Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam103
Toplam Ziyaret768200
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
ÖLÜ EVİNİN YASÇISI, DÜĞÜN EVİNİN TEFÇİSİ
28/06/2017
Atalarımızın ne kadar güzel, özlü sözleri var, başlıktaki ifadeyi pek sever, sık sık kullanırım. Malumunuz, üzülenlerin en önünde giden, anında sevinenlerin de en önüne geçebilen tipler için kullanılır. Hayatında istikrar olmayan, insanları bulundukları konumda iyiliğe teşvik edip kötülükten sakındırmaya dair Cenab-ı Allah'ın emri yokmuş gibi davranan kişilere söylenen bir sözdür.
Uzunca bir süredir ülkemiz, milletimiz üzerinde oynanan oyunun, çekilmeye çalışılan operasyonun ekonomik tarafına dikkat çekmeye çalıştım. Elbette diğer tarafları da ilgimi çekmekle birlikte, ihtisasım olan alanda konuşmayı yeğliyorum. Bu konuda sabah gazetesi yazarı sayın Prof. Dr. Emre Alkin geçen hafta içinde (23 Haziran 2017) açıkça “Beyler uyanın, savaştayız” diyerek adını koydu yaşadığımız durumun. Doğrudur, topyekûn, tüm birimleriyle (ekonomik, siyasi, askeri vb) üzerimize geliyorlar. Mesele, millî bekâ meselesidir ve kendi aramızdaki çekişmeleri, kayıkçı kavgalarını bir kenara koyup bir ve beraber olma zamanıdır.
Dış ve iç kökenli ekonomik operasyonla diz çöktürülmeye çalışılan milletimiz, direnç gösterip gerek hükümetimiz gerekse iş dünyası el birliğiyle hareket edince bir türlü istedikleri gibi dövizi patlatıp borsayı çökertip ekonomiyi küçülmeye (resesyona) sokamayan, kritik anlarda gözünün üzerinde kaşın var, gölgen yere düşüyor gibi çok ciddi (!!!) gerekçelerle ülkemizin derecelendirme notunu (rating) düşürerek istikrarsızlık hedefleyen uluslararası derecelendirme kuruluşları malumunuz. 2016 son çeyrek ve 2017 ilk çeyrek büyümesinin yüksek gelmesi, ikinci çeyrek büyümesinin de benzer seviyede gerçekleşeceğinin anlaşılmaya başlanmasıyla yavaş yavaş çark etmeye, 2017 büyüme beklentilerini, yüzde 1-2 den, 4-5 lere çekmeye başladılar. Tabi bu durum rating notumuz yükseltilinceye kadar pek bir anlam ifade etmese de en azından bükemedikleri eli öpmek zorunda kalmaları açısından çok önemlidir.
Ülkemize çekilen ekonomik operasyonun en önde koşan ekibi olan derecelendirme kuruluşları, şimdi de kasıtlı olarak kırdıkları notumuzu acilen düzeltmelidirler. Avrupa Birliğinde başta Yunanistan olmak üzere çok sayıda krizde, memurunun emeklisinin maaşını AB den aldıkları desteklerle ödeyen, AB, IMF ve Dünya Bankası tarafından kurtarma paketlerinin peş peşe uygulamaya alındığı ülkelerin notlarının bizden 2-3 kademe daha yukarıda tutulmasının ekonomik izahı yoktur, tek izahı siyasi gerekçelerle çekilen operasyonun bir parçası olmalarıdır.
En çok üzücü olansa, yapılan dış operasyona, içerden, bizden sandığımız tiplerin en önde koşup asker yazılmalarıdır. Sanki ülkemiz ekonomik kriz yaşasa, ekonomi batsa, seri iflaslar yaşansa, yiyecek ekmeğe muhtaç olsak bu çevreler çok mutlu olacaklar. Hanımlar, beyler, biz bu oyunu 1998-2002 sürecinde izledik, kusura bakmayın, evlatlarımızın geleceği için bir daha sahneye konulmasına izin vermeyeceğiz. Aklıma tek bir izah geliyor, bu çevreler artık takıntı (Obsesyon) seviyesinde sayın Cumhurbaşkanımıza nefret/düşmanlık besliyorlar, gözleri vatan millet dahil hiçbir şey görmüyor. Değilse neden böyle davransınlar ki?
Bu tavırları hakkında bir şeyi hatırlatmak isterim; Rahmetli Bosna Hersek Devleti kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi, “Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.” Milletimiz, bu zor zamanlarda kimin hangi tarafta konumlandığını, neler söylediğini asla unutmayacak ve zamanı geldiğinde demokratik yollardan gereğini yapacaktır.


2928 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı