Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam281
Toplam Ziyaret768378
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
MUT'LU OLMAK MUTLU OLMAYA YETMİYOR!
07/03/2018
Birkaç haftadır İlçemizin kronik sosyal ve ekonomik problemleri üzerinde yazılar yazmaya çalıştım. Olumlu geri dönüşleriniz için teşekkür ediyorum. Derdimiz ve gayemiz Mut İlçemizin ve hemşehrilerimizin iyiliği ve refahıdır.
Burada İlçemizi yöneten ya da yönetmeye aday olan değerli yöneticilerimize/yönetici adaylarımıza bir takım sorular sormaya devam etmek istiyorum.
Geçmişten gelen İmar problemlerimiz, çoğu yerde yetersiz ve biçimsiz sokaklarımız, eskimiş ve yenilenmesi gereken binalarımız için çalışmalarınız var mı? Örneğin çok eskiden bu yana gelen ve İmar işlemlerinde çok ciddi haksızlık ve adaletsizlikler barındıran durumun düzeltilmesi için Uygulama İmar Planında gerekli değişiklikler konusunda hazırlık yaptınız mı?
Avrupa'nın şehir planlarını övüp imrenirken, İlçemizin şehir planı konusunda makro hedefleriniz var mı? Sarıtaş mevkiinde kaçırdığımız düzgün yolları, parkları ve binaları bulunan modern şehircilik fırsatından yeni –muhtemelen- açacağınız alanlarda ders alıp ona göre hareket edeceğiniz planlarınız mevcut mu?
Hükümetimizin çok önem verdiği ve başta deprem afetine hazırlık amacında olmakla birlikte, esas hedefi modern şehircilik uygulamaları olan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde İlçemizde dönüşüm planlarınız bulunmakta mıdır? Yoksa halimizden memnun olup böyle devam edelim mi diyorsunuz?
İlçemizde artık facia haline gelen otopark problemini çözmek için ne gibi projeleriniz var? Yollarda çift sıra halinde duran ve yaya geçitlerini bile işgal eden otomobil, motosiklet hatta taktak tabir edilen tarım araçları hakkında neler yapacaksınız?
Kurumlar arası koordinasyonsuzluk sebebiyle, asfaltı dökülüp sonra sırayla su için, kanalizasyon için, elektrik için, telefon/internet hattı için, vs vs. habire kazılıp tekrar tekrar kapatılan yollar sizin de içinizi sızlatmıyor mu? En azından bir yıllık bir yatırım planı yapıp diğer kurum ve kuruluşlarla paylaşarak milli servetin israf edilmesini engellemek, vatandaşın-esnafın mağdur edilmemesi için mutabakatla hareket etmeyi düşünüyor musunuz?
Özellikle yayla kesimlerdeki köylerimizin gelir seviyesini ve refahını arttırmak üzere, TKDK, Çukurova Kalkınma Ajansı, Tarım Bakanlığı, Büyük Şehir Belediyesi vb. Devlet Kuruluşlarıyla işbirliği yaparak örneğin “Mut Toroslar Yayla Köyleri Kalkınma Projesi” tarzında, tarımı, dolayısıyla köylünün kendi yurdunda mutlu ve zengin olmasını hedefleyen, hazırladığınız projeler var mıdır?
Mut'lu olmak mutlu olmaya yetmiyor, hemşehrilerimizi gerçekten MUTLU edecek projeler gerekiyor. 
Projeniz yoksa, ufkunuz da yoktur!


1860 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı