Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam113
Toplam Ziyaret768210
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
STEPTEKİ MUJİK
08/03/2017
Merhaba,
Ülkemizin muhalefet müdürü Best FM de konuştu. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve Başbakan farklı partiden olursa sürtüşme çıkar icraat olmaz dedi. Heyhat! yeni sistemde başbakan olmayacağını bilmeyen bir muhalefet müdürü bilmeden mevcut sistemin arızasını söylemiş oldu. Hatırlarsanız sayın müdürün söylediği şekilde bir çok çekişme yaşandı ülkemiz tarihinde. Ne güzel bir konuya değindin, ne güzel muhalefet müdürümüzdün sen Kemal abi.
Yaklaşık bir buçuk ay sonra ya da 40 gün sonra referandum sonucu açıklanmış, muhalefet müdürünün partisi de kurultay tarihini açıklamış olacak.2010 yılında vizyona çıkan filmden sonra popülaritesi artan sayın genel müdürümüz de artık son kullanma tarihi dolduğu için müdürlüğe veda edecek. Böylece referandumun faydasını bir değişik açıdan görme fırsatımız olacak. Ülkenin en eski partisinde nöbet değişimi yaşanacak. Buna siyasi partiler yasasında kongre denir. Ama bizim eski partide adı değişir. Hazırlıklar yapılıp tarih açıklanınca “kurultay” daha sonra ise “kurultay zaferi” denir.
Bu zaferden sonra irice laflar edilip iktidara doğru çıkılan yola vurgular yapılır. Çünkü kurultay zaferi sonrası diğer partiler ve özellikle iktidar partisi büyük bir paniğe kapılır. Hükümet sarsılır. Yer yerinden oynar. Vatandaş yıllarca niye bu partiye oy vermediğini sorgulayarak yapılacak ilk seçimde oyunu eski partiye vereceğini söyler. Bu durumdan vazife çıkaran kurultay fatihi hemen erken seçim startı verir. Ülkenin beceriksiz hükümetin elinden kurtarılacağı gün gelmiştir artık. Bazı çok hevesi ve heyecanlı takipçiler ellerinde bayraklarla yeniden cumhuriyet ve benzeri arzularla meydanlara koşarlar. Bu günlerde batmış olan amiralin gemisi bir gazete ve emekli kıraathanesi kıvamındaki bir gazete bu haberleri köpürtür. Binlerce kişi toplandıysa bunu milyonlarca kişi diye yazar. Basının önemli gazetelerinden kovulduktan sonra aynı gemide buluşan ve hala büyük yazar denilen modeller de bu çarka su taşırlar. Hatta henüz kararı alınmamış erken seçimin sonucunu bile tahmin ederler. Sonuçta erken seçim yapılmadığı için kimse onlara tahmininin niye tutmadığını sormaz zaten. Bu şekilde heyecan dolu birkaç hafta geçirilir. Kimsenin umurunda olmayan bu pespaye dizi; içindekiler tarafından “ayağa kalkmak” gibi feci ötesi tanımlarla anlatılır. Derken, yavaş yavaş her balon gibi bunun da havası kaçar pörsür, bir kenara atılır. Sonra mı? Sonrası iyilik güzellik noolsun.
Bu kadar bilindik bir senaryonun periyodik aralıklarla tekrar sahnelenmesinden dolayı heyecanlananlar olmasa bu film tekrar tekrar oynatılmaz. Aynı şeyi tekrarlayarak farklı sonuç almayı bekleyenler için söylenen bir şey vardı. İşte o kelime bu oyuna her seferinde inanıp heyecanlananların göbek adıdır. Bu heyecana kendini kaptıran, hatta bu eski partiden bir şey olacağına yıllardır inanan, her genel müdür değişikliğini ve her kurultay zaferini sanki kendileri dışında kimsenin umurundaymışcasına önemli göstermeye çalışanlardan biri de benim çok eski bir arkadaşım. Kendisi 20 yıldır yurt dışında yaşıyor. Öyle Avrupa da falan değil. Dünyanın en gelişmiş demokrasisi olan ultra süper ülke Kazakistan da yaşıyor.20 yıldır oy kullanmak gibi bir vatandaşlık görevini dahi yerine getiremediği halde o mesafeden, yukarda sözünü ettiğim müsamereye coşkuyla katılıp mevcut düzene muhalefet ediyor. Bununla kalmayarak mevcut düzenden şikayetçi olduğu gibi sistem değişikliğine de karşı çıkıyor. Tabii hiçbir etkisi yok. Bir oy kadar bile etkisi yok. Fikrinin dar çerçevesi dışında kalan her şeye yanlış ve bu şeylere sahip kişilere de cahil diyebilen bir çok bilmiş. Hatta, ne çok bilmişi, o bir her şeyi bilen. Bakınız düşünce mekanizması nasıl çalışıyor: Biz eski arkadaşız ya bana bir şey soruyor. Mesela işte 10 yıl önce yazdığım yazıdan bir cümle. Hatırlamıyorum deyince bana “cahil” diyor. Oysa ben bunun hafızayla ilgili olduğunu sanırdım. Meğer cahilmişim de haberim yokmuş. Çok üzüldüm. Bitmedi, bu yazı internette yok mu bulup tekrar yayınlayalım dediğimde; mesela 2005'te, o zaman internet var mıydı diye kızıyor. Sanki 20 yıldır olduğu yerde internet yok diye gazete buna kurye ile gitmiş okumuş ta şimdi internetten okuyor. O zaman da internetten okudu şimdi de. İşte böyle bir temsilcisi olan veya taraftarı olan bir düşüncenin ortalama hali budur. Yenilen pehlivanın saymayı bıraktığı gibi bunlarda saymadıkları yenilgilere yeni bir tanesini 16 Nisan da ekleyecekler. Sevgili eski arkadaşımın bu sonuca etkisi olmadığı halde tepkisi kendi topluluğuna uygun olarak yalan tezviratlar düzeyinde olacaktır. Şimdiden geçmiş olsun der, yeni yeni bahaneler dilerim
Afiyet Olsun veya Nazdrovya


2104 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı