Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam330
Toplam Ziyaret768427
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
AŞİL TENDONU
22/01/2020
Merhaba;
İlçemizde bir zamanlar, Cumhuriyet, Gazi ve Devrim adında üç tane ilkokul vardı. Ben ilkokul 4.sınıftaydım o zamanlar; 4. ilkokul açılmıştı Mut'a. Hatta o okula geziye gitmiştik sınıfça. Bizim okul gibi dışarıdan merdiveni, hatta balkonu olan bir yapı değildi. Merdivenler binanın içindeydi. Uzun alt kat koridorunun her iki ucunda da üst kata merdiven vardı. O zamanki aklımız ve görgümüze göre çok modern bir tasarım gibi görünmüştü gözümüze. Tabii o zamanlar tasarım kelimesi kullanımda olmadığı için veya biz bilmediğimiz için binayı beğenirken “tasarım” kelimesi yerine ne hissettiğimizi hatırlamıyorum. Tek monoton tarafı, diğer okul binaları gibi o anlamsız ve sıkıcı sarı renge boyanmış bir dış cephesi olmasıydı. Şehit Ahmet Ersoy ilkokulundan bahsettiğimi elbette anladınız.
Efendim bu okulda, bir süre önce bu okuldaki görevinden başka bir yere tayin sebebi ile ayrılıp giden bir görevli varmış. Görevi esnasında okula kat çıkmaktan tutun, bahçe düzenlemesi, sınıfların modernizasyonu, sıraların değişmesi, tahta yerine tepegöz tesisatı, her sınıf için özel laboratuvar, her öğrenciye laptop, kapalı ve açık yüzme havuzları, satranç kulübü, atletizm takımı için tartan pist, olimpik ölçülerde kapalı spor salonu, trap yarışları için arazi, golf turnuvaları için çimlendirilmiş ve şekillendirilmiş yamaçlar, uluslar arası turnuvalara katılım, bilim ışığını yayması için çok büyük kütüphaneler, öğrencilere yılda dört kez ayakkabı iki kez de kıyafet yardımı, milli bayramlarda tiyatro gösterileri, edebi münazaralar, bilgi yoklamaları, öğrenciyi geleceğe ve sonraki okuluna hazırlayan seviye sınavları, her öğrenciye seviyesine göre başlatılan eğitim, en fazla 12 kişilik sınıflar ve buna benzer daha yığınla bir sürü şeyin hiç birini yapmadığı halde piyasaya 100 bin lira civarında bir etki bıraktığı iddia ediliyor. Bu etkiden negatif anlamda nasiplenen esnafın erkek, tayini çıkıp giden görevlinin de kadın olduğunu söylememe hiç gerek yok değil mi? Hatta kadın biraz rahat ve haddinden fazla samimi, hatta vaatkar da denilebilir. Talepkar olup bunu sürekli saklamayı esnaflık zanneden kesim doğal olarak bu son esnaf bükücüden negatif etkilenmiş. Belli mi olur? Ha belki..  kim bilir canım, ya amaaan olursa olur olmazsa çok önemli değil şeklindeki etüt çalışmaları bu sırada negatif etkiyi fark edemeyip verdikçe vermiş. Korsan iyilikler konusunda tecrübeli olduğu anlaşılan görevli suya sabuna dokunmadan hızarı güzelce kullanıp ürünü ortaya çıkarmış. Sanırım rende ve vernik faaliyetini de planladığı sırada yeteneği fark edilip daha üst bir makama tayin edilmiş.Tayin sonucunda ;ön çalışması yapılan “bir ihtimal daha var” özneli hayaller ticari kaygılar tarafından dürtülerek bozulmuş.
Şimdi burada hakkının gasp edildiğini iddia ederek yargıya başvuran ve büyük ihtimalle “ben iyi niyetle…..” diye başlayan cümleler sarf edip, eğitim, okul ,öğretmen gibi kelimeleri de bolca kullanarak eğitim gönüllüsü olduğu halde zarara uğratıldığını filan iddia edecek çok hayalperest çıkacak.Bu hayalperestin iki katı kadar da düştüğü durum belli olmasın diye utanıp,salaklığına için için kahredecek uyanıklar da olacak. Yahu, Aloo, ne iyi niyeti, ne eğitimi? Şöyle bir soru sor kendine ve “gerginlikten” uzak dur bence: Bu görevli erkek olsaydı; bu derece rahat, kayıtsız küreksiz iş yapar veya malzeme verir miydin? Vermezdin. Öncelikle; sonradan “gerginlik” çıkmasın diye birilerini arar icazet alırdın. Yapmadın. Şöyle düşündün: gerginlik çıkmasın diye hep yardımcı olduk, yemeğinden kalemine, silgisinden kitabına, taşımasından kıyafetine hep uyum içinde çalıştık. Aslında daha çok ben çalıştım da “gerginlik” çıkmasın diye çalıştık dedim. Hal böyleyken, ben onu hep gözetirken, Oda beni gözetir, sıkıntı çıkarsa yardımcı olur dedin değil mi? Ne oldu? Güvendiğin yükseltiye kırağı mı yağdı? Yoksa sana “gerginlik” çıkarma ve bu konuyu kapat mı dediler? Sana bir şey söyleyeyim mi? O giden görevli var ya kısa zaman sonra başka bir yerde çıkması muhtemel gerginlikleri önleme rolünü halefinden teslim alacak. Sen asıl gümbürtüyü o zaman göreceksin. Şimdi en iyisi gerginlikten beslenme, uzak dur
Afiyet Olsun.


1753 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı