Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret768358
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
KÖTÜ KUMAŞTAN İYİ ELBİSE ÇIKMAZ
04/08/2021
Fransızca kökenli “Nepotizm” kelimesi, Türk Dil Kurumu sözlüğünde “Akrabaları ve arkadaşları/yakınları kayırmak” şeklinde anlatılır. Dilimizdeki “Torpil yapmak” tabiri de yakın/benzer bir anlam taşır.
Kamuda uzun yıllar yöneticilik yaptığımdan, belli kurallar dahilinde tanıdık/bildik insanlarla çalışma isteğini anlarım. Buradaki temel prensip işe alınacak/çalışılacak kişi/kişilerin, yapılacak işe uygunluk, yetkinlik ve tecrübeli olmak gibi hususlardır. Tam karşılığı, ehliyet ve liyakattir. Ehliyet ve liyakatı bulunan kişiler arasından kendinize yakın olanlarla çalışmayı tercih edebilmek yöneticinin hakkıdır, bunu da anlarım.
İktidarın, esas itibariyle sayın Cumhurbaşkanının “bizden olsun, isterse çamurdan olsun” bakış açısıyla önüne gelen hemşerisini, partiden referanslısını, akrabayı, dostu ahbabı çeşitli kurumlara ve pozisyonlara ataması sebebiyle yaşadığımız sıkıntılar bini aşmış durumdadır.
 “Rize'ye Bağlanalım” başlıklı yazımda belirttiğim üzere tüm kurumların üst yönetimleri başta hemşerileri olmak üzere tarif ettiğim adamlarla doldurulmuş durumda hatta üçer beşer makamlar tahsis edilmekte. Özel sektördeki emsaline göre maaş veremediği kritik pozisyonlardaki kişilere delikanlı gibi özel düzenleme yapmak yerine, üçer beşer makam verilmesi de inanılmaz tepki çekmekte, farkında değil arkadaşlar.
Başlıkta olduğu gibi, kötü kumaştan iyi elbise çıkmaz, malzeme iyi değil. Kot kumaşından iyi takım elbise, takım elbise kumaşından iş elbisesi yapılmaz, yapılırsa böyle olur.
Son olarak Orman yangınlarında üst yönetimin beceriksizlik ve basiretsizliğinin, alt kadroların tüm gayretine rağmen yaşananları düşünün. Ekonomideki yaşadığımız sıkıntıları, gelişen olaylar karşısında reaksiyon verilememesi, hazırlığın bulunmaması, dakikaların önemli olduğu bir dünyada yapılan işlerin günler, haftalar sonrasında gerçekleşebilmesi konularında pek çok örnekler yazdım.
Tarihin gördüğü en zayıf Tarım Orman Bakanlarından biriyle çalışma ısrarından tutun, genel olarak tüm devlet işlerindeki acziyetin tamamının sebebi nepotizm, kayırmacılık.
Ehliyet ve liyakata değer vermeden, “emaneti ehline vermeden” başımıza daha neler gelebileceğini düşünmek istemiyorum.
Kendi tâbirleriyle ifade edelim; Yaptıklarınız “Gayretullaha dokundu, neye eliniz atsanız elinizde kalıyor” kardeşle. Bundan sonra mesele bu iktidarın süresinin bitip bitmeyeceği değil, ne zaman biteceğidir.


1269 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı