Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam130
Toplam Ziyaret768227
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
KAN DAVASI
15/09/2021
Gerek hükümet taraftarlarının, gerekse muhaliflerin içlerinde çok ciddi sayıda hadsiz, saygısız, ahlâksız ve söylediği sözün nereye gittiğini bilmeyen kişiler var. Sosyal medya diliyle söylersek, “troll” bunlar.
Bu kişiler, genellikle her hangi bir bilgiye, araştırmaya, danışmaya, istişareye gerek duymadan, “Google amca” nın önlerine çıkarttıklarından, sağdan soldan duyduklarından, gördükleri paylaşımlardan yola çıkarak ahkâm kesiyorlar, hatta ukelâlık yapıyor, bir kısım insanı ya da bir toplum kesimini aşağılayabiliyorlar.
Tâbir yerindeyse, kışkırtıcılık çıkartıyor, bir takım yalan ve yanlış bilgilerle çeşitli manipülasyonlar yapıyor, taraflar arasındaki gerilimi, kutuplaşmayı arttırıyorlar.
Hayatında 1 Milyon TL yi bir arada görmemiş insanlar milyar dolarlar üzerine ahkâm keserken, diğer tarafta parti liderini Mehdi ilan eden tipler var.
Para nedir, enflasyon nedir, faiz nedir, kredi nedir, teminat nedir, devalüasyon nedir bilmeyen tipler ekonomi allâmesi olmuşlar, nutuk atıyorlar.
Çocukluğundan itibaren en az 20 aşı olmuş (çocuk felci, kızamık, kızıl, çiçek hepatit vb) ve tıpla ilgisi arada bir hastaneye gitmek olan arkadaşlar aşılar konusunda otorite olmuşlar da faziletlerinden (!) ya da zararlarından(!) bahsediyorlar.
İşin üzücü tarafı, gerek hükümetin, gerekse muhalefet liderlerinin bu trollerin neredeyse tüm ülkeyi “trollemesine” en azından sessiz kalarak zımnen onaylamaları ve adeta izin vermeleridir.
Üstelik, iddia o ki, bu işin belli bir kısmının organize olduğu ve adeta ücreti mukabili bu tür işler yaptırıldığı konuşulmaktadır.
Ortaya çıkardıkları kargaşa, kafa karışıklığı, “kakofoni”, aklı başında insanları ve onların ortaya koyduğu fikirleri bastırmakta, kamuoyu tarafından duyulamaz hale getirmektedir.
Oysa her iki taraf da bu trollere engel olsalar, insanlar sükûnet içinde işin uzmanlarından, bilenlerinden anlayıp dinleseler, doğru bilgi öne çıksa, yanlış anlamalar, kutuplaşmalar azalsa, doğru bilgiye gereken değer verilse ne güzel olurdu.
Taraflar bahse konu “trollere” ve onların toplumu “trollemesine” izin vermeye devam ettikçe yara kangren olacak ve Doğu/Güneydoğudaki bitmek tükenmek bilmeyen kan davaları gibi tarafları ve bir taraftan da ülkemizin enerjisini tüketmeye, beşerî sermayesini yok etmeye, moral sermayemizi bitirmeye devam edecek gibi görünüyor.
Doğu/Güneydoğuda yıllarca çalıştım. Oralarda kan davalarını bitirmeyen faktörün, kadınların bir türlü olayı unutamayıp âh-û zâr etmeleri ve sürekli yarayı açık tutmalarıdır derler. Bu sebeple dedelerin kavgası için torunlar perişan olur.
Eğer tarafların bizzat bu düzenden bir menfaatleri yoksa, acilen kendi trollerine sahip çıkmaları ve aziz milletimizin kafasının bir sakinleşmesi lazım. Aksi halde bu işler, kan davası gibi uzayıp gidecek görünüyor.
Bu anlamda, bireysel özgürlüklerin hukuka uygun şekilde kontrol altına alındığı, düzgün çıkartılacak ve daha önemlisi düzgün uygulanacak bir sosyal medya düzenlemesi gerçekleşmesini diliyorum.


1085 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı