Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam73
Toplam Ziyaret767896
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
CERRAN KESİLDİ
07/06/2017
Merhaba,
Unutulmaya yüz tutmuşken kendisini en ağdalı ve sunturlu bir şekilde hatırlatan bir kurum var ilçemize cereyan veren. Bu cereyan için elektrik te diyebiliriz ama son günlerin moda deyimi ile elektrik alamıyoruz zaman zaman.
İşte bu kurumun önceden haber vermeden, gün içinde elektriği yarım saatte bir kesmesi ve 3 dakika sonra yeniden vermesi bazı arızalara neden oluyor.
Genellikle lisansı ve patenti,normal şartlar gözetilerek ve elektrik kullanımı da Enerji Sa hesaba katılmadan yapılan projeler kapsamında üretilmiş elektrikli aletler bu Enerji Sa'nın dağıtım kabiliyetsizliği yüzünden bozulabiliyor.
Elektriğin olmaması halinde kesinti anlaşılabilir bir durumdur. Var olan elektriği taşıyamamak, dağıtamamak belli seviyede bir beceriksizlik gerektirir.
Zaten hazır olan elektriği ve artık iyice yıpranmış bir alt yapıyı ihaleyle alıp sonra hiç harcama yapmadan sürekli para kazanmayı beklemek fazla iyimser olmaktır.
Kışın karlı günlerde sınıfta kalan ve hatta o sınıfı 3 kere okusa da artık geçemeyecek olan bir kurum,havaların ısınması ile beraber yazın da sınıfta kalacağının sinyallerini verdi. Pazar günden başlayarak bazı öngörülemez kesintilere imza attı. Zavallı çağrı merkezindeki yaratıkların da yine her zaman olduğu gibi hiçbir şeyden haberleri yoktu. Tüm Mut’ta elektrik kesik diyorsunuz, karşıdaki ses hangi mahalle acıbaaa?diyor. En sonu çok komik: Başka YARDIMCI olabileceğim bir konu var mı? Sağol bacım her şeyi hallettim de bir hidrojen atomu parçalayacağıdım ona bir yardım ediver. Bunlar telefona cevap verince sorunu çözdüm seviyesinde bir zekanın sonuçları işte.
İşte bu kesintilerden dolayı bir çok yerde olduğu gibi Işıklar köyünde de bir vatandaşımızın bulaşık makinesi bozulur. Vatandaşımız mücadele etmeye karar verir. Önce dilekçe ile rica ile. Defalarca tüketici hakem heyetine yazarak başvurarak mücadelesini yılmadan bıkmadan sürdürür. Sonunda evet sonunda..8-9 aylık bir mücadelenin sonunda Enerji Sa vatandaşımızın bozulan Bulaşık Makinesinin yenisini almaya mecbur olur. Yasların yavaş ama haklının yanında sonuçlara doğru gittiğini gösteren nefis bir örnek. Vatandaşımızın adı Mustafa EMİR. Işıklar köyünden. Kendisini mücadele azmi, kararlılığı ve bilinçli tepkisi için bir kere daha kutluyorum.
Sonuçta bu “nasıl olsa bir şey olmaz” diye saygısızca elektriği açıp kapatan kuruma,” nasıl olsa bir şey alamayız” kolaycılığı ile tepki göstermeyen insanımız için bir kıvılcım bir ışık bir yol gösteren çıktı. Işık ve Işıklar köyü ilginç aforizmalar oluşturulabilecek bir tesadüf. Ama sonuç tesadüf değil. Enerji Sa Mustafa EMİR’e yeni makinasını aldı.
Bu tür mağduriyetlerde artık bir emsal teşkil edecek sonuç ta olduğuna göre yeni şikayetlerin sonuçlanması çok kısa sürecektir. Bana bir şey olmaz diyen kurum da kendine çeki düzen verecektir. Kesintisiz ve arızasız günler dileğiyle hayırlı iftarlar dilerim
Afiyet olsun


2433 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı