Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam127
Toplam Ziyaret768224
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
SİSTEM NE KADAR RAHATLADI FARKINDA MISINIZ?
01/08/2018
Hayırlı olsun, yeni Hükümetimizin yapısı netleşti, üyeleri belli oldu, hemen ekiplerini oluşturmaya başladılar, muhtelif Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri (CBK) ile yeni Kurum ve Kuruluşlar oluşturuldu, eski mevzuat kaldırıldı, yenisi CBK ile hemen konuldu.
Daha önce de yazmıştım, seçim gecesi Hükümeti aziz milletimiz kurdu, güvenoyunu verdi, geçmişteki bir takım ağır bürokratik, eski devir yöntemleri ortadan kalktı ve istikrar millet eliyle sağlanmış oldu. Artık güvenoyu/gensoru gibi eski dönem ayak oyunları da mazi oldu, sistemin önemli açıklarından birisiydi malumunuz.
Geçmişte Ak Parti Hükümetlerinde Bakanlık sayıları azaltılmakla birlikte, yeni dönemle birlikte 30 civarındaki Bakanlık, birleştirme ve lağvedilme yöntemleriyle 16 ya düşürüldü, böylece Devletteki adama iş/koltuk bulma kaygısıyla oluşturulmuş çok sayıda yapı tasfiye edilip sadeleştirildi.
Çok kısa sürede Bakanlar çalışma arkadaşlarını Bakan Yardımcılarından başlayarak seçerek çalışmaya başladılar. Daha alt kademedeki oluşumun ise sürekli olarak yürütüleceği anlaşılıyor.
Bakanların çoğunluğu Milletvekili olmadığı için seçim bölgelerinden hayırlı olsuna gelen heyetler, ziyaretçiler, iş bağlamaya çalışan, yeni dönemde aday olmak için göze girmeye çalışan vs pek çok meşguliyet hiç oluşmadı, sistemi tıkayacak unsurlar başlamadan yok oldu.
Aynı İlden milletvekili olan değerli Meclis üyeleri arasında Bakanlık için kulis çalışması ve yarışma, dolayısıyla çekişme ve iddialaşma oluşmadı. Bunun verdiği rahatlık ve aile havasını önümüzdeki dönemde olumlu şekilde göreceğimiz kanaatindeyim.
Bakanları C.Başkanı kendisi belirleyip başarısından bizatihi sorumlu olması dolayısıyla her an performans denetimi yaparken, dilediği anda her hangi bir krize sebep olmadan rahatlıkla Bakanlarını değiştirebilecektir. Başkan'ın görev süresi sonunda Bakanlar, üst düzey bürokratların hepsinin birden görev süresi sona ereceğinden, hepsinin ekip ruhuyla, tüm güçleriyle emek verip başarıyı sağlamaya çalışacakları açıktır.
Bu arada, bir kısım siyasetçilerimizin yeni sistemi tam anlayamadığı, Hz. Bürokrasinin de neler olduğunu gözlemlediğini, yeni atanan profesyonel kabineyi tıpkı “Emret Bakanım!” dizisindeki bürokratlar gibi kendi istedikleri formata nasıl dönüştüreceklerini hesapladıklarını görür gibiyim.

C.BAŞKANIMIZIN YÜKÜ ÇOK AĞIRMIŞ

Hükümet üyelerine baktığım zaman, ilk aklıma gelen şu oldu; geçmişte Sayın Cumhurbaşkanımızın yükü ne kadar ağırmış! Bölgeler arası, İller arası, siyasi kökenler arası dengeyi sağlayıp kimseyi küstürmeden kabine oluşturmak için inanılmaz emek ve mesai harcamış, hakkını helal etsin! Bu kanaate nasıl vardım; Mühendisten sağlık bakanı, doktordan tarım bakanı, kimyacıdan turizm bakanı, maliye mezunundan ulaştırma bakanı, İşletmeciden Milli Eğitim Bakanı görmediniz mi hiç?
Milletimizin hayrı ve müreffeh yaşaması için bizleri idare edenlerin başarısı zaruridir, baştaki kişinin kim olduğu ikinci plandadır. Özetle, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını, başta Cumhurbaşkanımız ve kabinesine üstün başarılar diliyorum.


1932 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı