Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam262
Toplam Ziyaret768359
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
İŞLETİM SİSTEMİ UYUMSUZLUĞU
16/06/2021
Bilirsiniz, bilgisayarlarda markaya modele bağlı olarak farklı işletim sistemleri (Windows, MacOS, Linux, Pardus vb) kullanılır, artık elimiz ayağımız olan cep telefonu, tablet vb elektronik cihazlarda da benzer şekilde farklı sistemler (Android, IOS vb) kullanılmaktadır. 
Bir cihazda yüklü bir sistemin sürekli güncellemeler, adaptasyonlar ve geliştirmelerle değiştirilip durduğu da hepimizin başında. Hatta, bir cihazda çok iyi çalışan bir sistemin başka bir cihazda bir türlü verimli olamadığını da görmüşsünüzdür.
Uzun süredir kafa yoruyorum, Hükümetimizin hükümet etme sistemini anlamaya çalışıyorum. Üzerine düşünüp pek çok yazı yazdım, tahmin ve beklentilerimi özeleştiriye tâbi tuttum hatta. 
Bankacılık hayatında pek çok devlet kurumuyla ve Belediye ile çalıştım. Tanıdığım kadarıyla özellikle Belediyelerin kendine münhasır bir sistemle çalıştıklarına şahit oldum. Daha sonraki dönemde ise Danışman sıfatıyla farklı bir açıdan tecrübe ettim.
Nihayet, kanaatim netleşti, Tayyip beyin iktidara geldiğinden beri, en iyi bildiği sistemi, yani Belediye Başkanlığını, Belediye çalışma sistemini ülke genelinde hükümet etmek için kullanmaya çalıştığını, mevcut hukukta buna uygun olmayan düzenlemeleri (kısmen) değiştirip Türk usulü Başkanlık sistemine geçtiğini, 
Buna mukabil ise devlet mekanizmasının daha önceki parlamenter sisteme göre dizayn edilip tüm çalışma sisteminin, kurum ve kurulların, bürokrasinin ona göre çalışması sebebiyle, tıpkı uyumsuz elektronik cihazlar gibi Tayyip beyin uygulamaya çalıştığı işletim sisteminin bir türlü istikrarı getiremediğini,
Daha önceki yazılarımda, mutlaka yapılması lazım dedim bir kısım düzenlemeler ve ilave yapılması gereken düzenlemeleri yapmadan, uyum çalışmaları yerine getirilmeden sistem çalışmaya zorlandığından sıkıntılar oluşturduğunu, İdrak etmiş bulunuyorum.
Özetle, sistem bu haliyle uyumsuzluk sebebiyle tıkanmalar, donmalar, kararsızlıklar gösteren elektronik cihazlara benziyor, Allah çökmeden korusun.


1680 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı