gibi etnisite milliyetçileri ve faşistleri elbette ki onlarda da vardır. Bu halkın, Ermenistan dışında yaşayan ve adına Diaspora denilen etkinliği yürüten insanları bu fikri sürekli canlı tutmaya çalışıyorlar. Hiç biri Ermenistan'a gelip orada yaşamaya tenezzül etmeyen, ama söz konusu ağdalı yalanlardan oluşmuş trajik tarih olunca, mağdur rolüne bürünüp, fırsatını bulunca da cinayet işleyebilen şerefsizlerdir.
Bu eli kanlı örgüt, Avrupa ülkelerinde elini kolunu sallayarak dolaşıyor ve Ataşe görevindeki diplomatlarımızı sistematik biçimde katlediyordu. Cinayetin işlendiği Avrupa ülkeleri her zamanki gayri ahlaki tutumları ile “suçluyu bize teslim edin” taleplerimize cevap bile vermeden, göstermelik bir soruşturmadan sonra katili salıveriyorlardı. Bu elbette ki o katili besleyip doyurup, eğitip, kendi amacı için kullanan ülkenin eşyasına davranışı olarak şaşırılacak bir şey değildi. İade talepleri bile cevaplanmayan zavallı bir devletimiz vardı. Ta ki 1983 yılında Asala Orly havaalanına bombalı bir saldırı yapıp Fransa'nın da canını yakıncaya kadar. Fransa'daki bombalı eylemde çok sayıda insan hayatını kaybedince, iki yüzlü şeref yoksunu, kaypak Avrupa devletleri Asalaya sırtını dönüp terörü lanetledi. Oysa ki yıllardır bu örgütün eylemlerinde Türk diplomatlar öldürülürken Avrupa hep havaya bakıp ıslık çalmıştı. Bu elverişli ortamı değerlendiren MİT ve Türk derin devleti Asalayı 2 yıl içinde yok etti. Avrupa devletleri önceden Asala'ya verdikleri istihbarat ve lojistik desteği, ”bizden duymuş olmayın” başlığı ile derin devletimize verince, Asala'nın bütün üyeleri saklandıkları delikte birer birer infaz edildi. Ve bu başka zaman olsa yeri göğü inletecek olan Avrupa'da öldürülen Asala üyeleri haber bile olmadı. Muhteşem olan ise bu işin finaliydi. Bu finali muhteşem yapan şeylerden biri de operasyonun Yunanistan'da hem de Atina'nın göbeğinde sokak ortasında göstere göstere yapılmasıdır. Örgütün kurucusu Agop Agopyan kendini en çok güvende hissettiği anda derin devletimizin isimsiz kahramanları tarafından gebertilmiştir. Ve Yunanistan bu konuyla ilgili soruşturma bile açmamış bu konuda hiçbir ülkeden de baskı görmemiştir. Ermeniler o gün bir kez daha ne kadar zavallı bir halk olduklarını ve belki de ne kadar kullanışlı olduklarını idrak etmişlerdir.
Şu anki durum da çok farklı değildir. Devir 146 Azeri kardeşimizi Stalin'e teslim eden bir korkağın devri olmadığı için; Sen bana ne yaparsan yap ben sana zarar vermem anlamına gelen ”yurtta sulh, cihanda sulh” zırvası ile korkaklığını örtenlerin devri de olmadığı için, Devletimiz güçlü olduğu için, bu zavallı halkın ülkesini de tıpkı o kalleş terör örgütüne yaptığı gibi yok edebilir. Ermenistan devleti de ermeni halkı da şu an ne Azerilerle ne de Türkiye ile baş edemeyeceklerini biliyorlar. Ama Tarihleri boyunca olduğu gibi yine birileri tarafından kullanılmakta sakınca görmüyorlar. Batı'da bir sıkımlık canı olan Yunanistan AB üyesi ülkelere güvenerek nasıl şımarıyorsa, doğuda da Ermenistan aynı şekildedir. Tarih şunu da tekrarlar yakında görürsünüz: Bu iki zavallı devlete destek veren ülkeler, gün gelir desteğini çekiverir. Ya işler kendi zararına doğru gitmektedir, ya da işine öyle gelir ya da bir an için görmezden geliverir. Yunanistan bunu çok acı biçimde öğrendi ama hala ders almamış görünüyor. Küçük Asya ve Megalo İdea hayaliyle Anadolu'ya kimin desteğiyle çıktıklarını ve destek ortadan kalkınca nasıl bir hiç olduklarını biliyorlar. Ders zamanı gelmiş gibi sanki. Ermenistan ise tarihteki ilk başbakanları Ohannes Kaçaznuni tarafından yazılan bir raporla, İngiltere, Fransa, Rusya, İran ve Gürcistan tarafından nasıl kullanıldıklarını, soykırımın yalan olduğunu, Taşnak Sutyun'un zavallı bir parti olduğunu belgelemiş durumda. Bu rapor SSCB tarafından toplatılmış, yok edilmiş,her nasılsa iki nüshası sağlam kalıp günümüze ulaşmıştır. Nüshalardan biri Moskova Devlet Kütüphanesi, diğeri de Kaçaznuni'nin son yıllarını geçirdiği Bükreş kentindeki kütüphanededir. Uzun lafın kısası; Ermenistan kaşınıyorsa yardımcı olmak lazımdır. Ünal Çeviköz denilen canlı üzülse ve “maalesef” diye başlayan zırva manzumeler dökse bile..
Afiyet Olsun…


1523 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı